halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MARMARİS'TE YEREL MEDYA ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 09.10.2023 - 16:56, Güncelleme: 09.10.2023 - 16:56 3644+ kez okundu.
 

MARMARİS'TE YEREL MEDYA ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye'nin 81 ilinden 300'e yakın gazeteci, Anadolu Buluşması '' Yerel Medya Çalıştayı'' programı çerçevesinde Marmaris'te buluştu. Marmaris Belediyesi'nin bu yıl 3. kez düzenlediği çalıştayda, basın mensupları bir araya gelerek yerel medyanın önemi ve mevcut sorunların çözümü noktasında önemli istişarelerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılım sağladığı çalıştaya milletvekilleri, belediye başkanları, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı Atilla Sertel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ve basın meslek kuruluşları temsilcileri destek verdi. TGF Başkanı Karaca: ''Anadolu Basını cayır cayır yanıyor.'' Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca da sorunlara değindikten sonra Anadolu basınının yok edilmek istendiğini söyledi. Karaca, '' İddia ediyorum; Anadolu’da şu anda gazetecilerin yüzde 60’ı asgari ücret bile alamıyor. Neden Anadolu basınını bitirmek istiyorlar? Çünkü Anadolu basınını kontrol edemiyorlar. Basın İlan Kurumu’nun Anadolu basınını yok edişinin son noktasına geldik. Gazeteler takır takır dökülüyor. Gazete birleştirme adı altında gazeteleri tırpanlamaya başladılar. Bir kısmı maddi imkansızlıklardan dolayı kapandı. Şu anda gerçekten bu işi yapan ve sisteme uyan 100 civarında gazete var. Temsilcilerimiz maalesef bu işlere kulak asmadı ve bugüne geldik. Bugün maalesef Anadolu cayır cayır yanıyor.'' dedi. TGF Genel Başkan Yılmaz Karaca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da teşekkür ederek, “Yerel medyanın sorunları çok. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu noktada, sesimizi mecliste önergelerle dile getirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.'' diye konuştu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu: ''Sizin kaleminiz güçlü olduğu sürece Türkiye kurtulur.'' Burada bir konuşma yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, medyaya yönelik baskıların sona erdirilmesi gerektiğini vurgulayarak, '' Medyaya düşmanlık olur mu? Dünyanın her tarafında medya özgürce yayın yapar ve tüm siyasal aktörler onlara saygı duyarlar. Siz ne kadar kapanırsanız baskıcı yönetim o kadar memnun olur çünkü kendisini eleştirecek hiç kimse kalmaz. Parçalanan bir medya iktidarın işine gelir. Bölersiniz ondan sonra istediğiniz gibi yönetirsiniz. Şu anda çok ciddi bir çürüme ile karşı karşıyayız. ama umudumu yasama yürütme yargıda değil; umudumuz medyada. Sizin kaleminiz güçlü olduğu sürece Türkiye kurtulur. Türkiye’nin bu otoriter rejimden kurtulmasının yolu sizden geçiyor.” ifadelerini kullandı. Program boyunca, önemli medya mensubu ve gazeteciler, gazetecilik, medya etiği, basın özgürlüğü ve sektörün geleceği gibi birçok önemli konuyu ele aldılar. Ayrıca, RTÜK üyeleri, avukatlar ve dijital medya uzmanları program boyunca ''Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Denetim'',''Televizyon Gazeteciliği'', ''Avrupa'da Yerel Basın İşleyişi'', ''Gazetecilerin Örgütlenmesi'', ''Basın Yasası'', ''Cumhuriyet'in 100. Yılında Kadın ve Yazarlık'', ''İnternet Gazeteciliği'', ''Yüksek Trafikli Sitelerin Yönetimi ve Alternatif Gelir Kaynakları'' ve ''Fotoğraf ve Videolarda Manipülasyonun Seçim Dönemini Nasıl Etkilediği'' gibi konularda sunumlar yaptı.
Türkiye'nin 81 ilinden 300'e yakın gazeteci, Anadolu Buluşması '' Yerel Medya Çalıştayı'' programı çerçevesinde Marmaris'te buluştu. Marmaris Belediyesi'nin bu yıl 3. kez düzenlediği çalıştayda, basın mensupları bir araya gelerek yerel medyanın önemi ve mevcut sorunların çözümü noktasında önemli istişarelerde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılım sağladığı çalıştaya milletvekilleri, belediye başkanları, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Onursal Başkanı Atilla Sertel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ve basın meslek kuruluşları temsilcileri destek verdi.

TGF Başkanı Karaca: ''Anadolu Basını cayır cayır yanıyor.''

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca da sorunlara değindikten sonra Anadolu basınının yok edilmek istendiğini söyledi. Karaca, '' İddia ediyorum; Anadolu’da şu anda gazetecilerin yüzde 60’ı asgari ücret bile alamıyor. Neden Anadolu basınını bitirmek istiyorlar? Çünkü Anadolu basınını kontrol edemiyorlar. Basın İlan Kurumu’nun Anadolu basınını yok edişinin son noktasına geldik. Gazeteler takır takır dökülüyor. Gazete birleştirme adı altında gazeteleri tırpanlamaya başladılar. Bir kısmı maddi imkansızlıklardan dolayı kapandı. Şu anda gerçekten bu işi yapan ve sisteme uyan 100 civarında gazete var. Temsilcilerimiz maalesef bu işlere kulak asmadı ve bugüne geldik. Bugün maalesef Anadolu cayır cayır yanıyor.'' dedi.

TGF Genel Başkan Yılmaz Karaca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da teşekkür ederek, “Yerel medyanın sorunları çok. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu noktada, sesimizi mecliste önergelerle dile getirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: ''Sizin kaleminiz güçlü olduğu sürece Türkiye kurtulur.''

Burada bir konuşma yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, medyaya yönelik baskıların sona erdirilmesi gerektiğini vurgulayarak, '' Medyaya düşmanlık olur mu? Dünyanın her tarafında medya özgürce yayın yapar ve tüm siyasal aktörler onlara saygı duyarlar. Siz ne kadar kapanırsanız baskıcı yönetim o kadar memnun olur çünkü kendisini eleştirecek hiç kimse kalmaz. Parçalanan bir medya iktidarın işine gelir. Bölersiniz ondan sonra istediğiniz gibi yönetirsiniz. Şu anda çok ciddi bir çürüme ile karşı karşıyayız. ama umudumu yasama yürütme yargıda değil; umudumuz medyada. Sizin kaleminiz güçlü olduğu sürece Türkiye kurtulur. Türkiye’nin bu otoriter rejimden kurtulmasının yolu sizden geçiyor.” ifadelerini kullandı.

Program boyunca, önemli medya mensubu ve gazeteciler, gazetecilik, medya etiği, basın özgürlüğü ve sektörün geleceği gibi birçok önemli konuyu ele aldılar. Ayrıca, RTÜK üyeleri, avukatlar ve dijital medya uzmanları program boyunca ''Radyo Televizyon Yayıncılığı ve Denetim'',''Televizyon Gazeteciliği'', ''Avrupa'da Yerel Basın İşleyişi'', ''Gazetecilerin Örgütlenmesi'', ''Basın Yasası'', ''Cumhuriyet'in 100. Yılında Kadın ve Yazarlık'', ''İnternet Gazeteciliği'', ''Yüksek Trafikli Sitelerin Yönetimi ve Alternatif Gelir Kaynakları'' ve ''Fotoğraf ve Videolarda Manipülasyonun Seçim Dönemini Nasıl Etkilediği'' gibi konularda sunumlar yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.