halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

BAHADIR ÇETİNKAYA: ‘MERSİN’DE 2 YILDA DEPREME YÖNELİK HANGİ TEBDİRLER ALINDI?’

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 05.02.2025 - 22:10, Güncelleme: 05.02.2025 - 22:10 156 kez okundu.
 

BAHADIR ÇETİNKAYA: ‘MERSİN’DE 2 YILDA DEPREME YÖNELİK HANGİ TEBDİRLER ALINDI?’

6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 2 yıl geçti. Depremlerin Mersin’i de etkilediğini hatırlatan Memleket Partisi Mersin Mezitli İlçe Başkanı Bahadır Çetinkaya, “Olası bir deprem felaketine karşı Mersin bugün ne kadar dayanıklı? Mersin’deki kurumlar 6 Şubat Depremleri’nden hangi dersleri çıkarttı, hangi çalışmalara başladı” diye sordu.

Türkiye, 6 Şubat 2023 günü sabaha karşı 04.17 sıralarında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremle derinden sarsıldı. On binlerce insanın yaşamını yitirdiği depremler Mersin’de de hissedildi. Memleket Partisi Mersin Mezitli İlçe Başkanı Bahadır Çetinkaya, 6 Şubat Depremleri’nin 2’inci yıldönümünde Mersin’in olası bir depreme karşı ne kadar hazırlıklı olduğunu yetkililere sorarken; TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu’nun yayımladığı ‘Deprem Raporu’nu da hatırlattı. “MERSİNLİLER 6 ŞUBAT’TAKİ SARSINTILARI DERİNDEN HİSSETTİ” 6 Şubat Depremleri’nde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyen Çetinkaya, aynı acının sadece Türkiye’de değil; dünyanın hiçbir noktasında tekrar yaşanmamasını temenni ederek sözlerine başladı. 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin Mersin’de de hissedildiğine dikkat çeken Çetinkaya, “Sabah saatlerinde ve öğlen meydana gelen depremler Mersin’deki binaları da sarstı. Mersin’de yaşayanlar yaşadıkları korkuyla depremi izleyen günlerde çadırlarda, karavanlarda ve parklarda kaldı. Yine izleyen günlerde Mersin’deki kurumlar, depreme karşı alınması gereken önlemlere değinirken; depreme dirençli bir kent oluşturulması noktasında da harekete geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Mersin’de afetlere karşı atılacak adımlara yönelik daire başkanlığı dahi kuruldu. Ancak Mersin’de aradan geçen 2 yıla rağmen gerekli adımlar atıldı mı” diye konuştu. “TECE, VİRANŞAHİR, KARADUVAR VE MERSİN LİMANI’NIN KUZEYİNDE NELER YAPILDI?” Depremi izleyen günlerde Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu tarafından bir ‘Deprem Raporu’ yayımlandığını hatırlatan Çetinkaya, “Bu rapor ne kadar dikkate alındı? Çünkü raporda, özellikle Karaduvar Mahallesi, Mersin Limanı’nın kuzey kesimleri, Viranşehir Mahallesi’nin bazı bölümleri ve Tece civarı ZE-ZF sınıfı zeminler olarak aktarıldı. Yani zemin sınıflama tablosuna göre kötü ve en kötü zeminler şeklinde ele alındı. Aradan geçen 2 yıllık süreçte Viranşehir, Tece, Karaduvar ve Mersin Limanı’nın kuzey kesiminde olası bir depreme yönelik gerekli çalışmalar başlatıldı mı?” ifadelerine yer verdi. “MERSİN’DEKİ KURUMLAR 6 ŞUBAT’TAN HANGİ DERSLERİ ÇIKARTTI?” Çetinkaya, yaşanan her felaketin ardından alınması gereken tedbirlerin akıllara geldiğini vurgulayarak; “Bolu’da yaşanan otel yangınının ardından ilgili kurumlar, itfaiyenin otellerde yangın denetimi yaptığına yönelik haberler servis ediyorlar. 6 Şubat Depremleri’nin ardından Mersin’deki yüksek katlı binalar, eski yapılar ve zemindeki sıvılaşmanın yarattığı riskler gündemdeydi. Ancak kentin gündemi önce genel seçimlere, ardından yerel seçimlere yoğunlaştı. Sonra da depreme yönelik alınması gereken tedbirler bir daha gündeme dahi gelmedi. Kamuoyu merak ediyor, Mersin’deki kurumlar 6 Şubat Depremleri’nden hangi dersleri çıkarttı ve 2 yıldır bu yönde ne tür çalışmalar yürüttü” şeklinde konuştu.
6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 2 yıl geçti. Depremlerin Mersin’i de etkilediğini hatırlatan Memleket Partisi Mersin Mezitli İlçe Başkanı Bahadır Çetinkaya, “Olası bir deprem felaketine karşı Mersin bugün ne kadar dayanıklı? Mersin’deki kurumlar 6 Şubat Depremleri’nden hangi dersleri çıkarttı, hangi çalışmalara başladı” diye sordu.

Türkiye, 6 Şubat 2023 günü sabaha karşı 04.17 sıralarında meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremle derinden sarsıldı. On binlerce insanın yaşamını yitirdiği depremler Mersin’de de hissedildi. Memleket Partisi Mersin Mezitli İlçe Başkanı Bahadır Çetinkaya, 6 Şubat Depremleri’nin 2’inci yıldönümünde Mersin’in olası bir depreme karşı ne kadar hazırlıklı olduğunu yetkililere sorarken; TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu’nun yayımladığı ‘ Deprem Raporu’nu da hatırlattı.

“MERSİNLİLER 6 ŞUBAT’TAKİ SARSINTILARI DERİNDEN HİSSETTİ”

6 Şubat Depremleri’nde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyen Çetinkaya, aynı acının sadece Türkiye’de değil; dünyanın hiçbir noktasında tekrar yaşanmamasını temenni ederek sözlerine başladı. 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin Mersin’de de hissedildiğine dikkat çeken Çetinkaya, “Sabah saatlerinde ve öğlen meydana gelen depremler Mersin’deki binaları da sarstı. Mersin’de yaşayanlar yaşadıkları korkuyla depremi izleyen günlerde çadırlarda, karavanlarda ve parklarda kaldı. Yine izleyen günlerde Mersin’deki kurumlar, depreme karşı alınması gereken önlemlere değinirken; depreme dirençli bir kent oluşturulması noktasında da harekete geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Mersin’de afetlere karşı atılacak adımlara yönelik daire başkanlığı dahi kuruldu. Ancak Mersin’de aradan geçen 2 yıla rağmen gerekli adımlar atıldı mı” diye konuştu.

“TECE, VİRANŞAHİR, KARADUVAR VE MERSİN LİMANI’NIN KUZEYİNDE NELER YAPILDI?”

Depremi izleyen günlerde Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu tarafından bir ‘ Deprem Raporu’ yayımlandığını hatırlatan Çetinkaya, “Bu rapor ne kadar dikkate alındı? Çünkü raporda, özellikle Karaduvar Mahallesi, Mersin Limanı’nın kuzey kesimleri, Viranşehir Mahallesi’nin bazı bölümleri ve Tece civarı ZE-ZF sınıfı zeminler olarak aktarıldı. Yani zemin sınıflama tablosuna göre kötü ve en kötü zeminler şeklinde ele alındı. Aradan geçen 2 yıllık süreçte Viranşehir, Tece, Karaduvar ve Mersin Limanı’nın kuzey kesiminde olası bir depreme yönelik gerekli çalışmalar başlatıldı mı?” ifadelerine yer verdi.

“MERSİN’DEKİ KURUMLAR 6 ŞUBAT’TAN HANGİ DERSLERİ ÇIKARTTI?”

Çetinkaya, yaşanan her felaketin ardından alınması gereken tedbirlerin akıllara geldiğini vurgulayarak; “Bolu’da yaşanan otel yangınının ardından ilgili kurumlar, itfaiyenin otellerde yangın denetimi yaptığına yönelik haberler servis ediyorlar. 6 Şubat Depremleri’nin ardından Mersin’deki yüksek katlı binalar, eski yapılar ve zemindeki sıvılaşmanın yarattığı riskler gündemdeydi. Ancak kentin gündemi önce genel seçimlere, ardından yerel seçimlere yoğunlaştı. Sonra da depreme yönelik alınması gereken tedbirler bir daha gündeme dahi gelmedi. Kamuoyu merak ediyor, Mersin’deki kurumlar 6 Şubat Depremleri’nden hangi dersleri çıkarttı ve 2 yıldır bu yönde ne tür çalışmalar yürüttü” şeklinde konuştu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.