halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

BAŞKAN TARHAN, YABANCI YATIRIMCILARA MEZİTLİ’Yİ ANLATTI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 03.10.2023 - 16:09, Güncelleme: 03.10.2023 - 16:09 2258+ kez okundu.
 

BAŞKAN TARHAN, YABANCI YATIRIMCILARA MEZİTLİ’Yİ ANLATTI

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin’in cazibe merkezi haline gelen ve giderek hızla gelişen Mezitli’yi yabancı yatırımcılara anlattı. Yurtdışında Rusça yayın yapan Mayalanya Youtube Kanalı ekibinden LyudmilaHrebenschykova ile röportaj yapan Başkan Tarhan, ilçede yapılan projeler hakkında bilgi verdi.

 Başkan Tarhan, Mezitli’ye ilginin her geçen gün arttığını dile getirdi. “EĞİTİM VE EKONOMİK DÜZEYİ YÜKSEK BİR İLÇEYİZ” Türkiye’ye yurt dışından gelenlerin de en fazla tercih ettiği kentlerden birisi haline gelen Mezitli olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Mezitli diğer ilçelere göre çok farklılık arz eden, insanların mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürdüğü şirin bir ilçedir. Geçmişte 6 farklı belediye birleşerek, büyük bir ilçe oldu. Şu an da 226 bin nüfusa sahip, bir tarafında Akdeniz kıyısı diğer tarafında ise yarım saat uzaklıktaki Toros Dağları bulunmakta. 15 kilometre deniz sahilimiz var ve yılın her günü denize girilebiliyor. En büyük farkı ise konutlarla deniz arasında trafik yolu bulunmamasıdır. Sahillerimizde sadece yürüyüş yolu ve bisiklet yolu var. Kıyı bölgelerimizde daha sakin bir ortam var ve bundan kaynaklı da insanlarımız rahat bir şekilde denize girebiliyorlar. Eğitim ve ekonomik düzeyi yüksek bir ilçeyiz. Mezitli halkı çevreye ve yeşile çok duyarlılar ve sakinliği seven bir toplumumuz var” şeklinde konuştu. “İNŞAAT RUHSATI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR” Mezitli’deki inşaat sektörünün hareketli olduğunu dile getirerek, yabancıların ruhsat alım ve başvuruları hakkında bilgi veren Başkan Tarhan,“Mezitli’de özgür bir yaşam var.İlçemizde yaşayan vatandaşlarımız çok misafirperverdir. Vatandaşlık alan yabancı uyruklular ilçemizde işyeri açıyorlar. Mezitli’de 350 civarında yabancıların açmış olduğu işyeri var. Bunlara işyeri açmayın deme lüksümüz yok yasalara göre Türk vatandaşı olan veya çalışma izni olanlara biz müdahale edemiyoruz.  Daha çok kafeterya, gıda ve benzeri iş kolları üzerinde faaliyet gösteriyorlar. İnşaat ruhsatı her geçen gün daha da artıyor. Geçen yıl 260 tane ruhsat vermişiz, bu sene şu ana kadar 100 ruhsat vermişiz toplam 215 başvuru bulunmakta. Yılbaşı’na kadar bu sayının 300’u bulacağını tahmin ediyoruz. Türkiye’de bu çok önemli bir olay. Bildiğiniz gibi ekonomimiz durumu ortada ve bütün sektörlerde durgunluk varken inşaat sektörünün bu şekilde hareketli olması Mezitli’ye ayrıcalık yaratıyor” ifadelerine yer verdi. 
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin’in cazibe merkezi haline gelen ve giderek hızla gelişen Mezitli’yi yabancı yatırımcılara anlattı. Yurtdışında Rusça yayın yapan Mayalanya Youtube Kanalı ekibinden LyudmilaHrebenschykova ile röportaj yapan Başkan Tarhan, ilçede yapılan projeler hakkında bilgi verdi.

 Başkan Tarhan, Mezitli’ye ilginin her geçen gün arttığını dile getirdi.

“EĞİTİM VE EKONOMİK DÜZEYİ YÜKSEK BİR İLÇEYİZ”

Türkiye’ye yurt dışından gelenlerin de en fazla tercih ettiği kentlerden birisi haline gelen Mezitli olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, Mezitli diğer ilçelere göre çok farklılık arz eden, insanların mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürdüğü şirin bir ilçedir. Geçmişte 6 farklı belediye birleşerek, büyük bir ilçe oldu. Şu an da 226 bin nüfusa sahip, bir tarafında Akdeniz kıyısı diğer tarafında ise yarım saat uzaklıktaki Toros Dağları bulunmakta. 15 kilometre deniz sahilimiz var ve yılın her günü denize girilebiliyor. En büyük farkı ise konutlarla deniz arasında trafik yolu bulunmamasıdır. Sahillerimizde sadece yürüyüş yolu ve bisiklet yolu var. Kıyı bölgelerimizde daha sakin bir ortam var ve bundan kaynaklı da insanlarımız rahat bir şekilde denize girebiliyorlar. Eğitim ve ekonomik düzeyi yüksek bir ilçeyiz. Mezitli halkı çevreye ve yeşile çok duyarlılar ve sakinliği seven bir toplumumuz var” şeklinde konuştu.

İNŞAAT RUHSATI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Mezitli’deki inşaat sektörünün hareketli olduğunu dile getirerek, yabancıların ruhsat alım ve başvuruları hakkında bilgi veren Başkan Tarhan,“Mezitli’de özgür bir yaşam var.İlçemizde yaşayan vatandaşlarımız çok misafirperverdir. Vatandaşlık alan yabancı uyruklular ilçemizde işyeri açıyorlar. Mezitli’de 350 civarında yabancıların açmış olduğu işyeri var. Bunlara işyeri açmayın deme lüksümüz yok yasalara göre Türk vatandaşı olan veya çalışma izni olanlara biz müdahale edemiyoruz.  Daha çok kafeterya, gıda ve benzeri iş kolları üzerinde faaliyet gösteriyorlar. İnşaat ruhsatı her geçen gün daha da artıyor. Geçen yıl 260 tane ruhsat vermişiz, bu sene şu ana kadar 100 ruhsat vermişiz toplam 215 başvuru bulunmakta. Yılbaşı’na kadar bu sayının 300’u bulacağını tahmin ediyoruz. Türkiye’de bu çok önemli bir olay. Bildiğiniz gibi ekonomimiz durumu ortada ve bütün sektörlerde durgunluk varken inşaat sektörünün bu şekilde hareketli olması Mezitli’ye ayrıcalık yaratıyor” ifadelerine yer verdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.