halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MİLLETVEKİLİ BOZAN: ÖĞRENCİLERİ KONTEYNIRLARA, KAMU KURUMLARINI OKULLARA TAŞIDILAR

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 27.01.2024 - 14:41, Güncelleme: 27.01.2024 - 14:41 1264+ kez okundu.
 

MİLLETVEKİLİ BOZAN: ÖĞRENCİLERİ KONTEYNIRLARA, KAMU KURUMLARINI OKULLARA TAŞIDILAR

Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Hatay’da okulların adliye ve kaymakamlık kurumlarına tahsis edilip öğrencilerin konteynırlara taşınmasını eleştirerek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yaşanan mağduriyet üzerine soru önergesi verdi.

6 Şubat depremlerinin ardından deprem bölgelerinde mağduriyetler devam ediyor. Bu mağduriyetlerden biri de Hatay’da bazı okul binaların boşaltılıp adliye ve kaymakamlık gibi kamu kurumlarına tahsis edilmesi. Okullarından çıkarılan öğrenciler kurulan konteynırlarda eğitim görüyor. Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, eğitimcilerin ve velilerin şikayeti üzerine öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sordu. Milletvekili Bozan, verdiği önergenin gerekçesini, “Hatay Samandağ Turgut Reis Anaokulu öğrencilerinin okullarından çıkarılıp konteynırlara yerleştirildiği ve söz konusu okulun ise adliye sarayına dönüştürülmesinden hem eğitimciler hem de velilerden ciddi şikayetler gelmektedir. Söz konusu konteynırlarda elektrik şebekelerinin de çocuklar için ciddi risk taşıdığı vurgulanmaktadır. Yaşanan bu mağduriyetin sonlandırılması ve öğrencilerin bir an önce sıcacık eğitim yuvalarına kavuşturulması gerekmektedir” sözleriyle dile getirdi. Bozan, Bakan Tekin’e şu soruları yöneltti: “1-) Hatay’da okulların, adliye ve kaymakamlık kurumlarına tahsis edilmesinin gerekçesi nedir? 2-) Samandağ Turgut Reis Anaokulu öğrencilerinin yaşadığı mağduriyetler Bakanlığınızca denetlenip tespit edilmiş midir? Denetiminiz söz konusu ise yaşanan mağduriyetler adına bir açıklamanız söz konusu mudur? 3-) Öğrencilerin, elverişsiz koşullardaki konteynırlarda çamur ve elektrik çarpması riski ile karşı karşıya oldukları eğitimciler ve veliler tarafından ifade edilmektedir. Bu şikayetlere dair Bakanlığınızın cevabı ne olacaktır? 4-) Hatay’da okulların ne zaman kamu kurumlarından alınıp gerçek sahipleri öğrencilere tahsis edilmesi planlanmaktadır?”      
Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Hatay’da okulların adliye ve kaymakamlık kurumlarına tahsis edilip öğrencilerin konteynırlara taşınmasını eleştirerek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yaşanan mağduriyet üzerine soru önergesi verdi.

6 Şubat depremlerinin ardından deprem bölgelerinde mağduriyetler devam ediyor. Bu mağduriyetlerden biri de Hatay’da bazı okul binaların boşaltılıp adliye ve kaymakamlık gibi kamu kurumlarına tahsis edilmesi. Okullarından çıkarılan öğrenciler kurulan konteynırlarda eğitim görüyor. Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, eğitimcilerin ve velilerin şikayeti üzerine öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sordu.

Milletvekili Bozan, verdiği önergenin gerekçesini, “ Hatay Samandağ Turgut Reis Anaokulu öğrencilerinin okullarından çıkarılıp konteynırlara yerleştirildiği ve söz konusu okulun ise adliye sarayına dönüştürülmesinden hem eğitimciler hem de velilerden ciddi şikayetler gelmektedir. Söz konusu konteynırlarda elektrik şebekelerinin de çocuklar için ciddi risk taşıdığı vurgulanmaktadır. Yaşanan bu mağduriyetin sonlandırılması ve öğrencilerin bir an önce sıcacık eğitim yuvalarına kavuşturulması gerekmektedir” sözleriyle dile getirdi.

Bozan, Bakan Tekin’e şu soruları yöneltti:

“1-) Hatay’da okulların, adliye ve kaymakamlık kurumlarına tahsis edilmesinin gerekçesi nedir?

2-) Samandağ Turgut Reis Anaokulu öğrencilerinin yaşadığı mağduriyetler Bakanlığınızca denetlenip tespit edilmiş midir? Denetiminiz söz konusu ise yaşanan mağduriyetler adına bir açıklamanız söz konusu mudur?

3-) Öğrencilerin, elverişsiz koşullardaki konteynırlarda çamur ve elektrik çarpması riski ile karşı karşıya oldukları eğitimciler ve veliler tarafından ifade edilmektedir. Bu şikayetlere dair Bakanlığınızın cevabı ne olacaktır?

4-) Hatay’da okulların ne zaman kamu kurumlarından alınıp gerçek sahipleri öğrencilere tahsis edilmesi planlanmaktadır?”

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.