halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

SAĞLIK İÇİN HAREKET ET GÜNÜ’NDE TARSUS BELEDİYESİ'NDEN SAĞLIK SEMPOZYUMU

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 10.05.2024 - 17:37, Güncelleme: 10.05.2024 - 17:37 1094 kez okundu.
 

SAĞLIK İÇİN HAREKET ET GÜNÜ’NDE TARSUS BELEDİYESİ'NDEN SAĞLIK SEMPOZYUMU

Tarsus Belediyesi “10 Mayıs Dünya Sağlık için Hareket Et” Günü kapsamında MMT Amerikan Hastanesi iş birliği ile “Hareket Et, Sağlıklı Beslen, Mutlu Yaşa” mottosuyla sempozyum düzenledi.

Sempozyumda uzmanlar tarafından vatandaşların sağlık bilincini artırmaya yönelik bilgiler paylaşıldı. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç sempozyuma katılarak sağlık alanında farkındalık çalışmalarının devam edeceğini belirtti.  Tarsus Belediyesi Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’nde toplum bilincini artırmak için çeşitli etkinlikler düzenledi. Sabah erken saatlerde Yarenlik Alanı’nda yer alan uzman ekipler vatandaşların vücut kitle endeksini hesaplayarak sağlık konusunda bilgilendirmeler sağladı. Ardından MMT Amerikan Hastanesi iş birliği ile Tarsus Belediyesi meclis salonunda sempozyum düzenlendi. Halka açık olarak düzenlenen “Hareket Et, Sağlıklı Beslen, Mutlu Yaşa” başlıklı sempozyumda, Dahiliye (İç Hastalıkları) Uzmanı Dr. Esat Köksal Kök, Fizyoterapist Süleyman Berber ve Diyetisyen Cansu Düzel Cengiz sunum yaptı. Uzm. Dr. Kök, Fizyoterapist Süleyman Berber ve Diyetisyen Cansu Düzel Cengiz, obeziteden korunma, spor, fiziksel aktivite ve sağlıklı beslenme hakkında bilgilerini paylaştı. Uzm. Dr. Esat Köksal Kök, obezite hakkında bilgi verirken, bu hastalığın yol açtığı sorunlara dikkat çekti. Ardından konuşan Diyetisyen Cansu Düzel Cengiz ise obeziteden korunma ve sağlıklı beslenmeye dikkat çekip önerilerde bulundu. Fizyoterapist Süleyman Berber de konuşmasında fiziksel aktivitenin sağlık için önemini vurguladı. Süleyman Berber, fiziksel aktiviteyi artırmaya yönelik tavsiyelerini de paylaştı. Sunumların ardından uzmanlar, söyleşiyi ilgiyle izleyen katılımcıların sorularını yanıtladı. “SAĞLIK ALANINDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK” Başkan Boltaç ise sağlıklı yaşamanın önemine değinerek, “Dünya Sağlık İçin Hareket Et” günü bugün ve günümüzün kronik rahatsızlığı olan obezite ile karşı karşıyayız. Bizler Türk Milleti olarak hayatımızın her anlamında alışmayı kendimize görev edinmişiz. Çalışmadığımızda kendimizi yetersiz hissederiz. Ama sağlıklı yaşayacağız dinç olacağız. Bu önemli gün fiziksel aktiviteler konusunda toplum bilincini oluşturmak, sağlıklı beslenmenin faydalarına dikkat çekmek için belirlenmiştir. Dolayısıyla bu konuda Tarsus Belediyesi olarak üstümüze düşen görevi yerine getireceğiz.” ifadelerini kullandı.  
Tarsus Belediyesi “10 Mayıs Dünya Sağlık için Hareket Et” Günü kapsamında MMT Amerikan Hastanesi iş birliği ile “Hareket Et, Sağlıklı Beslen, Mutlu Yaşa” mottosuyla sempozyum düzenledi.

Sempozyumda uzmanlar tarafından vatandaşların sağlık bilincini artırmaya yönelik bilgiler paylaşıldı. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç sempozyuma katılarak sağlık alanında farkındalık çalışmalarının devam edeceğini belirtti. 

Tarsus Belediyesi Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’nde toplum bilincini artırmak için çeşitli etkinlikler düzenledi. Sabah erken saatlerde Yarenlik Alanı’nda yer alan uzman ekipler vatandaşların vücut kitle endeksini hesaplayarak sağlık konusunda bilgilendirmeler sağladı. Ardından MMT Amerikan Hastanesi iş birliği ile Tarsus Belediyesi meclis salonunda sempozyum düzenlendi. Halka açık olarak düzenlenen “Hareket Et, Sağlıklı Beslen, Mutlu Yaşa” başlıklı sempozyumda, Dahiliye (İç Hastalıkları) Uzmanı Dr. Esat Köksal Kök, Fizyoterapist Süleyman Berber ve Diyetisyen Cansu Düzel Cengiz sunum yaptı. Uzm. Dr. Kök, Fizyoterapist Süleyman Berber ve Diyetisyen Cansu Düzel Cengiz, obeziteden korunma, spor, fiziksel aktivite ve sağlıklı beslenme hakkında bilgilerini paylaştı. Uzm. Dr. Esat Köksal Kök, obezite hakkında bilgi verirken, bu hastalığın yol açtığı sorunlara dikkat çekti. Ardından konuşan Diyetisyen Cansu Düzel Cengiz ise obeziteden korunma ve sağlıklı beslenmeye dikkat çekip önerilerde bulundu. Fizyoterapist Süleyman Berber de konuşmasında fiziksel aktivitenin sağlık için önemini vurguladı. Süleyman Berber, fiziksel aktiviteyi artırmaya yönelik tavsiyelerini de paylaştı. Sunumların ardından uzmanlar, söyleşiyi ilgiyle izleyen katılımcıların sorularını yanıtladı.

“SAĞLIK ALANINDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK”

Başkan Boltaç ise sağlıklı yaşamanın önemine değinerek, “Dünya Sağlık İçin Hareket Et” günü bugün ve günümüzün kronik rahatsızlığı olan obezite ile karşı karşıyayız. Bizler Türk Milleti olarak hayatımızın her anlamında alışmayı kendimize görev edinmişiz. Çalışmadığımızda kendimizi yetersiz hissederiz. Ama sağlıklı yaşayacağız dinç olacağız. Bu önemli gün fiziksel aktiviteler konusunda toplum bilincini oluşturmak, sağlıklı beslenmenin faydalarına dikkat çekmek için belirlenmiştir. Dolayısıyla bu konuda Tarsus Belediyesi olarak üstümüze düşen görevi yerine getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.