halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, OY FARKINDA TÜRKİYE’DE İLK DÖRDE GİRDİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 08.04.2024 - 18:09, Güncelleme: 08.04.2024 - 18:09 1314 kez okundu.
 

BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, OY FARKINDA TÜRKİYE’DE İLK DÖRDE GİRDİ

2019 yılında Yenişehir Belediye Başkanlığı görevine başlayan Abdullah Özyiğit, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) adayı olarak girdiği 31 Mart yerel seçimlerinde de Yenişehir Belediye Başkanı seçildi.

Başkan Özyiğit, seçim sonuçlarına Türkiye’de en yakın rakibine en yüksek farkı atan dördüncü belediye başkanı oldu. 2019 yılından bu yana hayata geçirdiği projelerle Yenişehir halkının takdirini toplayan Başkan Abdullah Özyiğit’e destek 31 Mart’ta sandığa da yansıdı. CHP’li Abdullah Özyiğit aldığı yüzde 62.5’lik oy oranıyla Türkiye genelinde büyükşehirler dahil nüfusu 250 binin üzerinde olan tüm kentlerde en yakın rakibine en büyük farkı atan dördüncü belediye başkanı oldu. Cumhur İttifakı adayına yaklaşık dört kat fark atan Başkan Özyiğit, sandığa giden her on kişiden altısının oyunu almayı başardı. Kadıköy, Beşiktaş ve Çankaya belediye başkanlarından sonra en büyük fark sıralamasında dördüncü olan Başkan Abdullah Özyiğit, Yenişehir halkından tam destek aldı. Başkan Özyiğit’in girdiği iki seçimde Cumhur İttifakı’nın toplam oyu yüzde 26 oranında düştü. 2014 yılında yapılan Yenişehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) adayı yüzde 24.6, Adalet ve Kalkınma Partisi(AK PARTİ) adayı ise 20,7 oy oranı almıştı. Aynı seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi adayı ise 42,8 oy oranıyla seçimleri tamamlamıştı. 2019 seçimlerine Cumhur İttifakı çatısı altında giren MHP ve AK Parti, 2014 yılındaki seçimlerinde aldıkları yüzde 45.3’lük toplam oy oranıyla 2019’da zafer planları yaparken, CHP adayı Abdullah Özyiğit karşısında sadece yüzde 27,5 oy alabildi. 31 Mart 2024’te yapılan Yenişehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde ise Cumhur İttifakı adayının aldığı oy oranı 16.8 oldu. Cumhur İttifakı, CHP’li Abdullah Özyiğit karşısında yüzde 10.7’lik oy kaybı yaşarken, Başkan Özyiğit ise aldığı yüzde 62.5’lik oy oranıyla Mersin’de de en büyük farkla kazanan belediye başkanı oldu. CHP meclis üyeliğinde de fark attı Yenişehir’de meclis üyeliği seçimlerinde de CHP büyük bir fark attı. 2019 yılında 28 olan CHP’li meclis üyesi sayısı, 2024’te 33’e yükseldi. Yenişehir’den Mersin Büyükşehir Meclisine giden 7 meclis üyesinin tamamı da Cumhuriyet Halk Partili olmuş oldu. CHP’nin Mersin Büyükşehir Meclisinde çoğunluğu sağlamasında Yenişehir’in büyük bir desteği oldu.
2019 yılında Yenişehir Belediye Başkanlığı görevine başlayan Abdullah Özyiğit, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) adayı olarak girdiği 31 Mart yerel seçimlerinde de Yenişehir Belediye Başkanı seçildi.

Başkan Özyiğit, seçim sonuçlarına Türkiye’de en yakın rakibine en yüksek farkı atan dördüncü belediye başkanı oldu.

2019 yılından bu yana hayata geçirdiği projelerle Yenişehir halkının takdirini toplayan Başkan Abdullah Özyiğit’e destek 31 Mart’ta sandığa da yansıdı. CHP’li Abdullah Özyiğit aldığı yüzde 62.5’lik oy oranıyla Türkiye genelinde büyükşehirler dahil nüfusu 250 binin üzerinde olan tüm kentlerde en yakın rakibine en büyük farkı atan dördüncü belediye başkanı oldu. Cumhur İttifakı adayına yaklaşık dört kat fark atan Başkan Özyiğit, sandığa giden her on kişiden altısının oyunu almayı başardı. Kadıköy, Beşiktaş ve Çankaya belediye başkanlarından sonra en büyük fark sıralamasında dördüncü olan Başkan Abdullah Özyiğit, Yenişehir halkından tam destek aldı.

Başkan Özyiğit’in girdiği iki seçimde Cumhur İttifakı’nın toplam oyu yüzde 26 oranında düştü.

2014 yılında yapılan Yenişehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) adayı yüzde 24.6, Adalet ve Kalkınma Partisi(AK PARTİ) adayı ise 20,7 oy oranı almıştı. Aynı seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi adayı ise 42,8 oy oranıyla seçimleri tamamlamıştı. 2019 seçimlerine Cumhur İttifakı çatısı altında giren MHP ve AK Parti, 2014 yılındaki seçimlerinde aldıkları yüzde 45.3’lük toplam oy oranıyla 2019’da zafer planları yaparken, CHP adayı Abdullah Özyiğit karşısında sadece yüzde 27,5 oy alabildi. 31 Mart 2024’te yapılan Yenişehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde ise Cumhur İttifakı adayının aldığı oy oranı 16.8 oldu. Cumhur İttifakı, CHP’li Abdullah Özyiğit karşısında yüzde 10.7’lik oy kaybı yaşarken, Başkan Özyiğit ise aldığı yüzde 62.5’lik oy oranıyla Mersin’de de en büyük farkla kazanan belediye başkanı oldu.

CHP meclis üyeliğinde de fark attı

Yenişehir’de meclis üyeliği seçimlerinde de CHP büyük bir fark attı. 2019 yılında 28 olan CHP’li meclis üyesi sayısı, 2024’te 33’e yükseldi. Yenişehir’den Mersin Büyükşehir Meclisine giden 7 meclis üyesinin tamamı da Cumhuriyet Halk Partili olmuş oldu. CHP’nin Mersin Büyükşehir Meclisinde çoğunluğu sağlamasında Yenişehir’in büyük bir desteği oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.