halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

SANATSEVERLER UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 24.09.2023 - 11:51, Güncelleme: 24.09.2023 - 11:51 1664+ kez okundu.
 

SANATSEVERLER UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Cumhuriyetimizin 100. yılına özel ‘Bir Çift Söz’ seçkisi ve çağımızın önde gelen keman virtüözlerinden Soyoung Yoon ile aynı sahneyi paylaşan genç kuşağın önemli şeflerinden Tolga Atalay Ün, sanatseverlere unutulmaz bir gün yaşattı.

Anadolu Rönesansı diye tanımlanan Cumhuriyet Dönemi Kültür ve Sanat Yenilikleri bünyesinde Türkçe sözlü müzik alanında oldukça önemli eserler ortaya çıkarmış bestecilerden oluşturulan Cumhuriyetimizin 100. Yılına Özel ‘Bir Çift Söz’ seçkisi 21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali etkinlikleri kapsamında, Mersin Üniversitesi Prof. Nevit Kodallı Sahnesi’nde sanatseverlerle buluştu. SELMAN ADA’NIN ESERİNİN DÜNYA PRÖMİYERİ GERÇEKLEŞTİ Cumhuriyete saygı duruşu niteliğinde gerçekleşen konserde, geçtiğimiz günlerde 43. operasını bitiren Selman Ada’nın Nazım Hikmet’in dizeleri üzerine soprano ve piyano için yazmış olduğu 5 Canzoni adlı eserinin Dünya Prömiyeri de gerçekleştirildi. Soprano Dilruba Bilgi, Bariton Caner Akgün ve Piyanist Gökhan Aybulus festivalin temalarından ‘aydınlanmanın’ ses ile ifade biçiminin en güzel örneklerini sanatseverlere sundu. SOYOUNG YOON’DAN MÜTHİŞ PERFORMANS Müzik otoritelerinin “teknik mükemmellik” diye nitelediği, çağımızın önde gelen keman virtüözlerinden Soyoung Yoon ve genç kuşağın önemli şeflerinden Tolga Atalay Ün idaresindeki Festival Orkestrası, Mersinli sanatseverlere Vivaldi’nin Dört Mevsim adlı eserini Mersin Kültür Merkezi’nde yorumladı. Konserde Ulvi Cemal Erkin’in ‘Yaylı Çalgılar için Sinfonietta’ adlı eseri de büyük ilgi gördü. 17 Şubat 1967 yılında Gotthold Ephraim Lessing yönetiminde ilk defa Cumhurbaşkanlığı Devlet Senfoni Orkestrası tarafından seslendirilen eser, 21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin ‘aydınlanma’ temasına da vurgu niteliği taşıyor. FESTİVAL HÜKÜMSÜZ CAZ KONSEERİ İLE SON BULACAK 21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin son gününde ‘Çocuklar İçin Ritim Atölyesi’, ‘O Da Tekfen’ konseri, ‘Sesin Beden Üzerindeki Yolculuğu’ etkinliği ve devamında ‘Hükümsüz Caz’ konseri ile son bulacak.
21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Cumhuriyetimizin 100. yılına özel ‘Bir Çift Söz’ seçkisi ve çağımızın önde gelen keman virtüözlerinden Soyoung Yoon ile aynı sahneyi paylaşan genç kuşağın önemli şeflerinden Tolga Atalay Ün, sanatseverlere unutulmaz bir gün yaşattı.

Anadolu Rönesansı diye tanımlanan Cumhuriyet Dönemi Kültür ve Sanat Yenilikleri bünyesinde Türkçe sözlü müzik alanında oldukça önemli eserler ortaya çıkarmış bestecilerden oluşturulan Cumhuriyetimizin 100. Yılına Özel ‘Bir Çift Söz’ seçkisi 21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali etkinlikleri kapsamında, Mersin Üniversitesi Prof. Nevit Kodallı Sahnesi’nde sanatseverlerle buluştu.

SELMAN ADA’NIN ESERİNİN DÜNYA PRÖMİYERİ GERÇEKLEŞTİ

Cumhuriyete saygı duruşu niteliğinde gerçekleşen konserde, geçtiğimiz günlerde 43. operasını bitiren Selman Ada’nın Nazım Hikmet’in dizeleri üzerine soprano ve piyano için yazmış olduğu 5 Canzoni adlı eserinin Dünya Prömiyeri de gerçekleştirildi. Soprano Dilruba Bilgi, Bariton Caner Akgün ve Piyanist Gökhan Aybulus festivalin temalarından ‘aydınlanmanın’ ses ile ifade biçiminin en güzel örneklerini sanatseverlere sundu.

SOYOUNG YOON’DAN MÜTHİŞ PERFORMANS

Müzik otoritelerinin “teknik mükemmellik” diye nitelediği, çağımızın önde gelen keman virtüözlerinden Soyoung Yoon ve genç kuşağın önemli şeflerinden Tolga Atalay Ün idaresindeki Festival Orkestrası, Mersinli sanatseverlere Vivaldi’nin Dört Mevsim adlı eserini Mersin Kültür Merkezi’nde yorumladı. Konserde Ulvi Cemal Erkin’in ‘Yaylı Çalgılar için Sinfonietta’ adlı eseri de büyük ilgi gördü. 17 Şubat 1967 yılında Gotthold Ephraim Lessing yönetiminde ilk defa Cumhurbaşkanlığı Devlet Senfoni Orkestrası tarafından seslendirilen eser, 21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin ‘aydınlanma’ temasına da vurgu niteliği taşıyor.

FESTİVAL HÜKÜMSÜZ CAZ KONSEERİ İLE SON BULACAK

21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin son gününde ‘Çocuklar İçin Ritim Atölyesi’, ‘O Da Tekfen’ konseri, ‘Sesin Beden Üzerindeki Yolculuğu’ etkinliği ve devamında ‘Hükümsüz Caz’ konseri ile son bulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.