halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

TOROSLAR VE ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİNDEN 7. GELENEKSEL İĞNE OYASI FESTİVALİ

Kültür (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 04.08.2023 - 16:12, Güncelleme: 04.08.2023 - 16:12 16648+ kez okundu.
 

TOROSLAR VE ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİNDEN 7. GELENEKSEL İĞNE OYASI FESTİVALİ

Toroslar Belediyesi ile Çamlıyayla Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Geleneksel Çamlıyayla İğne Oyası Festivali; 11 Ağustos’ta Çamlıyayla’da, 13 Ağustos’ta Toroslar’da yapılacak.

Festivalde, Çamlıyaylalı kadınların yanı sıra Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (TORTEK) eğitim gören kursiyerlerin ürettiği ürünler, görücüye çıkacak. Sergilerden halk oyunlarına, TORTEK defilesinden konserlere kadar birbirinden renkli programların yer alacağı festival, Mersinlileri bekliyor. Türk kültürünün en güzel örneklerinden biri olan; yazma, bohça, havlu, çarşaf kenarlarında kullanılan, günümüzde takı tasarımlarına ve kıyafetlere de ayrı bir renk katan iğne oyalarının gelecek kuşaklara aktarılması ve dünyaya tanıtılması amaçlanıyor. FESTİVAL, 2 GÜN SÜRECEK! ÇAMLIYAYLA VE TOROSLAR’DA MUHTEŞEM BİR GÖRSEL ŞÖLEN YAŞANACAK Geleneksel olarak yapılan festivalin ilki; 11 Ağustos 2023 Cuma günü Çamlıyayla İlçesi’nin Zevzek Tepesi’nde saat 10.00’da başlayacak. TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Selma Geçer ile Mersinli Halk Müziği sanatçısı Gürhan Ötün ise saat 19.00’da sahne alacak. Toroslar İlçesi’nde Ayvagediği Mahallesi’nin köy meydanında 13 Ağustos Pazar günü düzenlenecek etkinlikler de saat 10.00’da başlayacak. Festival, saat 19.00’da gerçekleştirilecek olan TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Selma Geçer ile Mersinli Halk Müziği sanatçısı Gürhan Ötün’ün konserleriyle son bulacak. BAŞKAN YILMAZ; “BİR FESTİVALDEN ÇOK ÖTESİ” Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm hemşehrilerini Çamlıyayla Belediyesi ile ortaklaşa düzenleyecekleri 7. Geleneksel Çamlıyayla İğne Oyası Festivali’ne davet etti. “Oyanın özü, kadının söylenmeyen sözüdür” diyerek iğne oyalarının bir anlamda da duyguların aktarımı olduğunu belirten Başkan Yılmaz; “Binlerce yıldan beri atalarımız, duygularını, düşüncelerini ürettikleri iğne oyalarında, işledikleri motiflerle kilimlerde ifade ettiler. İğne oyası, kültürdür ve mirastır. Bu kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarmayı ve tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Çamlıyayla ve Toroslarımızda 2 gün sürecek festivalimize tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Toroslar Belediyesi ile Çamlıyayla Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Geleneksel Çamlıyayla İğne Oyası Festivali; 11 Ağustos’ta Çamlıyayla’da, 13 Ağustos’ta Toroslar’da yapılacak.

Festivalde, Çamlıyaylalı kadınların yanı sıra Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (TORTEK) eğitim gören kursiyerlerin ürettiği ürünler, görücüye çıkacak.

Sergilerden halk oyunlarına, TORTEK defilesinden konserlere kadar birbirinden renkli programların yer alacağı festival, Mersinlileri bekliyor.

Türk kültürünün en güzel örneklerinden biri olan; yazma, bohça, havlu, çarşaf kenarlarında kullanılan, günümüzde takı tasarımlarına ve kıyafetlere de ayrı bir renk katan iğne oyalarının gelecek kuşaklara aktarılması ve dünyaya tanıtılması amaçlanıyor.

FESTİVAL, 2 GÜN SÜRECEK! ÇAMLIYAYLA VE TOROSLAR’DA MUHTEŞEM BİR GÖRSEL ŞÖLEN YAŞANACAK

Geleneksel olarak yapılan festivalin ilki; 11 Ağustos 2023 Cuma günü Çamlıyayla İlçesi’nin Zevzek Tepesi’nde saat 10.00’da başlayacak. TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Selma Geçer ile Mersinli Halk Müziği sanatçısı Gürhan Ötün ise saat 19.00’da sahne alacak.

Toroslar İlçesi’nde Ayvagediği Mahallesi’nin köy meydanında 13 Ağustos Pazar günü düzenlenecek etkinlikler de saat 10.00’da başlayacak. Festival, saat 19.00’da gerçekleştirilecek olan TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Selma Geçer ile Mersinli Halk Müziği sanatçısı Gürhan Ötün’ün konserleriyle son bulacak.

BAŞKAN YILMAZ; “BİR FESTİVALDEN ÇOK ÖTESİ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm hemşehrilerini Çamlıyayla Belediyesi ile ortaklaşa düzenleyecekleri 7. Geleneksel Çamlıyayla İğne Oyası Festivali’ne davet etti.

“Oyanın özü, kadının söylenmeyen sözüdür” diyerek iğne oyalarının bir anlamda da duyguların aktarımı olduğunu belirten Başkan Yılmaz; “Binlerce yıldan beri atalarımız, duygularını, düşüncelerini ürettikleri iğne oyalarında, işledikleri motiflerle kilimlerde ifade ettiler. İğne oyası, kültürdür ve mirastır. Bu kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarmayı ve tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Çamlıyayla ve Toroslarımızda 2 gün sürecek festivalimize tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.