MERSİNLİ MOBİLYACILAR YATIRIM ALANI İSTİYOR
MERSİNLİ MOBİLYACILAR YATIRIM ALANI İSTİYOR
MERMOB ve MSR Fuarcılık tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Mersin Mobilya Fuarı’nda mobilya ihtisas sanayi bölgesi talebi dile getirilerek doğru yatırımlar için kentte doğru planlama yapılması gerekliliği vurgulandı.
MERMOB ve MSR Fuarcılık tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Mersin Mobilya Fuarı’nda mobilya ihtisas sanayi bölgesi talebi dile getirilerek doğru yatırımlar için kentte doğru planlama yapılması gerekliliği vurgulandı.
Mersin Mobilya Sanayicileri İş İnsanları Derneği (MERMOB) ile MSR Fuarcılık işbirliğinde 2. Mersin Mobilya Fuarı düzenlendi. 26 Nisan – 4 Mayıs günleri arasında açık kalacak fuarda Mersin’in yanı sıra Adana ve Hatay gibi çevre illerden de firmalar stant açtı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge’nin yanı sıra MERMOB Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkan, Mersin Milletvekilleri Ali Kıratlı ve Mehmet Emin Ekmen, Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Cem Barut, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, sivil toplum kuruluşu başkanlarıyla sektör temsilcileri katıldı. Mobilya ve ev aksesuarlarının en yeni trendlerinin sergilenip sektörel işbirliklerine zemin hazırlama hedefiyle fuarı düzenlediklerini kaydeden MERMOB Başkanı Özkan, fuar süresince 20 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini söyledi. Mersin’in mobilya üretiminde önemli bir altyapıya sahip olduğunu vurgulayan Özkan, bu gücüyle kenti mobilya konusunda marka şehirlerden biri haline getirmek istediklerini söyledi.
Bucuge: “Arazi sorununu çözmemiz gerekiyor”
Fuarın açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge, başta mobilya olmak üzere birçok sektörün ihtisas sanayi bölgesi yatırım talebi bulunduğunu hatırlattı. Böylesi önemli taleplerin hayat bulması için gerekli arazinin oluşturulması konusunda ise ciddi sorunlar yaşandığını kaydeden Bucuge, şunları söyledi:
“Şahıslarda bulunan tapulu arazilerin fiyatlarının yüksek, ekonomik olabilecek kamu arazilerinin ise kısıtlı olması nedeniyle yatırım yapılacak alan bulunamıyor. Hem merkezi yönetim hem yerel yönetimler hem STK’lar bir araya gelip ortak akılla Mersin’in faydası noktasında buluşup bu soruna çözüm üretmeliyiz.”
Yatırım arazisi bulunamamasını sektörün dezavantajı olarak gösterirken imalattan vaz geçmeyip tüm zorluklara rağmen sektörün geri adım atmamasını, taleplerinde ısrarcı olmasını ise avantajlar arasında gösteren Bucuge, bunun bölgenin lojistik avantajıyla birleşmesi ve yatırım alanlarının oluşturulması durumunda sekörün gelişmesine büyük katkı sunacağına inandığını söyledi.
Konuşmalar sonrasında kesilen kurdeleyle devam eden fuar açılışı stantların ziyaret edilmesiyle son buldu.
Mersin HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.