halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

TOROSLAR BELEDİYESİ, KENTTE SIFIR ATIK PROJESİNİN ÖNCÜSÜ OLDU

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 26.01.2024 - 16:33, Güncelleme: 26.01.2024 - 16:33 1563+ kez okundu.
 

TOROSLAR BELEDİYESİ, KENTTE SIFIR ATIK PROJESİNİN ÖNCÜSÜ OLDU

İlçede başarıyla sürdürdüğü Sıfır Atık Projesiyle 4’üncü Sıfır Atık belgesini alan ve Sıfır Atık Zirvesi ile Mersin’de büyük bir çevre hareketine imza atan Toroslar Belediyesi, geri dönüşümde örnek teşkil edecek çalışmalar ortaya koymaya devam ediyor

Hizmet binalarındaki tüm çöp kovalarını kaldırarak Sıfır Atık Yönetim Sistemini kuran belediye, bünyesinde Kompost Gübre Yapım Ünitesi ile Tehlikeli Atık Geçici Depolama Alanı’nını da kurdu Toroslar Belediyesinin “Sokakta geri dönüşüm var” sloganıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında; kâğıt, plastik, cam, metal, organik atıklar ve bütün bu atıkların geri kazanımını koordineli bir şekilde sağlanılırken, ilçede pilot mahalle olarak belirlenen Çağdaşkent Mahallesi ile ilçenin eğitim kurumlarından Şehit Mustafa Sarı Ortaokulu’na ve Oto Galericiler Sitesi’ne geri dönüşüm kutuları yerleştirildi.                                         “SIFIR ATIK HAREKETİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR”   Kompost Gübre Yapım Ünitesi ile organik atıkları dönüştürerek kompost gübre üretimi yapan belediye, bünyesinde oluşan tehlikeli atıklar (kartuş, toner, florasan, ampul, elektrikli ve elektronik vb. araç gereçler) ile Makine İkmal Atölyelerinde araç bakım ve onarım esnasında çıkan hava, yağ ve mazot filtreleri, madeni yağları ve kontamine olmuş boya kutularını geçici depolama alanında muhafaza ediyor. Bu atıklar, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin almış lisanslı geri dönüşüm firmalarına teslim ediliyor.   Geri dönüşebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması, israfın önlenmesi, çevre duyarlılığının artırılması ve toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla bilgilendirme çalışmaları yapılırken, bu kapsamda, ilçedeki okullarda atık yönetimi konusunda eğitimler verildi, tarımla uğraşan ve üreten kadın çiftçilere ise kompost gübre hediye edildi.       Ülke genelinde çevre ve atık projelerinin yürütüldüğü Entegre Çevre Bilgi Sistemi içerisinde yer alan Sıfır Atık Bilgi Sistemine Toroslar Belediyesi tarafından kayıt yapılırken, atıklara ait veri girişi ve atık beyanları düzenli olarak gerçekleştiriliyor.   BAŞKAN YILMAZ; “ÇEVREYİ KORUMAK EN BÜYÜK GÖREVİMİZ”   Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, çevreye duyarlı bir nesil için bu çalışmalara önem verdiklerini söyledi. Başkan Yılmaz; “Yaşadığımız bu güzel kente gözümüz gibi bakmamız lazım. Sıfır Atık konusunda yaptığımız başarılı çalışmalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliğince değerlendirildi ve 4’üncü sıfır atık belgemizi aldık. Sıfır atık faaliyetlerimiz, çevreye olan sorumluluğumuzun ve hassasiyetimizin de bir göstergesi. İlçemizde Sıfır Atık Projesi’ni de başarıyla sürdürmenin ve Mersin’de bu projeye öncülük etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.  
İlçede başarıyla sürdürdüğü Sıfır Atık Projesiyle 4’üncü Sıfır Atık belgesini alan ve Sıfır Atık Zirvesi ile Mersin’de büyük bir çevre hareketine imza atan Toroslar Belediyesi, geri dönüşümde örnek teşkil edecek çalışmalar ortaya koymaya devam ediyor

Hizmet binalarındaki tüm çöp kovalarını kaldırarak Sıfır Atık Yönetim Sistemini kuran belediye, bünyesinde Kompost Gübre Yapım Ünitesi ile Tehlikeli Atık Geçici Depolama Alanı’nını da kurdu

Toroslar Belediyesinin “Sokakta geri dönüşüm var” sloganıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında; kâğıt, plastik, cam, metal, organik atıklar ve bütün bu atıkların geri kazanımını koordineli bir şekilde sağlanılırken, ilçede pilot mahalle olarak belirlenen Çağdaşkent Mahallesi ile ilçenin eğitim kurumlarından Şehit Mustafa Sarı Ortaokulu’na ve Oto Galericiler Sitesi’ne geri dönüşüm kutuları yerleştirildi.

                                       

“SIFIR ATIK HAREKETİ HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR”

 

Kompost Gübre Yapım Ünitesi ile organik atıkları dönüştürerek kompost gübre üretimi yapan belediye, bünyesinde oluşan tehlikeli atıklar (kartuş, toner, florasan, ampul, elektrikli ve elektronik vb. araç gereçler) ile Makine İkmal Atölyelerinde araç bakım ve onarım esnasında çıkan hava, yağ ve mazot filtreleri, madeni yağları ve kontamine olmuş boya kutularını geçici depolama alanında muhafaza ediyor. Bu atıklar, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin almış lisanslı geri dönüşüm firmalarına teslim ediliyor.

 

Geri dönüşebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması, israfın önlenmesi, çevre duyarlılığının artırılması ve toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla bilgilendirme çalışmaları yapılırken, bu kapsamda, ilçedeki okullarda atık yönetimi konusunda eğitimler verildi, tarımla uğraşan ve üreten kadın çiftçilere ise kompost gübre hediye edildi.      

Ülke genelinde çevre ve atık projelerinin yürütüldüğü Entegre Çevre Bilgi Sistemi içerisinde yer alan Sıfır Atık Bilgi Sistemine Toroslar Belediyesi tarafından kayıt yapılırken, atıklara ait veri girişi ve atık beyanları düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

 

BAŞKAN YILMAZ; “ÇEVREYİ KORUMAK EN BÜYÜK GÖREVİMİZ”

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, çevreye duyarlı bir nesil için bu çalışmalara önem verdiklerini söyledi.

Başkan Yılmaz; “Yaşadığımız bu güzel kente gözümüz gibi bakmamız lazım. Sıfır Atık konusunda yaptığımız başarılı çalışmalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliğince değerlendirildi ve 4’üncü sıfır atık belgemizi aldık. Sıfır atık faaliyetlerimiz, çevreye olan sorumluluğumuzun ve hassasiyetimizin de bir göstergesi. İlçemizde Sıfır Atık Projesi’ni de başarıyla sürdürmenin ve Mersin’de bu projeye öncülük etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.