halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

YENİŞEHİR BELEDİYESİ DÜNYA PARATRİATLON KUPASI YARIŞLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Spor (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 15.04.2024 - 13:04, Güncelleme: 15.04.2024 - 13:04 1399 kez okundu.
 

YENİŞEHİR BELEDİYESİ DÜNYA PARATRİATLON KUPASI YARIŞLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Mersin Yenişehir Belediyesi ev sahipliğinde 20-21 Nisan’da düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası, Avrupa Triatlon Gençler Kupası ve ulusal yarışlarla triatlon sporunun kalbi Mersin’de atacak.

29 ülkeden 140’ı yabancı toplam 380 sporcu Akdeniz’in mavi sularında yüzecek, palmiyeler altında bisiklet sürecek ve Mersin’in güzel sahilinde koşacak. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersinlileri hafta sonu Yenişehir sahil şeridinde yapılacak yarışları izlemeye davet etti. Başkan Abdullah Özyiğit’in göreve gelmesiyle 2019 yılında Yenişehir Triatlonu’nu düzenleyen Mersin Yenişehir Belediyesi, gösterdiği başarıyla kısa sürede Avrupa’nın en önemli triatlon organizasyonlarını ve önde gelen triatletlerini Mersin’e çekti. 2019 yılında ilk kez Mersin’de bir triatlon yarışı düzenlenmesini sağlayan ve geçtiğimiz yıl Avrupa yarışlarını kente taşıyan Yenişehir Belediyesi, şimdi de Dünya Paratriatlon Kupası’na ev sahipliği yapacak. Yenişehir’de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası’nda mücadele eden sporcular Paris Olimpiyatları’na katılabilmek için Yenişehir’deki yarışlarda puan toplayacak. Mersin Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu(TTF) iş birliğiyle yapılacak yarışlarda Dünya’nın en iyi paratriatletri ve Avrupa’nın gelecek vaat eden genç triatletleri Yenişehir sahil şeridi ve Adnan Menderes Bulvarı’nda mücadele edecek. 20-21 Nisan tarihlerinde düzenlenecek yarışlarda sporcular ilk olarak Fenerbahçe Meydanı'ndan denize girip 750 metre yüzecek. Parkuru tamamlayan katılımcılar, denizden çıkarak değişim istasyonunda bisiklete binip, Arkeoloji Müzesi ile Mersin Marina kavşağı arasında 3 tur halinde 20 kilometre bisiklet sürecek. Etabı bitiren yarışmacılar, son olarak 2 tur olacak şekilde 5 kilometre koşacak. “Dünya’nın dört bir yanından sporcuları Mersin’de ağırlayacağız.” Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası’nın Mersin’de düzenlenmesinin kentin tanıtımı ve marka değeri açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Dünya Triatlon Birliğinin internet sayfasında yayımlanan 2024’ün yarış programında Dünya’nın en önemli kentleri arasında Mersin ve Yenişehir var. Bizim için büyük bir gurur. Kentimizin tanıtımına katkı sunuyor. Dünya’nın dört bir yanından sporcuları Mersin’de ağırlayacağız. Geçtiğimiz yıllarda muhteşem organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle gösterdiğimiz bu büyük başarı Dünya Paratriatlon Kupası’nı kentimize taşıdı. Bu yarışlar çocuklarımıza ve gençlerimize ilham oluyor. Mersinli minik triatletlerimiz var. İnanıyorum ki gelecekte ülkemizi temsil edecek ve önemli başarılara imza atacaklar.” dedi.
Mersin Yenişehir Belediyesi ev sahipliğinde 20-21 Nisan’da düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası, Avrupa Triatlon Gençler Kupası ve ulusal yarışlarla triatlon sporunun kalbi Mersin’de atacak.

29 ülkeden 140’ı yabancı toplam 380 sporcu Akdeniz’in mavi sularında yüzecek, palmiyeler altında bisiklet sürecek ve Mersin’in güzel sahilinde koşacak. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersinlileri hafta sonu Yenişehir sahil şeridinde yapılacak yarışları izlemeye davet etti.

Başkan Abdullah Özyiğit’in göreve gelmesiyle 2019 yılında Yenişehir Triatlonu’nu düzenleyen Mersin Yenişehir Belediyesi, gösterdiği başarıyla kısa sürede Avrupa’nın en önemli triatlon organizasyonlarını ve önde gelen triatletlerini Mersin’e çekti. 2019 yılında ilk kez Mersin’de bir triatlon yarışı düzenlenmesini sağlayan ve geçtiğimiz yıl Avrupa yarışlarını kente taşıyan Yenişehir Belediyesi, şimdi de Dünya Paratriatlon Kupası’na ev sahipliği yapacak. Yenişehir’de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası’nda mücadele eden sporcular Paris Olimpiyatları’na katılabilmek için Yenişehir’deki yarışlarda puan toplayacak.

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu(TTF) iş birliğiyle yapılacak yarışlarda Dünya’nın en iyi paratriatletri ve Avrupa’nın gelecek vaat eden genç triatletleri Yenişehir sahil şeridi ve Adnan Menderes Bulvarı’nda mücadele edecek.

20-21 Nisan tarihlerinde düzenlenecek yarışlarda sporcular ilk olarak Fenerbahçe Meydanı'ndan denize girip 750 metre yüzecek. Parkuru tamamlayan katılımcılar, denizden çıkarak değişim istasyonunda bisiklete binip, Arkeoloji Müzesi ile Mersin Marina kavşağı arasında 3 tur halinde 20 kilometre bisiklet sürecek. Etabı bitiren yarışmacılar, son olarak 2 tur olacak şekilde 5 kilometre koşacak.

“Dünya’nın dört bir yanından sporcuları Mersin’de ağırlayacağız.”

Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası’nın Mersin’de düzenlenmesinin kentin tanıtımı ve marka değeri açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Dünya Triatlon Birliğinin internet sayfasında yayımlanan 2024’ün yarış programında Dünya’nın en önemli kentleri arasında Mersin ve Yenişehir var. Bizim için büyük bir gurur. Kentimizin tanıtımına katkı sunuyor. Dünya’nın dört bir yanından sporcuları Mersin’de ağırlayacağız. Geçtiğimiz yıllarda muhteşem organizasyonlara ev sahipliği yaptık. Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle gösterdiğimiz bu büyük başarı Dünya Paratriatlon Kupası’nı kentimize taşıdı. Bu yarışlar çocuklarımıza ve gençlerimize ilham oluyor. Mersinli minik triatletlerimiz var. İnanıyorum ki gelecekte ülkemizi temsil edecek ve önemli başarılara imza atacaklar.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.