halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

TARSUS BELEDİYESİ TESİS KURDU, ÜRETİCİ KAZANIYOR

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 04.10.2023 - 11:56, Güncelleme: 04.10.2023 - 11:56 2545+ kez okundu.
 

TARSUS BELEDİYESİ TESİS KURDU, ÜRETİCİ KAZANIYOR

Tarıma yönelik yenilikçi çalışmalarının hem üreticiyi desteklemek hem de istihdam yaratmak olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Ürünü değer görmeyen üreticilerimizin ürünlerini satın alıp kurutarak üreticilerimizi hak ettiği değere ulaştırmak hedefimizdir.” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, tarım ve sosyal tesis alanlarındaki devam eden çalışmaları değerlendirmek üzere bir radyo programına katıldı. Başkan Bozdoğan, tarıma yönelik yenilikçi projelerin halk için büyük kazançlar sağladığını vurguladı. Başkan Bozdoğan'ın programda üzerinde durduğu önemli projelerden biri, Tarsus'a kazandırılan Meyve Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi oldu. Bu tesisin, bölgedeki tarım ürünlerinin değerini artırarak üreticilere ekonomik destek sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini belirtti. BELEDİYE ÜRETTİ, HALK KAZANIYOR Başkan Bozdoğan açılan tesislere değinerek, “Ortak kullanım tesisleri hibe programı kapsamında destek gören bir projemizdi. Mantar yetiştirme kursu ve ortak kullanım tesisi projesi başlığında geçiyordu. Tabii burada sürdürülebilir sosyoekonomik uyum için girişimcilik kapasitelerinin artırılması projesi kapsamında bu projemiz Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi tarafından başarılı bulundu. Yani bu projenin kapsamında 80 tane kursiyerimize 18 ay boyunca eğitim verilecek. Burada iki adet 112 metrekarelik mantar seramız var. Paketleme ve kurutma atölyemiz kuruldu. Yani kurutulan ürünler için belediyemize ait bir marka da oluşturduk. Çıtırdat ismiyle bir marka tescili yapıldı.” ifadelerini kullandı. “TESİSİN AMACI ÜRETİCİYE DESTEK VE İSTİHDAM YARATMAK” Başkan Bozdoğan amaçlarının üreticiye destek ve istihdam yaratmak olduğunu belirterek, “Bu yaptığımız projenin üreticimize büyük bir katkısı var. Zaten tesisin amacı buradaki hedef, kitle ve ürünlerin değerlendirilmesi başlığını da düşünecek olursak tesisin ana amacı istihdam yaratmak. Diğer taraftan sebze meyve kurutma ve paketleme tesisini düşünecek olursanız, özellikle mevsiminde sebze ve meyveyi kurutarak mevsimi dışında halkımızın sofralarına ulaştırmak ana hedef.” dedi. “ÜRETİCİLERİMİZE CİDDİ ANLAMDA DESTEK SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ” Sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan, “ Ülke koşullarına baktığımız zaman zaten girdi maliyetlerinin ne kadar arttığı ortada. Ürünü değer görmeyen üreticimizin ürününü hem satın alarak veya kurutarak hak ettiği değere ulaştırmak diğer bir hedefimiz. Yani şöyle bir baktığımız zaman kazanan halkımız. Bu seralarımız artacak. Yani bu konuda iki senemiz var ama biz daha önce de zaten süs bitkileri seralarını, diğer meyve seralarını özellikle kurduk. Yani üreticilerimize ciddi anlamda bir destek sağlamak için önemli bir olay bu.” diye ifade etti.
Tarıma yönelik yenilikçi çalışmalarının hem üreticiyi desteklemek hem de istihdam yaratmak olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Ürünü değer görmeyen üreticilerimizin ürünlerini satın alıp kurutarak üreticilerimizi hak ettiği değere ulaştırmak hedefimizdir.” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, tarım ve sosyal tesis alanlarındaki devam eden çalışmaları değerlendirmek üzere bir radyo programına katıldı. Başkan Bozdoğan, tarıma yönelik yenilikçi projelerin halk için büyük kazançlar sağladığını vurguladı. Başkan Bozdoğan'ın programda üzerinde durduğu önemli projelerden biri, Tarsus'a kazandırılan Meyve Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi oldu. Bu tesisin, bölgedeki tarım ürünlerinin değerini artırarak üreticilere ekonomik destek sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini belirtti.

BELEDİYE ÜRETTİ, HALK KAZANIYOR

Başkan Bozdoğan açılan tesislere değinerek, “Ortak kullanım tesisleri hibe programı kapsamında destek gören bir projemizdi. Mantar yetiştirme kursu ve ortak kullanım tesisi projesi başlığında geçiyordu. Tabii burada sürdürülebilir sosyoekonomik uyum için girişimcilik kapasitelerinin artırılması projesi kapsamında bu projemiz Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi tarafından başarılı bulundu. Yani bu projenin kapsamında 80 tane kursiyerimize 18 ay boyunca eğitim verilecek. Burada iki adet 112 metrekarelik mantar seramız var. Paketleme ve kurutma atölyemiz kuruldu. Yani kurutulan ürünler için belediyemize ait bir marka da oluşturduk. Çıtırdat ismiyle bir marka tescili yapıldı.” ifadelerini kullandı.

“TESİSİN AMACI ÜRETİCİYE DESTEK VE İSTİHDAM YARATMAK”

Başkan Bozdoğan amaçlarının üreticiye destek ve istihdam yaratmak olduğunu belirterek, “Bu yaptığımız projenin üreticimize büyük bir katkısı var. Zaten tesisin amacı buradaki hedef, kitle ve ürünlerin değerlendirilmesi başlığını da düşünecek olursak tesisin ana amacı istihdam yaratmak. Diğer taraftan sebze meyve kurutma ve paketleme tesisini düşünecek olursanız, özellikle mevsiminde sebze ve meyveyi kurutarak mevsimi dışında halkımızın sofralarına ulaştırmak ana hedef.” dedi.

“ÜRETİCİLERİMİZE CİDDİ ANLAMDA DESTEK SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan, “ Ülke koşullarına baktığımız zaman zaten girdi maliyetlerinin ne kadar arttığı ortada. Ürünü değer görmeyen üreticimizin ürününü hem satın alarak veya kurutarak hak ettiği değere ulaştırmak diğer bir hedefimiz. Yani şöyle bir baktığımız zaman kazanan halkımız. Bu seralarımız artacak. Yani bu konuda iki senemiz var ama biz daha önce de zaten süs bitkileri seralarını, diğer meyve seralarını özellikle kurduk. Yani üreticilerimize ciddi anlamda bir destek sağlamak için önemli bir olay bu.” diye ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.