halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

AKDENİZ BELEDİYESİNDEN TÜRKİYE YÜZYILINDA KADININ HAKKI KONFERANSI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 05.12.2023 - 15:48, Güncelleme: 05.12.2023 - 15:48 938+ kez okundu.
 

AKDENİZ BELEDİYESİNDEN TÜRKİYE YÜZYILINDA KADININ HAKKI KONFERANSI

Akdeniz Belediyesi tarafından, ‘5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınmasının 89’uncu yıldönümü ve ‘Dünya Kadın Hakları Günü’ dolayısıyla Türkiye Yüzyılında Kadının Hakkı konulu konferans düzenlendi.

Avukat Hatice Kübra Turgut’un sunum yaptığı konferansa, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Abacı, Akdeniz İlçe Kadın Kolları Başkanı Neriman Öztoprak ve yönetim kurulu üyeleri, Kaymakamlığa bağlı Aile Destek Merkezleri’nde kurs ve eğitim alan ve usta öğreticilik yapan kadınlar katıldı. Belediye konferans salonunda organize edilen etkinlikte sahneye asılan, “Seçiyorum, Seçiliyorum, Kadın Haklarımı Kullanıyorum” yazılı pankart dikkat çekti. “Türk kadını seçme ve seçilme hakkında dünya kadınlarına örnek olmuştur” Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce düzenlenen konferansın açılışında söz alan Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Duman; “Ülkemizde kadınların siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkını elde etmesi, kendine ‘medeni’ diyen birçok Avrupa ülkesinden bile çok daha önce toplumsal hayatımızda gerçekleşen Atatürk Devrimlerinden birisidir. İtalya’da 1945; Fransa’da 1944; Belçika’da 1960; İsviçre’de 1971 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Atatürk ise Türk kadınına 1934 yılında bu hakkı tanımıştır. Bu anlamda Türk kadını, dünya kadınlarının yanı sıra günümüz medeniyetlerine de öncülük etmiştir” dedi. “Kadınlara pozitif ayrımcılık ilkesiyle hareket ediyoruz” Kadınların, toplumsal değişimin en güçlü faktörü olduğunun da altını çizen Başkan Yardımcısı Duman, şöyle konuştu; “Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak öncülüğünde, kadınlara pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Yerli tarımda başlattığımız atakla kadınları üretime, ekonomiye ve istihdama kazandırıyoruz. Stevia (şeker otu), moringa, şevketi bostan, atalık karakılçık tohumu üretimiyle Akdeniz’de bir ilki başardık. Kooperatif üyesi kadınlar eliyle ürettiğimiz ürünlerden gelir elde ediliyor. Kooperatifleşip güçlerini birleştiren Akdenizli kadınlar üretiyor, satıyor, toplumsal statüleri yükseliyor.” “Kadın-erkek eşitsizliği tüm dünyada sürüyor” Konferansta sunum yapan Avukat Hatice Kübra Turgut ise, kadınlara yönelik hizmet ve projeleri kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık uygulamaları nedeniyle Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür etti. 5 Aralık Dünya Kadınlar Günü’nün önemine dikkat çeken Av. Turgut, İsrail’in günlerdir devam eden bombalı saldırıları sonucu, Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde binlerce masum kadın ve çocuğun yaşamını yitirdiğine dikkati çekti. Sözlerinin devamında; dünyadaki kadın-erkek eşitsizliğinin, istihdam, eğitim ve özel mülkiyet başta olmak üzere hayatın farklı alanlarında halen hissedildiğini kaydeden Av. Hatice Kübra Turgut, “Kadınların çalışma olanağı bulmasının zorluğu yanında, çalışan kadınların erkeklerden daha az kazandığını görüyoruz. Toplam özel mülkiyetin kadınlar, sadece yüzde 1’ine sahipler” şeklinde konuştu.
Akdeniz Belediyesi tarafından, ‘5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınmasının 89’uncu yıldönümü ve ‘Dünya Kadın Hakları Günü’ dolayısıyla Türkiye Yüzyılında Kadının Hakkı konulu konferans düzenlendi.

Avukat Hatice Kübra Turgut’un sunum yaptığı konferansa,

Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Abacı, Akdeniz İlçe Kadın Kolları Başkanı Neriman Öztoprak ve yönetim kurulu üyeleri, Kaymakamlığa bağlı Aile Destek Merkezleri’nde kurs ve eğitim alan ve usta öğreticilik yapan kadınlar katıldı. Belediye konferans salonunda organize edilen etkinlikte sahneye asılan, “Seçiyorum, Seçiliyorum, Kadın Haklarımı Kullanıyorum” yazılı pankart dikkat çekti.

“Türk kadını seçme ve seçilme hakkında dünya kadınlarına örnek olmuştur”

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nce düzenlenen konferansın açılışında söz alan Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Duman; “Ülkemizde kadınların siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkını elde etmesi, kendine ‘medeni’ diyen birçok Avrupa ülkesinden bile çok daha önce toplumsal hayatımızda gerçekleşen Atatürk Devrimlerinden birisidir. İtalya’da 1945; Fransa’da 1944; Belçika’da 1960; İsviçre’de 1971 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Atatürk ise Türk kadınına 1934 yılında bu hakkı tanımıştır. Bu anlamda Türk kadını, dünya kadınlarının yanı sıra günümüz medeniyetlerine de öncülük etmiştir” dedi.

“Kadınlara pozitif ayrımcılık ilkesiyle hareket ediyoruz”

Kadınların, toplumsal değişimin en güçlü faktörü olduğunun da altını çizen Başkan Yardımcısı Duman, şöyle konuştu; “ Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak öncülüğünde, kadınlara pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Yerli tarımda başlattığımız atakla kadınları üretime, ekonomiye ve istihdama kazandırıyoruz.

Stevia (şeker otu), moringa, şevketi bostan, atalık karakılçık tohumu üretimiyle Akdeniz’de bir ilki başardık. Kooperatif üyesi kadınlar eliyle ürettiğimiz ürünlerden gelir elde ediliyor. Kooperatifleşip güçlerini birleştiren Akdenizli kadınlar üretiyor, satıyor, toplumsal statüleri yükseliyor.”

“Kadın-erkek eşitsizliği tüm dünyada sürüyor”

Konferansta sunum yapan Avukat Hatice Kübra Turgut ise, kadınlara yönelik hizmet ve projeleri kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık uygulamaları nedeniyle Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak’a teşekkür etti.

5 Aralık Dünya Kadınlar Günü’nün önemine dikkat çeken Av. Turgut, İsrail’in günlerdir devam eden bombalı saldırıları sonucu, Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde binlerce masum kadın ve çocuğun yaşamını yitirdiğine dikkati çekti.

Sözlerinin devamında; dünyadaki kadın-erkek eşitsizliğinin, istihdam, eğitim ve özel mülkiyet başta olmak üzere hayatın farklı alanlarında halen hissedildiğini kaydeden Av. Hatice Kübra Turgut, “Kadınların çalışma olanağı bulmasının zorluğu yanında, çalışan kadınların erkeklerden daha az kazandığını görüyoruz. Toplam özel mülkiyetin kadınlar, sadece yüzde 1’ine sahipler” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.