‘AİLEYLE MESLEK, MESLEKLE GELECEK’ SEMİNERİ FATMA ALİYE MTAL’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 11.04.2025 - 07:39, Güncelleme: 11.04.2025 - 07:39 kez okundu.
 

‘AİLEYLE MESLEK, MESLEKLE GELECEK’ SEMİNERİ FATMA ALİYE MTAL’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Mezitli İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü iş birliğiyle 2025 Aile Yılı kapsamında düzenlenen “Aileyle Meslek, Meslekle Gelecek” temalı seminere katıldı. Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen etkinlik, velilere yönelik "Mesleki Eğitimde Kariyer Fırsatları ve Ailenin Rolü" başlığıyla gerçekleştirildi.

Seminerde velilere hitap eden Fazilet Durmuş, eğitimin temelinin ailede atıldığını belirterek, meslek seçiminin bireyin hayatındaki en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna dikkat çekti. “Çocuklarımız mutlu oldukları, sevdikleri işleri yapmalı ki ortaya çıkan iş hem güzel hem de hakkıyla yapılmış olsun,” diyen Durmuş, ahlâklı ve erdemli bireylerin yetişmesinde aile eğitiminin belirleyici olduğunu vurguladı. “Çocuğumuz hangi işi yaparsa yapsın, önce şahsiyetini şekillendireceğiz, sonra okul ve meslek eğitimleriyle destekleyeceğiz. Ay yıldızlı bayrağımızın sonsuza dek dalgalanması için çocuklarımıza ihtiyacımız var. Bir vatan için ölmek kadar, yaşamak ve üretmek gerektiğini onlara öğretmeliyiz,” ifadelerini kullandı. Seminerin ardından, katılımcılar öğrencilerin yetiştirdiği tarım ürünlerinin sergilendiği alanı gezdi. Öğrenciler ve velilerle birlikte çiçek dikimi de yapıldı. Etkinliğe İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un yanı sıra Mezitli İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Badas, İŞKUR Şube Müdürü Kürşat Dal, İl Millî Eğitim Şube Müdürü İbrahim Halil Ulaş, okul yöneticileri ve çok sayıda veli katıldı.  
İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Mezitli İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü iş birliğiyle 2025 Aile Yılı kapsamında düzenlenen “Aileyle Meslek, Meslekle Gelecek” temalı seminere katıldı. Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen etkinlik, velilere yönelik "Mesleki Eğitimde Kariyer Fırsatları ve Ailenin Rolü" başlığıyla gerçekleştirildi.

Seminerde velilere hitap eden Fazilet Durmuş, eğitimin temelinin ailede atıldığını belirterek, meslek seçiminin bireyin hayatındaki en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna dikkat çekti. “Çocuklarımız mutlu oldukları, sevdikleri işleri yapmalı ki ortaya çıkan iş hem güzel hem de hakkıyla yapılmış olsun,” diyen Durmuş, ahlâklı ve erdemli bireylerin yetişmesinde aile eğitiminin belirleyici olduğunu vurguladı.

“Çocuğumuz hangi işi yaparsa yapsın, önce şahsiyetini şekillendireceğiz, sonra okul ve meslek eğitimleriyle destekleyeceğiz. Ay yıldızlı bayrağımızın sonsuza dek dalgalanması için çocuklarımıza ihtiyacımız var. Bir vatan için ölmek kadar, yaşamak ve üretmek gerektiğini onlara öğretmeliyiz,” ifadelerini kullandı.

Seminerin ardından, katılımcılar öğrencilerin yetiştirdiği tarım ürünlerinin sergilendiği alanı gezdi. Öğrenciler ve velilerle birlikte çiçek dikimi de yapıldı.

Etkinliğe İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un yanı sıra Mezitli İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Badas, İŞKUR Şube Müdürü Kürşat Dal, İl Millî Eğitim Şube Müdürü İbrahim Halil Ulaş, okul yöneticileri ve çok sayıda veli katıldı.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.