halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

“CUMHURİYETE DOĞRU” TİYATRO OYUNU MERSİN’DE SEYİRCİYLE BULUŞTU

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 19.03.2024 - 19:54, Güncelleme: 19.03.2024 - 19:54 606 kez okundu.
 

“CUMHURİYETE DOĞRU” TİYATRO OYUNU MERSİN’DE SEYİRCİYLE BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanlığınca Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Vakıfbank sponsorluğunda hazırlanan, “Cumhuriyet'e Doğru” adlı tiyatro oyunu Mersin Devlet Opera ve Bale binasında seyirciyle buluştu.

Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 101. yıl dönümü çerçevesinde Mersin’de perdelerini aralayan tiyatro oyununa yoğun bir katılım oldu. Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Danışmanları Doç. Dr. İbrahim Sarıtaş ve Utku Koçak, il protokolü, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, öğretmenler ve öğrencilerin birlikte izlediği tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. İstiklal Marşı’mızın okunduğu sahnede seyirciler ayağa kalkarak Marşı’mızın okunmasına eşlik etti. Bora Severcan tarafından yazılan ve yönetilen tiyatro eseri, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Millî Mücadele'yi başlatarak sonucunda Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl kurduklarını anlatıyor. Çanakkale Şehitliğini birlikte ziyaret eden bir öğretmenin öğrencisine Cumhuriyet’in kuruluş sürecini anlattığı tiyatro Cumhuriyetin ilanı ile sonlanıyor. İzleyicilerin ayakta alkışladığı oyunun sonunda Vali yardımcısı Sayın Kadir Okatan ve İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş tarafından oyunculara çiçek takdim edilerek protokolle beraber fotoğraf çekimi gerçekleşti. Oyunun yazarı Bora Severcan oyun sonrası verdiği röportajda bu oyunu kaleme aldığı için onur duyduğunu ifade etti. Oyuncu Volkan Severcan bir Türkiye turnesi gerçekleştirdiklerini, oyunun Türkiye’de her yerde büyük heyecanla izlendiğini ve bu oyunun bir parçası olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. Oyun sonrası seyircilerle gerçekleşen röportajlarda seyirciler oyunu büyük bir gurur ve heyecanla izlediklerini, bu oyunun Cumhuriyet’in 100. yılına çok yakıştığını söyledi.
Millî Eğitim Bakanlığınca Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Vakıfbank sponsorluğunda hazırlanan, “Cumhuriyet'e Doğru” adlı tiyatro oyunu Mersin Devlet Opera ve Bale binasında seyirciyle buluştu.

Atatürk’ün Mersin’e gelişinin 101. yıl dönümü çerçevesinde Mersin’de perdelerini aralayan tiyatro oyununa yoğun bir katılım oldu. Millî Eğitim Bakanlığı Bakan Danışmanları Doç. Dr. İbrahim Sarıtaş ve Utku Koçak, il protokolü, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, öğretmenler ve öğrencilerin birlikte izlediği tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. İstiklal Marşı’mızın okunduğu sahnede seyirciler ayağa kalkarak Marşı’mızın okunmasına eşlik etti.
Bora Severcan tarafından yazılan ve yönetilen tiyatro eseri, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Millî Mücadele'yi başlatarak sonucunda Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl kurduklarını anlatıyor. Çanakkale Şehitliğini birlikte ziyaret eden bir öğretmenin öğrencisine Cumhuriyet’in kuruluş sürecini anlattığı tiyatro Cumhuriyetin ilanı ile sonlanıyor.
İzleyicilerin ayakta alkışladığı oyunun sonunda Vali yardımcısı Sayın Kadir Okatan ve İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş tarafından oyunculara çiçek takdim edilerek protokolle beraber fotoğraf çekimi gerçekleşti.
Oyunun yazarı Bora Severcan oyun sonrası verdiği röportajda bu oyunu kaleme aldığı için onur duyduğunu ifade etti. Oyuncu Volkan Severcan bir Türkiye turnesi gerçekleştirdiklerini, oyunun Türkiye’de her yerde büyük heyecanla izlendiğini ve bu oyunun bir parçası olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. Oyun sonrası seyircilerle gerçekleşen röportajlarda seyirciler oyunu büyük bir gurur ve heyecanla izlediklerini, bu oyunun Cumhuriyet’in 100. yılına çok yakıştığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.