halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MERSİN VE XINING KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Dünya (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 18.08.2023 - 11:29, Güncelleme: 18.08.2023 - 11:29 17264+ kez okundu.
 

MERSİN VE XINING KARDEŞ ŞEHİR OLDU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Xining Belediyesi Meclis Başkanı Duan Fada’nın karşılıklı imzaladığı iş birliği anlaşması sonucu Mersin ve Xining kardeş şehir oluyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Xining Belediyesi Meclis Başkanı Duan Fada’nın karşılıklı imzaladığı iş birliği anlaşması sonucu Mersin ve Xining kardeş şehir olma yolunda önemli bir adımı daha tamamladı. Mersin ile Çin Halk Cumhuriyeti'nin Qinghai Eyaleti'ne bağlı Xining Şehri, 20 Temmuz 2019’da Kardeş Şehir İlişkisi Kurulmasına Dair Niyet Mektubu’nu imzalamış ancak pandemi sebebiyle protokol anlaşması gerçekleştirilememişti. İş birliği anlaşmasını görüşmek üzere Mersin’e gelen Xining Belediyesi Meclis Başkanı Duan Fada ve beraberindeki Xining Belediyesi Meclis Genel Sekreteri Guo Tongjun, Xining Dışişleri Ofisi Genel Müdürü Xiao Hong, Xining Ticaret Bürosu Genel Müdürü Chen Xiapoping, Başkan Vahap Seçer’i ziyaret etti. “Yarım kalan bir işi tamamlayacağız” Ziyarette konuşan Başkan Seçer, 4 yıl aradan sonra Xining heyeti ile bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “20 Temmuz 2019’da Xining’de sizlerin konuğu olmuştuk ve dönemin belediye başkanıyla beraber Xining şehri ile Mersin şehrinin kardeş şehir olması için aramızda bir iyi niyet anlaşması gerçekleştirmiştik. Bu iyi niyet anlaşması, şehirlerimiz arasında ticari, ekonomik, sosyal turizm, birçok alanda karşılıklı iki kentin yararı olabilecek işbirliklerini geliştirme amaçlı yapılmıştı” dedi. Xining ziyareti sırasında şehri gezme, inceleme, bölgedeki gelişmeleri dinleme imkânı bulduğunu ifade eden Seçer, “Bunlardan da yararlandığımı söylemek isterim. O gün yarım kalan bir işi tamamlayacağız. İki kentin kardeş kent olması için gerekli anlaşmanın bize düşen tarafını imza altına alacağız” diye konuştu. Seçer, Xining heyetinin Mersin’deki ziyaretlerinin yararlı geçmesini dileyerek sözlerini tamamladı. Fada: “Mersin tarafından kucaklandık ve sahiplenildik” Xining Belediyesi Meclis Başkanı Duan Fada ise, “Bu güzel sahil kenti Mersin’e gelmekten dolayı çok mutluyuz. Gelmeden önce Mersin ve Türkiye hakkında çok fazla fikrim yoktu. Ama bir anda Mersin tarafından kucaklandık ve sahiplenildik. Mersin’in çok çeşitli bir kent olduğunu söyleyebilirim. Sahil turu yaptık. Mersin çok temiz ve yemyeşil bir şehir, binaları da çok iyi korunmuş. Yerlerde tek bir sigara izmariti dahi yoktu. Bu kucaklanmadan dolayı bizler de çok mutluyuz” diyerek misafirperverliklerinden dolayı Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından Başkan Seçer ve Xining Belediyesi Meclis Başkanı Duan Fada karşılıklı iş birliği anlaşması imzalandı ve Mersin ile Xining kardeş şehir olması yönündeki önemli bir adım daha tamamlanmış oldu.  
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Xining Belediyesi Meclis Başkanı Duan Fada’nın karşılıklı imzaladığı iş birliği anlaşması sonucu Mersin ve Xining kardeş şehir oluyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Xining Belediyesi Meclis Başkanı Duan Fada’nın karşılıklı imzaladığı iş birliği anlaşması sonucu Mersin ve Xining kardeş şehir olma yolunda önemli bir adımı daha tamamladı.

Mersin ile Çin Halk Cumhuriyeti'nin Qinghai Eyaleti'ne bağlı Xining Şehri, 20 Temmuz 2019’da Kardeş Şehir İlişkisi Kurulmasına Dair Niyet Mektubu’nu imzalamış ancak pandemi sebebiyle protokol anlaşması gerçekleştirilememişti. İş birliği anlaşmasını görüşmek üzere Mersin’e gelen Xining Belediyesi Meclis Başkanı Duan Fada ve beraberindeki Xining Belediyesi Meclis Genel Sekreteri Guo Tongjun, Xining Dışişleri Ofisi Genel Müdürü Xiao Hong, Xining Ticaret Bürosu Genel Müdürü Chen Xiapoping, Başkan Vahap Seçer’i ziyaret etti.

“Yarım kalan bir işi tamamlayacağız”

Ziyarette konuşan Başkan Seçer, 4 yıl aradan sonra Xining heyeti ile bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “20 Temmuz 2019’da Xining’de sizlerin konuğu olmuştuk ve dönemin belediye başkanıyla beraber Xining şehri ile Mersin şehrinin kardeş şehir olması için aramızda bir iyi niyet anlaşması gerçekleştirmiştik. Bu iyi niyet anlaşması, şehirlerimiz arasında ticari, ekonomik, sosyal turizm, birçok alanda karşılıklı iki kentin yararı olabilecek işbirliklerini geliştirme amaçlı yapılmıştı” dedi.

Xining ziyareti sırasında şehri gezme, inceleme, bölgedeki gelişmeleri dinleme imkânı bulduğunu ifade eden Seçer, “Bunlardan da yararlandığımı söylemek isterim. O gün yarım kalan bir işi tamamlayacağız. İki kentin kardeş kent olması için gerekli anlaşmanın bize düşen tarafını imza altına alacağız” diye konuştu. Seçer, Xining heyetinin Mersin’deki ziyaretlerinin yararlı geçmesini dileyerek sözlerini tamamladı.

Fada: “ Mersin tarafından kucaklandık ve sahiplenildik”

Xining Belediyesi Meclis Başkanı Duan Fada ise, “Bu güzel sahil kenti Mersin’e gelmekten dolayı çok mutluyuz. Gelmeden önce Mersin ve Türkiye hakkında çok fazla fikrim yoktu. Ama bir anda Mersin tarafından kucaklandık ve sahiplenildik. Mersin’in çok çeşitli bir kent olduğunu söyleyebilirim. Sahil turu yaptık. Mersin çok temiz ve yemyeşil bir şehir, binaları da çok iyi korunmuş. Yerlerde tek bir sigara izmariti dahi yoktu. Bu kucaklanmadan dolayı bizler de çok mutluyuz” diyerek misafirperverliklerinden dolayı Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından Başkan Seçer ve Xining Belediyesi Meclis Başkanı Duan Fada karşılıklı iş birliği anlaşması imzalandı ve Mersin ile Xining kardeş şehir olması yönündeki önemli bir adım daha tamamlanmış oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.