halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

TOROSLAR KADIN VE ÇOCUK DANIŞMA MERKEZİ, 110 BİN 175 KİŞİYE DESTEK VERDİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 24.01.2024 - 16:33, Güncelleme: 24.01.2024 - 16:33 1180+ kez okundu.
 

TOROSLAR KADIN VE ÇOCUK DANIŞMA MERKEZİ, 110 BİN 175 KİŞİYE DESTEK VERDİ

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, toplum yapısını ve aile kavramını güçlendirmek adına gerçekleştirdiği çalışmalarla göz dolduruyor.

Kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olmalarını sağlamak amacıyla 56 branşta mesleki eğitim kursları açarak eğitim ve üretimi bir arada sunan belediye, Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi ile de Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza atıyor. Alanında uzman psikologlar, oyun terapistleri ve çocuk gelişim uzmanlarının görev aldığı merkezde, kadınlara psikolojik, sosyal ve hukuksal danışmanlık hizmeti veriliyor. Çocukların yaşadıkları duygusal, gelişimsel ve davranışsal sorunların üstesinden gelmeleri, gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde desteklenmesi için farklı alanlarda atölye çalışmaları da yapılıyor.   “YÜZ YÜZE GÖRÜŞMELERİN YANI SIRA ONLİNE TERAPİ HİZMETİ” Yüz yüze görüşmenin yanı sıra merkeze gelemeyen vatandaşlar için görüntülü aramalar ile online terapiler de gerçekleştiriliyor.  Belirli gün ve haftalarda bölgenin ihtiyaçlarına uygun eğitimler, seminerler, atölyeler ve etkinlikler hayata geçirilirken bu kapsamda; Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Eğitimi, Güven ve Dönüşüm Projesi Bağımlılık ve Farkındalık Eğitimi, ev ve esnaf ziyaretleri, şehit ailesi ziyaretleri, yayla sohbetleri, mahalle muhtar ziyaretleri, çocuk ve aile arası iletişim seminerleri, çocuk şenlikleri, kadınlara yönelik paneller, deprem süreci psikolojik ilk yardım desteği, Atatürk ve Masal evi ziyaretleri, Kuvayi Milliye Karargahı ve müze ziyaretleri, Denver II Gelişim testi, sinema etkinlikleri, bireysel terapi ve oyun terapisi çalışmaları yapıldı. Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi ile bugüne kadar 110 bin 175 kişiye destek verildi.   BAŞKAN YILMAZ; “HEDEF, BİLİNÇLİ BİREY, SAĞLIKLI AİLE, GÜÇLÜ TOPLUM”  Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi ile psikolojik, hukuksal ve sosyal danışmanlık hizmeti vererek farkındalık çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirterek; “Hep söylediğimiz gibi bir evde bulunan her bir ferdin derdi bizleri ilgilendiriyor. Kadınlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin, engellilerimizin, yaşlılarımızın kısaca toplumun her kesiminin yanında olmaya gayret gösterdik. Göreve geldiğimizde ilk işimiz Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezimizi kurmak oldu. Kadın ne kadar güçlü olursa, aile ne kadar güçlü olursa toplum da o kadar güçlü olur. Toroslar’da herkesin mutlu olduğu, yaşamaktan zevk aldığı bir ilçe hedefiyle çalışmalarımızı sürdürdük”  diye konuştu.  
Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, toplum yapısını ve aile kavramını güçlendirmek adına gerçekleştirdiği çalışmalarla göz dolduruyor.

Kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olmalarını sağlamak amacıyla 56 branşta mesleki eğitim kursları açarak eğitim ve üretimi bir arada sunan belediye,  Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi ile de Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza atıyor.

Alanında uzman psikologlar, oyun terapistleri ve çocuk gelişim uzmanlarının görev aldığı merkezde, kadınlara psikolojik, sosyal ve hukuksal danışmanlık hizmeti veriliyor. Çocukların yaşadıkları duygusal, gelişimsel ve davranışsal sorunların üstesinden gelmeleri, gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde desteklenmesi için farklı alanlarda atölye çalışmaları da yapılıyor.

 

“YÜZ YÜZE GÖRÜŞMELERİN YANI SIRA ONLİNE TERAPİ HİZMETİ”

Yüz yüze görüşmenin yanı sıra merkeze gelemeyen vatandaşlar için görüntülü aramalar ile online terapiler de gerçekleştiriliyor. 

Belirli gün ve haftalarda bölgenin ihtiyaçlarına uygun eğitimler, seminerler, atölyeler ve etkinlikler hayata geçirilirken bu kapsamda; Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Eğitimi, Güven ve Dönüşüm Projesi Bağımlılık ve Farkındalık Eğitimi, ev ve esnaf ziyaretleri, şehit ailesi ziyaretleri, yayla sohbetleri, mahalle muhtar ziyaretleri, çocuk ve aile arası iletişim seminerleri, çocuk şenlikleri, kadınlara yönelik paneller, deprem süreci psikolojik ilk yardım desteği, Atatürk ve Masal evi ziyaretleriKuvayi Milliye Karargahı ve müze ziyaretleriDenver II Gelişim testisinema etkinlikleribireysel terapi ve oyun terapisi çalışmaları yapıldı.

Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi ile bugüne kadar 110 bin 175 kişiye destek verildi.

 

BAŞKAN YILMAZ; “HEDEF, BİLİNÇLİ BİREY, SAĞLIKLI AİLE, GÜÇLÜ TOPLUM” 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi ile psikolojik, hukuksal ve sosyal danışmanlık hizmeti vererek farkındalık çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirterek; “Hep söylediğimiz gibi bir evde bulunan her bir ferdin derdi bizleri ilgilendiriyor. Kadınlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin, engellilerimizin, yaşlılarımızın kısaca toplumun her kesiminin yanında olmaya gayret gösterdik. Göreve geldiğimizde ilk işimiz Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezimizi kurmak oldu. Kadın ne kadar güçlü olursa, aile ne kadar güçlü olursa toplum da o kadar güçlü olur. Toroslar’da herkesin mutlu olduğu, yaşamaktan zevk aldığı bir ilçe hedefiyle çalışmalarımızı sürdürdük”  diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.