halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

SERDAR SOYDAN: “TARIM A.Ş. İLE ÇİFTÇİ DOSTU BELEDİYE OLACAĞIZ”

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 07.03.2024 - 15:05, Güncelleme: 07.03.2024 - 15:05 1015+ kez okundu.
 

SERDAR SOYDAN: “TARIM A.Ş. İLE ÇİFTÇİ DOSTU BELEDİYE OLACAĞIZ”

Çiftçilerin ürünlerini, üretimden satış anına kadar kuracakları profesyonel ekiplerle destekleyeceklerini kaydeden Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, “Göreve geldiğimizde kırsal kalkınma amacıyla Tarım AŞ’yi kurup, çiftçi dostu bir belediye olacağız. Çiftçilerimize gübre, zirai ilaç, fide, tohum, sulama borusu desteği de sunacağız” diye konuştu.

Yerel seçimlere sayılı günler kala göreve geldiklerinde gerçekleştirecekleri projeleri açıklayan Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, “Kentimize katma değer sağlayan çiftçilerimiz her şeyin en iyisine layık. Girdi maliyetlerini düşürmek hedefiyle çiftçilerimizin yanında olmamız gerekiyor. Kent tarımının gelişmesine katkı sunmak, üreticiyi desteklemek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Tarım AŞ’yi kuracağız” dedi.   “ÇİFTÇİNİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ” Serdar Soydan, “Belediye bünyesinde, çiftçilerimizin ihtiyaç duymaları halinde tarımsal makinalara kolayca ulaşabildiği ve ürün üretim sürecinde karşılaştığı sorunlara çözüm üretebilen bir şirket kuracağız. Bu şirket üzerinden aynı zamanda üretim öncesi, üretim anı ve sonrasında çiftçilere destek vereceğiz. Üreticilerin ürünlerini doğrudan halka ulaştırabileceği satış alanları kurmak isteyenlere de katkı sunacağız” ifadelerini kullandı. “KOOPERATİFLEŞMEYE DESTEK VERECEĞİZ” Tarım AŞ bünyesinde tarımsal kooperatifleşmeye destek vereceklerini söyleyen Serdar Soydan, “Tarım AŞ ürünlerin kalitesi yükseltilecek satış kapasitesi artırılacak ve plastik atıkları sulama borusuna dönüştürerek çiftçiye destek verecektir. Kullanılmış plastik malzemeler geri dönüşüme tabi tutularak, sulama sistemleri için kullanılan boruların üretiminde yeniden değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu, hem atık plastiklerin çevreye zarar vermesini engellerken, hem de tarım alanlarının sulama sistemlerinin güçlendirilmesine katkı sağlayacaktır” diye konuştu. “EĞİTİM VE FİNANSMAN DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ” Çiftçilik yapmak isteyen gençlere ve kadınlara Tarım A.Ş. ile destek verileceğine dikkat çeken Serdar Soydan, “Genç çiftçilere ve tarım alanında girişimcilik yapmak isteyen kadın çiftçilere yönelik eğitim ve finansman desteği de sağlayacağız. Çiftçiler ve sektör profesyonelleri ile genç çiftçileri bir araya getiren programlar da oluşturulacak. Öte yandan Girişimcilik Kuluçka Merkezleri tarım ve gıda teknolojileri alanında yenilikçi fikirler geliştiren genç girişimcilere de destek olacağız” dedi.
Çiftçilerin ürünlerini, üretimden satış anına kadar kuracakları profesyonel ekiplerle destekleyeceklerini kaydeden Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, “Göreve geldiğimizde kırsal kalkınma amacıyla Tarım AŞ’yi kurup, çiftçi dostu bir belediye olacağız. Çiftçilerimize gübre, zirai ilaç, fide, tohum, sulama borusu desteği de sunacağız” diye konuştu.

Yerel seçimlere sayılı günler kala göreve geldiklerinde gerçekleştirecekleri projeleri açıklayan Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, “Kentimize katma değer sağlayan çiftçilerimiz her şeyin en iyisine layık. Girdi maliyetlerini düşürmek hedefiyle çiftçilerimizin yanında olmamız gerekiyor. Kent tarımının gelişmesine katkı sunmak, üreticiyi desteklemek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Tarım AŞ’yi kuracağız” dedi.  

“ÇİFTÇİNİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ”

Serdar Soydan, “Belediye bünyesinde, çiftçilerimizin ihtiyaç duymaları halinde tarımsal makinalara kolayca ulaşabildiği ve ürün üretim sürecinde karşılaştığı sorunlara çözüm üretebilen bir şirket kuracağız. Bu şirket üzerinden aynı zamanda üretim öncesi, üretim anı ve sonrasında çiftçilere destek vereceğiz. Üreticilerin ürünlerini doğrudan halka ulaştırabileceği satış alanları kurmak isteyenlere de katkı sunacağız” ifadelerini kullandı.

“KOOPERATİFLEŞMEYE DESTEK VERECEĞİZ”

Tarım AŞ bünyesinde tarımsal kooperatifleşmeye destek vereceklerini söyleyen Serdar Soydan, “Tarım AŞ ürünlerin kalitesi yükseltilecek satış kapasitesi artırılacak ve plastik atıkları sulama borusuna dönüştürerek çiftçiye destek verecektir. Kullanılmış plastik malzemeler geri dönüşüme tabi tutularak, sulama sistemleri için kullanılan boruların üretiminde yeniden değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Bu, hem atık plastiklerin çevreye zarar vermesini engellerken, hem de tarım alanlarının sulama sistemlerinin güçlendirilmesine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

“EĞİTİM VE FİNANSMAN DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ”

Çiftçilik yapmak isteyen gençlere ve kadınlara Tarım A.Ş. ile destek verileceğine dikkat çeken Serdar Soydan, “Genç çiftçilere ve tarım alanında girişimcilik yapmak isteyen kadın çiftçilere yönelik eğitim ve finansman desteği de sağlayacağız. Çiftçiler ve sektör profesyonelleri ile genç çiftçileri bir araya getiren programlar da oluşturulacak. Öte yandan Girişimcilik Kuluçka Merkezleri tarım ve gıda teknolojileri alanında yenilikçi fikirler geliştiren genç girişimcilere de destek olacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.