halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

RAHİM AĞZI KANSERİNİ DÜZENLİ TARAMALAR VE HPV AŞISI İLE ÖNLEMEK MÜMKÜN

Sağlık (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 23.01.2024 - 10:17, Güncelleme: 23.01.2024 - 10:17 2539+ kez okundu.
 

RAHİM AĞZI KANSERİNİ DÜZENLİ TARAMALAR VE HPV AŞISI İLE ÖNLEMEK MÜMKÜN

Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan rahim ağzı kanseri ile mücadele için Türk Kanser Derneği, ücretsiz rahim ağzı kanseri taramalarına yönlendiriyor ve HPV aşısı olunmasına destek oluyor.

Dünyada her 2 dakikada 1 kadın rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Oysa ki rahim ağzı kanseri; erken teşhis ile tedavi şansı çok yüksek olan ve ayrıca HPV aşısı ile önlenebilen bir kanser türü. 21 yaş itibariyle 3 yılda bir yapılan Pap-Smear testleri veya 30 yaş itibariyle 5 yılda bir yapılan HPV DNA testlerini içeren tarama programları ile erken teşhis mümkün olabilmekte. Ve 9 yaş itibariyle hem kız hem erkek çocuklarına uygulanabilen HPV aşısı ile de rahim ağzı kanserinden korunulabilmekte. Erken teşhisi ve önlenebilmesi mümkünken, kadınların bu kanser türü sebebiyle hayatını kaybetmemesi için farkındalık çalışmalar yapan Türk Kanser Derneği, bu sene Maruderm Kozmetik’in destekleriyle çalışmalarını yürütüyor. Dernek kadınları erken teşhisi mümkün kılan ücretsiz taramalara yönlendiriyor, 9-14 yaş arası 100 kız çocuğuna da ücretsiz HPV aşısı yapılmasını hedefliyor. Türk Kanser Derneği’nin Türkiye’nin tüm illerinde sunduğu ücretsiz rahim ağzı kanseri tarama hizmetinden ve HPV aşısı desteğinden faydalanmak için tek yapılması gereken de; 0212 238 30 30 numaralı telefondan derneğe ulaşılması. Türk Kanser Derneği’nin rahim ağzı kanseri ile mücadelesine destek olmak için bir kişisel bakım serum seti hazırlayarak satışa sunan Maruderm, bu setin satışından elde edilen geliri derneğe bağışlıyor. Böylece satın alınan her set ile alan kişi derneğe de bağışta bulunmuş; tarama ve aşı programına katkı sağlamış oluyor. Tüm bu çalışmaların yanı sıra Türk Kanser Derneği ve Maruderm, farkındalığı ve bilinçlendirmeyi daha da artırmak için liseler ve üniversitelerde etkinlikler düzenleyerek, alanında uzman hekimler ile gençlere rahim ağzı kanseri hakkında eğitim ve seminerler veriyorlar.
Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan rahim ağzı kanseri ile mücadele için Türk Kanser Derneği, ücretsiz rahim ağzı kanseri taramalarına yönlendiriyor ve HPV aşısı olunmasına destek oluyor.

Dünyada her 2 dakikada 1 kadın rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Oysa ki rahim ağzı kanseri; erken teşhis ile tedavi şansı çok yüksek olan ve ayrıca HPV aşısı ile önlenebilen bir kanser türü. 21 yaş itibariyle 3 yılda bir yapılan Pap-Smear testleri veya 30 yaş itibariyle 5 yılda bir yapılan HPV DNA testlerini içeren tarama programları ile erken teşhis mümkün olabilmekte. Ve 9 yaş itibariyle hem kız hem erkek çocuklarına uygulanabilen HPV aşısı ile de rahim ağzı kanserinden korunulabilmekte.

Erken teşhisi ve önlenebilmesi mümkünken, kadınların bu kanser türü sebebiyle hayatını kaybetmemesi için farkındalık çalışmalar yapan Türk Kanser Derneği, bu sene Maruderm Kozmetik’in destekleriyle çalışmalarını yürütüyor. Dernek kadınları erken teşhisi mümkün kılan ücretsiz taramalara yönlendiriyor, 9-14 yaş arası 100 kız çocuğuna da ücretsiz HPV aşısı yapılmasını hedefliyor. Türk Kanser Derneği’nin Türkiye’nin tüm illerinde sunduğu ücretsiz rahim ağzı kanseri tarama hizmetinden ve HPV aşısı desteğinden faydalanmak için tek yapılması gereken de; 0212 238 30 30 numaralı telefondan derneğe ulaşılması.

Türk Kanser Derneği’nin rahim ağzı kanseri ile mücadelesine destek olmak için bir kişisel bakım serum seti hazırlayarak satışa sunan Maruderm, bu setin satışından elde edilen geliri derneğe bağışlıyor. Böylece satın alınan her set ile alan kişi derneğe de bağışta bulunmuş; tarama ve aşı programına katkı sağlamış oluyor.

Tüm bu çalışmaların yanı sıra Kanser Derneği " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank">Türk Kanser Derneği ve Maruderm, farkındalığı ve bilinçlendirmeyi daha da artırmak için liseler ve üniversitelerde etkinlikler düzenleyerek, alanında uzman hekimler ile gençlere rahim ağzı kanseri hakkında eğitim ve seminerler veriyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.