halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MTSO’YA KAYITLI 8 FİRMA İSO İLK 500 LİSTESİNDE

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 26.09.2023 - 17:47, Güncelleme: 26.09.2023 - 17:47 1847+ kez okundu.
 

MTSO’YA KAYITLI 8 FİRMA İSO İLK 500 LİSTESİNDE

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) listesinde 8’i Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na (MTSO) kayıtlı. 10’u merkezi farklı illerde bulunup Mersin’de üretim yapan toplam 18 firma yer aldı.

Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) 2022 araştırması sonuçları açıklandı. Buna göre, büyüklük sıralamasında temel alınan net üretimden satışlar kriteri bazında ilk 500 sanayi kuruluşu içerisinde 8'i MTSO’ya kayıtlı olmak üzere Mersin’de faaliyet gösteren toplam 18 firma yer aldı. Söz konusu firmaların MTSO’ya kayıtlı olanlarının üretimden satışları 41 milyar lira. Bu firmalardan dördü 2021 yılına göre ilk 500 içerisindeki sırasını yükseltirken, iki firmanın sırasında sınırlı gerileme gözlendi. Bir firma ise geçen yıla göre sıralamadaki yerini korudu. Durum Gıda ikinci 500 sıralamasından 2022 yılında gösterdiği performans ile ilk 500 firma arasına yerleşti. Çakır: “Hedef kümelenme ve verimi artırmak” Konuyla ilgili değerlendirme yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, İSO 500 listelerini kentin sanayi üretimindeki gidişatını gözlemlemek adına önemli bir veri olarak gördüğünü söyledi. “Mersin firmalarımızın bu listelerde artarak yer alması ve ekonomik sorunlara rağmen geçmiş yıllara göre sıralamalarını yukarılara taşımasını çok önemsiyoruz” diyen Çakır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Firmalarımızla gurur duyuyoruz. Mersin, her biri birer KOBİ olarak iş hayatına başlayıp kentin lokomotif işletmeleri haline gelen küresel markalar oluşturma başarısını gösteren bir kent haline gelmiştir. Özellikle merkezleri farklı illerde bulunup Mersin’de üretim yapan, Mersin’e yatırım yapan birçok firmamız da artık Mersin firması olmuştur. Mersin dışından gelen sanayi yatırımcıları Mersin’in üretim, lojistik, dış ticaret ve nitelikli çalışan alt yapısından faydalanarak yatırımlarını büyütmüşlerdir. Bu anlamda birçok ulusal ve uluslararası yatırımcının gözü Mersin’e çevrilmiştir.” Bundan sonraki hedefe de değinen Çakır, hedefin tüm sektörlerde kümelenme mantığıyla çalışmak ve sektörlerin verimliliğini artırmak olacağını sözlerine ekledi.
İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) listesinde 8’i Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na (MTSO) kayıtlı. 10’u merkezi farklı illerde bulunup Mersin’de üretim yapan toplam 18 firma yer aldı.

Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu ( İSO 500) 2022 araştırması sonuçları açıklandı. Buna göre, büyüklük sıralamasında temel alınan net üretimden satışlar kriteri bazında ilk 500 sanayi kuruluşu içerisinde 8'i MTSO’ya kayıtlı olmak üzere Mersin’de faaliyet gösteren toplam 18 firma yer aldı. Söz konusu firmaların MTSO’ya kayıtlı olanlarının üretimden satışları 41 milyar lira. Bu firmalardan dördü 2021 yılına göre ilk 500 içerisindeki sırasını yükseltirken, iki firmanın sırasında sınırlı gerileme gözlendi. Bir firma ise geçen yıla göre sıralamadaki yerini korudu. Durum Gıda ikinci 500 sıralamasından 2022 yılında gösterdiği performans ile ilk 500 firma arasına yerleşti.

Çakır: “Hedef kümelenme ve verimi artırmak”

Konuyla ilgili değerlendirme yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, İSO 500 listelerini kentin sanayi üretimindeki gidişatını gözlemlemek adına önemli bir veri olarak gördüğünü söyledi. “Mersin firmalarımızın bu listelerde artarak yer alması ve ekonomik sorunlara rağmen geçmiş yıllara göre sıralamalarını yukarılara taşımasını çok önemsiyoruz” diyen Çakır, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Firmalarımızla gurur duyuyoruz. Mersin, her biri birer KOBİ olarak iş hayatına başlayıp kentin lokomotif işletmeleri haline gelen küresel markalar oluşturma başarısını gösteren bir kent haline gelmiştir. Özellikle merkezleri farklı illerde bulunup Mersin’de üretim yapan, Mersin’e yatırım yapan birçok firmamız da artık Mersin firması olmuştur. Mersin dışından gelen sanayi yatırımcıları Mersin’in üretim, lojistik, dış ticaret ve nitelikli çalışan alt yapısından faydalanarak yatırımlarını büyütmüşlerdir. Bu anlamda birçok ulusal ve uluslararası yatırımcının gözü Mersin’e çevrilmiştir.”

Bundan sonraki hedefe de değinen Çakır, hedefin tüm sektörlerde kümelenme mantığıyla çalışmak ve sektörlerin verimliliğini artırmak olacağını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.