halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

TARSUS BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN GIDALARA KARŞI DENETİMLERİ SÜRDÜRÜYOR

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 15.01.2024 - 17:11, Güncelleme: 15.01.2024 - 17:11 1224+ kez okundu.
 

TARSUS BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN GIDALARA KARŞI DENETİMLERİ SÜRDÜRÜYOR

Tarsus Belediyesi Zabıta İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde halk sağlığını tehdit eden ürünlere geçit vermemek adına gıda denetimlerini titizlikle gerçekleştiriyor. Yapılan son denetimde, menşei belirlenemeyen 150 kilogramlık peynir ele geçirildi.

Tarsus Belediyesi gıda denetimlerini sürdürüyor. Zabıta ekiplerince yapılan ilk denetimler kapsamında, ele geçirilen peynirler için basit usul yöntemi olarak sıcak su testine tabi tutuldu. Testte, peynirler kısa bir süre içerisinde çözülerek ürünün kalitesizliği ortaya çıktı. Ürünler, belediyenin laboratuvarında gerekli incelemeler gerçekleştirildikten sonra imha edilecek. “SOKAKTA SATILAN ÜRÜNLERİ ALMALARINI İSTEMİYORUZ” Tarsus Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı ve Zabıta İşleri Müdürü Serdal Demirel konuyla ilgili, “ Vatandaşlarımızdan menşei belli olmayan, etiketi belli olmayan sokakta satılan ürünleri almalarını istemiyoruz. Çünkü hepsi sahte. Biz buradayız. Numune getirsinler biz gerekli olan yardımları yaparız.” dedi. “PEYNİR ADINA BİR ŞEY KALMIYOR HEPSİ NİŞASTAYA DÖNÜŞÜYOR” Ürünlere sıcak su testi gerçekleştiren Demirel “Daha önce sahte peynirleri yaptığımız denetimlerde ele geçiriyorduk. Artık herkes metot değiştiriyor, kendini geliştiriyor. Tabi ki bizde geliştiriyoruz. Bu tür yakalanan sahte peynirler otlu peynir, tulum peynir ve bidon peynir haline döndü. Şimdi bununla ilgili basit bir test yapacağız. Çok az ılık bir suya kestiğimiz peyniri koyuyoruz. Çok az beklediğimizde peynir adına bir şey kalmıyor hepsi nişastaya dönüşüyor.” ifadelerini kullandı. Ekipler gıda üretimi ve satışına yönelik saha denetimlerini sürdürerek, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdalara erişimini sağlamak adına çalışmalarını devam ettirecek.
Tarsus Belediyesi Zabıta İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde halk sağlığını tehdit eden ürünlere geçit vermemek adına gıda denetimlerini titizlikle gerçekleştiriyor. Yapılan son denetimde, menşei belirlenemeyen 150 kilogramlık peynir ele geçirildi.

Tarsus Belediyesi gıda denetimlerini sürdürüyor. Zabıta ekiplerince yapılan ilk denetimler kapsamında, ele geçirilen peynirler için basit usul yöntemi olarak sıcak su testine tabi tutuldu. Testte, peynirler kısa bir süre içerisinde çözülerek ürünün kalitesizliği ortaya çıktı. Ürünler, belediyenin laboratuvarında gerekli incelemeler gerçekleştirildikten sonra imha edilecek.

“SOKAKTA SATILAN ÜRÜNLERİ ALMALARINI İSTEMİYORUZ”

Tarsus Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı ve Zabıta İşleri Müdürü Serdal Demirel konuyla ilgili, “ Vatandaşlarımızdan menşei belli olmayan, etiketi belli olmayan sokakta satılan ürünleri almalarını istemiyoruz. Çünkü hepsi sahte. Biz buradayız. Numune getirsinler biz gerekli olan yardımları yaparız.” dedi.

“PEYNİR ADINA BİR ŞEY KALMIYOR HEPSİ NİŞASTAYA DÖNÜŞÜYOR”

Ürünlere sıcak su testi gerçekleştiren Demirel “Daha önce sahte peynirleri yaptığımız denetimlerde ele geçiriyorduk. Artık herkes metot değiştiriyor, kendini geliştiriyor. Tabi ki bizde geliştiriyoruz. Bu tür yakalanan sahte peynirler otlu peynir, tulum peynir ve bidon peynir haline döndü. Şimdi bununla ilgili basit bir test yapacağız. Çok az ılık bir suya kestiğimiz peyniri koyuyoruz. Çok az beklediğimizde peynir adına bir şey kalmıyor hepsi nişastaya dönüşüyor.” ifadelerini kullandı.

Ekipler gıda üretimi ve satışına yönelik saha denetimlerini sürdürerek, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdalara erişimini sağlamak adına çalışmalarını devam ettirecek.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.