halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL: TÜRKİYE’NİN İLK ASTRONOTU MERSİNLİ ALPER GEZERAVCI’YA BAŞARILAR

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 16.01.2024 - 15:16, Güncelleme: 16.01.2024 - 15:16 1173+ kez okundu.
 

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL: TÜRKİYE’NİN İLK ASTRONOTU MERSİNLİ ALPER GEZERAVCI’YA BAŞARILAR

Türkiye’nin ilk astronotu Mersinli Alper Gezeravcı, uzay yolculuğuna çıkıyor. Yeni yüzyılda tarihi ilk yaşayacak olan Türk milleti, ay yıldızlı al bayrağı dünyanın ötesinde de dalgalandırmış olacak.

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, uzayda insan eliyle yapılan ilk deneylere imza atacak olan Mersinli Alper Gezeravcı’yı tebrik ederek “Türk ve Türkiye yüzyılında uzaya giderek tarihe adını altın harflerle yazdıracak olan Mersinli astronotumuz Alper Gezeravcı’yı yürekten kutluyorum. Heyecanlı ve gururluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İstikbal Göklerdedir’ sözünü ilke edinerek ilk insanlı uzay misyonu hedefimizi de gerçekleştirmiş olacağız.” açıklamasında bulundu. Türkiye, uzay alanında bir ilke imza atıyor. Cumhuriyetin yeni yüzyılında ülkenin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’na giderek tarihe geçecek. İlk astronot Alper Gezeravcı’nın Mersinli olması memleketinde gurur ve mutlulukla karşılanırken tarihi uzay yolculuğuna saatler kaldı. Böylece Milli Uzay Programı kapsamında Ay’a ilk temas sağlanmış olacak. Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal konuyla ilgili açıklamada bulundu. Uysal “Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında uzay ve teknoloji alanında ilkler gerçekleştirerek dünyaya örnek ve öncü olmaya devam ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘İstikbal Göklerdedir. Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından asla emin olamazlar.’ sözü ile havacılığın önemini ve bu alanda ülkemizin gelişmesi gerekliliğini beyan etmiştir. Bugünün Türkiye’sinde havacılık sektörü başta olmak üzere, savunma ve teknoloji alanlarında çağ atladık. 13 Aralık 2018 yılında Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulmasıyla birlikte ilk hedefimiz şanlı bayrağımızı dünya ötesinde de dalgalandırmak olmuştu. Yıllardır beklediğimiz uzay yolculuğumuza artık saatler kaldı. Hem Türkiye adına hem de memleketim Mersin adına çok onur verici bir gelişme. İlk astronotumuz olan Sayın Alper Gezeravcı’nın Mersinli olması tüm kentte heyecan uyandırdı. Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevine çıkacak olan Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün kalacak. Bu görevde Türkiye’nin önemli üniversite ve araştırma kurumlarının hazırladığı 13 farklı deney gerçekleştirecek. Türkiye olarak hedeflerimiz arasında yeni nesil uydu geliştirme alanında dünyayla rekabet edebilecek ticari marka ortaya çıkarılması da var. Ülkemizin uzay sanayi ekonomi sistemini daha da geliştirmek istiyoruz. Adım adım ilerliyor ve Türk’ün bilimsel çalışmalarını dünyaya tanıtıyoruz. Bu vesileyle ilk astronotumuz Alper Gezeravcı’ya başarılar diliyorum. Yolun açık olsun Alper Gezeravcı. Bu gururu bize yaşattığın için sonsuz teşekkürler.” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin ilk astronotu Mersinli Alper Gezeravcı, uzay yolculuğuna çıkıyor. Yeni yüzyılda tarihi ilk yaşayacak olan Türk milleti, ay yıldızlı al bayrağı dünyanın ötesinde de dalgalandırmış olacak.

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, uzayda insan eliyle yapılan ilk deneylere imza atacak olan Mersinli Alper Gezeravcı’yı tebrik ederek “Türk ve Türkiye yüzyılında uzaya giderek tarihe adını altın harflerle yazdıracak olan Mersinli astronotumuz Alper Gezeravcı’yı yürekten kutluyorum. Heyecanlı ve gururluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İstikbal Göklerdedir’ sözünü ilke edinerek ilk insanlı uzay misyonu hedefimizi de gerçekleştirmiş olacağız.” açıklamasında bulundu.

Türkiye, uzay alanında bir ilke imza atıyor. Cumhuriyetin yeni yüzyılında ülkenin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’na giderek tarihe geçecek. İlk astronot Alper Gezeravcı’nın Mersinli olması memleketinde gurur ve mutlulukla karşılanırken tarihi uzay yolculuğuna saatler kaldı. Böylece Milli Uzay Programı kapsamında Ay’a ilk temas sağlanmış olacak.

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Uysal “Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında uzay ve teknoloji alanında ilkler gerçekleştirerek dünyaya örnek ve öncü olmaya devam ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘İstikbal Göklerdedir. Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından asla emin olamazlar.’ sözü ile havacılığın önemini ve bu alanda ülkemizin gelişmesi gerekliliğini beyan etmiştir. Bugünün Türkiye’sinde havacılık sektörü başta olmak üzere, savunma ve teknoloji alanlarında çağ atladık. 13 Aralık 2018 yılında Türkiye Uzay Ajansı’nın kurulmasıyla birlikte ilk hedefimiz şanlı bayrağımızı dünya ötesinde de dalgalandırmak olmuştu. Yıllardır beklediğimiz uzay yolculuğumuza artık saatler kaldı. Hem Türkiye adına hem de memleketim Mersin adına çok onur verici bir gelişme. İlk astronotumuz olan Sayın Alper Gezeravcı’nın Mersinli olması tüm kentte heyecan uyandırdı. Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevine çıkacak olan Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 14 gün kalacak. Bu görevde Türkiye’nin önemli üniversite ve araştırma kurumlarının hazırladığı 13 farklı deney gerçekleştirecek. Türkiye olarak hedeflerimiz arasında yeni nesil uydu geliştirme alanında dünyayla rekabet edebilecek ticari marka ortaya çıkarılması da var. Ülkemizin uzay sanayi ekonomi sistemini daha da geliştirmek istiyoruz. Adım adım ilerliyor ve Türk’ün bilimsel çalışmalarını dünyaya tanıtıyoruz. Bu vesileyle ilk astronotumuz Alper Gezeravcı’ya başarılar diliyorum. Yolun açık olsun Alper Gezeravcı. Bu gururu bize yaşattığın için sonsuz teşekkürler.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.