halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

GELECEĞİN SANATÇILARI AKDENİZ’DE YETİŞİYOR

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 25.01.2024 - 14:02, Güncelleme: 25.01.2024 - 14:02 1300+ kez okundu.
 

GELECEĞİN SANATÇILARI AKDENİZ’DE YETİŞİYOR

Akdeniz Belediyesi tarafından kültür ve sanat evine dönüştürülen 121 yıllık tarihi Hadra Hamamı’nda açılan güzel sanatlara hazırlık kursları, öğrencilerin yoğun ilgisini çekiyor. Tarihi binada imgesel ağırlıklı eğitimler alan kursiyerler, ortaya çıkardıkları eserlerle de büyük beğeni topluyor.

Akdeniz ilçesi Kiremithane Mahallesi'nde 1903 yılından 2000'li yıllara kadar hizmet veren Hadra Hamamı, Mersin Valiliği ve Akdeniz Belediyesi tarafından restore edildikten sonra 4 yıl önce Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evi'ne dönüştürüldü. Kültürel ve sanatsal etkinliklerde kullanılan tarihi hamamda açılan ücretsiz kurslara yoğun ilgi gösterilirken, özellikle güzel sanatlara hazırlanan öğrenciler yeteneklerini ortaya çıkarma imkanı buluyor. Şu anda Hadra Hamamı’nda gördükleri kurslarla güzel sanatlar fakültesine hazırlanan öğrenciler, ortaya çıkardığı eserlerle büyük beğeni topluyor. “Başkanımızın sanata ve sanatçıya verdiği değerle birlikte ilçede birçok değişim oldu” Yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler veren usta öğretici Haydar Turan, 2013 yılında Adanalıoğlu’nda sulu boya kursu ile eğitim vermeye başladığını söyledi. O süreçten sonra heykel kursları açtıklarını kaydeden Turan, “Ardından güzel sanatlara hazırlık kurslarımız oldu. Şimdi de bu mekanda liselerin ve üniversitelerin yetenekle alınan güzel sanatlar bölümleri için kurs veriyoruz. Tabi kursların yanı sıra ilçede birçok yere heykelde yaptık. İşte son oluşturulan Sardalye Parka, Mustafa Gültak başkanımızın talimatıyla çeşitli balık figürleri yaptık. Bunun yanında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze kentin önemli yerlerinin heykellerini yaptım. Başkanımızın sanata ve sanatçıya verdiği değerle birlikte ilçede birçok değişim oluştu” dedi. “Kurslarımız tamamen ücretsiz” Tarihi Hadra Hamamı’nın restore edilerek kültür ve sanata açıldığını belirten Turan, “Burada 4-5 kursumuz mevcut. Şu anda güzel sanatlara hazırlık kursu veriyoruz. Burada öğrencilerimiz tamamen imgesel ağırlıklı çalışıyor. Tüm üniversitelerin giriş sınavında imgesel, kurgu üzerine sınavlar yapılıyor. Geçen yılın Aralık ayından itibaren burada kursumuz devam ediyor. Ortaya güzel eserlerimiz de çıktı. Gerçekten bu kurslara katılım çok iyi oluyor. Hem tarihi bir mekanda olması hemde bu kursun tamamen ücretsiz olması öğrencilerimizi buraya getiriyor. Sadece öğrenciler de değil aslında sanata merakı olan herkes bu kurslardan faydalanabilir” diye konuştu. “Kurs bana ciddi katkı sağladı” Kursiyerlerden 18 yaşındaki Başak Keskin ise güzel sanatlar fakültesine hazırlandığını dile getirdi. Bu kursa üniversiteyi kazanmak için başladığının altını çizen Keskin, “Kursu sosyal medyadan gördüm. Kursa yeni katıldım. Yeteneğimin olduğunu düşünüyorum. Kursta şu ana kadar bana ciddi bir katkı sağladı. Burada kendimi geliştireceğime inanıyorum. Bu tarihi binada böyle bir hizmet verilmesi çok iyi olmuş. Buranın hazırlanmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Akdeniz Belediyesi tarafından kültür ve sanat evine dönüştürülen 121 yıllık tarihi Hadra Hamamı’nda açılan güzel sanatlara hazırlık kursları, öğrencilerin yoğun ilgisini çekiyor. Tarihi binada imgesel ağırlıklı eğitimler alan kursiyerler, ortaya çıkardıkları eserlerle de büyük beğeni topluyor.

Akdeniz ilçesi Kiremithane Mahallesi'nde 1903 yılından 2000'li yıllara kadar hizmet veren Hadra Hamamı, Mersin Valiliği ve Akdeniz Belediyesi tarafından restore edildikten sonra 4 yıl önce Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evi'ne dönüştürüldü. Kültürel ve sanatsal etkinliklerde kullanılan tarihi hamamda açılan ücretsiz kurslara yoğun ilgi gösterilirken, özellikle güzel sanatlara hazırlanan öğrenciler yeteneklerini ortaya çıkarma imkanı buluyor. Şu anda Hadra Hamamı’nda gördükleri kurslarla güzel sanatlar fakültesine hazırlanan öğrenciler, ortaya çıkardığı eserlerle büyük beğeni topluyor.

“Başkanımızın sanata ve sanatçıya verdiği değerle birlikte ilçede birçok değişim oldu”

Yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler veren usta öğretici Haydar Turan, 2013 yılında Adanalıoğlu’nda sulu boya kursu ile eğitim vermeye başladığını söyledi. O süreçten sonra heykel kursları açtıklarını kaydeden Turan, “Ardından güzel sanatlara hazırlık kurslarımız oldu. Şimdi de bu mekanda liselerin ve üniversitelerin yetenekle alınan güzel sanatlar bölümleri için kurs veriyoruz. Tabi kursların yanı sıra ilçede birçok yere heykelde yaptık. İşte son oluşturulan Sardalye Parka, Mustafa Gültak başkanımızın talimatıyla çeşitli balık figürleri yaptık. Bunun yanında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze kentin önemli yerlerinin heykellerini yaptım. Başkanımızın sanata ve sanatçıya verdiği değerle birlikte ilçede birçok değişim oluştu” dedi.

“Kurslarımız tamamen ücretsiz”

Tarihi Hadra Hamamı’nın restore edilerek kültür ve sanata açıldığını belirten Turan, “Burada 4-5 kursumuz mevcut. Şu anda güzel sanatlara hazırlık kursu veriyoruz. Burada öğrencilerimiz tamamen imgesel ağırlıklı çalışıyor. Tüm üniversitelerin giriş sınavında imgesel, kurgu üzerine sınavlar yapılıyor. Geçen yılın Aralık ayından itibaren burada kursumuz devam ediyor. Ortaya güzel eserlerimiz de çıktı. Gerçekten bu kurslara katılım çok iyi oluyor. Hem tarihi bir mekanda olması hemde bu kursun tamamen ücretsiz olması öğrencilerimizi buraya getiriyor. Sadece öğrenciler de değil aslında sanata merakı olan herkes bu kurslardan faydalanabilir” diye konuştu.

“Kurs bana ciddi katkı sağladı”

Kursiyerlerden 18 yaşındaki Başak Keskin ise güzel sanatlar fakültesine hazırlandığını dile getirdi. Bu kursa üniversiteyi kazanmak için başladığının altını çizen Keskin, “Kursu sosyal medyadan gördüm. Kursa yeni katıldım. Yeteneğimin olduğunu düşünüyorum. Kursta şu ana kadar bana ciddi bir katkı sağladı. Burada kendimi geliştireceğime inanıyorum. Bu tarihi binada böyle bir hizmet verilmesi çok iyi olmuş. Buranın hazırlanmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.