halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

SINAV ADAYLARINDA BAHAR REHAVETİNE DİKKAT

Eğitim (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 09.04.2024 - 11:07, Güncelleme: 09.04.2024 - 11:07 1506 kez okundu.
 

SINAV ADAYLARINDA BAHAR REHAVETİNE DİKKAT

Eğitim Danışmanı Barış Balcı, baharın gelişinin insanın enerjisine ve ruhuna olumlu yansımaları olduğunu, ancak bu enerjiyi doğru yere kanalize etmek gerektiğini söyledi. Havaların güzelleşmesiyle sınav adaylarının dikkatinin dağılabileceğini ve dışarıda daha fazla zaman geçirmek isteyeceklerini kaydeden Balcı, sınav çalışma programının aksatılmaması uyarısında bulundu.

Eğitim Danışmanı Barış Balcı, üniversite ve lise giriş sınavlarının tarihi giderek yaklaşırken, sınav adayları ve ailelerine bahar rehaveti uyarısında bulundu. Balcı, baharda doğanın canlanması ile birlikte insanın da yenilendiğini ve pozitif enerjiyle dolduğunu belirterek, sınav öğrencilerinin bu enerjiyi doğru yere kanalize etmesi gerektiğini söyledi. Bu aylarda havaların güzelleşmesiyle adayların dikkatinin dağılıp rehavete kapılabileceğini ifade eden Barış Balcı, üniversite ve lise giriş sınavlarına hazırlanan adayların günlük çalışma programlarını aksatmamalarını istedi. Açık havada uzun süre zaman geçirme ve yorucu aktivitelerin öğrenciyi çalışma programından uzaklaştırabileceğini, sınav programını aksatabileceğini kaydeden Balcı, bunun yerine adayların günlük okuma, deneme çözme gibi rutinlerinden bazılarını, eğer dikkatlerini dağıtacak etkenler yoksa; balkon, bahçe gibi yerlerde yapmalarını önerdi. Aileler destek olmalı Eğitim Danışmanı Barış Balcı, ailelerin de, bu süreci sağlıklı ve verimli geçirebilmeleri için çocuklarına destek olmalarını isteyen Barış Balcı, gerekirse sınav adayının model aldığı ve sözünü dinlediği dayı, amca, hala, teyze gibi akrabalardan da destek alınabileceğini dile getirdi. Hedeflerinizden vazgeçmeyin Sınava hazırlık sürecindeki öğrencilerin bu dönemde konuları bitirip deneme sınavlarına yoğunlaştığını hatırlatan Barış Balcı, sınav için çok önemli bir dönem olan bahar aylarını programını aksatmadan düzenli çalışarak geçiren öğrencilerin hedefine ulaşacağını, yoğun çalışma programının ardından rehavete kapılan veya yorulup özgüvenini kaybeden, umutsuzluğa düşen vazgeçen adayların ise hedefinden uzaklaşacağını söyledi. Bu dönemde; Ders çalışmayı bırakmak, ‘seneye yeniden hazırlanırım’ gibi düşüncelere kapılmanın büyük hata olacağını kaydeden Balcı, “Hedeflerinizden vazgeçmeyin. Hedefe ulaştığınızda, sınavda istediğiniz sonucu aldığınızda neler yaşayacağınızı, neler hissedeceğinizi hayal ederek yol almalısınız” diye konuştu. Sınav adayları kan değerlerini kontrol ettirmeli Sınav sürecinde sınav adayının bazı değerlerinin düşmesi; kansızlık, b12 eksikliği, vitaminsizlik gibi sorunların dikkat, odaklanma ve algılamayı doğrudan etkilediğini belirten Barış Balcı, aile hekimine giderek bu değerlerin kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Balcı, alınacak bir vitamin veya takviyenin öğrencinin dikkat ve odaklanmasına, öğrenmeye doğrudan etki edeceğini dile getirdi. Hızlı okuma sınavda avantaj sağlar Eğitim Danışmanı ve Kişisel Gelişim Uzmanı Barış Balcı, sınav öğrencilerinin sınavda kendilerine avantaj sağlayacak hızlı okuma, mental aritmetik, hafıza teknikleri gibi eğitimleri alarak başarılarını daha üst noktaya taşıyabileceklerini de ifade etti.
Eğitim Danışmanı Barış Balcı, baharın gelişinin insanın enerjisine ve ruhuna olumlu yansımaları olduğunu, ancak bu enerjiyi doğru yere kanalize etmek gerektiğini söyledi. Havaların güzelleşmesiyle sınav adaylarının dikkatinin dağılabileceğini ve dışarıda daha fazla zaman geçirmek isteyeceklerini kaydeden Balcı, sınav çalışma programının aksatılmaması uyarısında bulundu.

Eğitim Danışmanı Barış Balcı, üniversite ve lise giriş sınavlarının tarihi giderek yaklaşırken, sınav adayları ve ailelerine bahar rehaveti uyarısında bulundu. Balcı, baharda doğanın canlanması ile birlikte insanın da yenilendiğini ve pozitif enerjiyle dolduğunu belirterek, sınav öğrencilerinin bu enerjiyi doğru yere kanalize etmesi gerektiğini söyledi.

Bu aylarda havaların güzelleşmesiyle adayların dikkatinin dağılıp rehavete kapılabileceğini ifade eden Barış Balcı, üniversite ve lise giriş sınavlarına hazırlanan adayların günlük çalışma programlarını aksatmamalarını istedi.

Açık havada uzun süre zaman geçirme ve yorucu aktivitelerin öğrenciyi çalışma programından uzaklaştırabileceğini, sınav programını aksatabileceğini kaydeden Balcı, bunun yerine adayların günlük okuma, deneme çözme gibi rutinlerinden bazılarını, eğer dikkatlerini dağıtacak etkenler yoksa; balkon, bahçe gibi yerlerde yapmalarını önerdi.

Aileler destek olmalı

Eğitim Danışmanı Barış Balcı, ailelerin de, bu süreci sağlıklı ve verimli geçirebilmeleri için çocuklarına destek olmalarını isteyen Barış Balcı, gerekirse sınav adayının model aldığı ve sözünü dinlediği dayı, amca, hala, teyze gibi akrabalardan da destek alınabileceğini dile getirdi.

Hedeflerinizden vazgeçmeyin

Sınava hazırlık sürecindeki öğrencilerin bu dönemde konuları bitirip deneme sınavlarına yoğunlaştığını hatırlatan Barış Balcı, sınav için çok önemli bir dönem olan bahar aylarını programını aksatmadan düzenli çalışarak geçiren öğrencilerin hedefine ulaşacağını, yoğun çalışma programının ardından rehavete kapılan veya yorulup özgüvenini kaybeden, umutsuzluğa düşen vazgeçen adayların ise hedefinden uzaklaşacağını söyledi.

Bu dönemde; Ders çalışmayı bırakmak, ‘seneye yeniden hazırlanırım’ gibi düşüncelere kapılmanın büyük hata olacağını kaydeden Balcı, “Hedeflerinizden vazgeçmeyin. Hedefe ulaştığınızda, sınavda istediğiniz sonucu aldığınızda neler yaşayacağınızı, neler hissedeceğinizi hayal ederek yol almalısınız” diye konuştu.

Sınav adayları kan değerlerini kontrol ettirmeli

Sınav sürecinde sınav adayının bazı değerlerinin düşmesi; kansızlık, b12 eksikliği, vitaminsizlik gibi sorunların dikkat, odaklanma ve algılamayı doğrudan etkilediğini belirten Barış Balcı, aile hekimine giderek bu değerlerin kontrol edilmesi gerektiğini söyledi. Balcı, alınacak bir vitamin veya takviyenin öğrencinin dikkat ve odaklanmasına, öğrenmeye doğrudan etki edeceğini dile getirdi.

Hızlı okuma sınavda avantaj sağlar

Eğitim Danışmanı ve Kişisel Gelişim Uzmanı Barış Balcı, sınav öğrencilerinin sınavda kendilerine avantaj sağlayacak hızlı okuma, mental aritmetik, hafıza teknikleri gibi eğitimleri alarak başarılarını daha üst noktaya taşıyabileceklerini de ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.