halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

“MUHTEŞEM GATSBY” BALESİ MERSİN DEVLET OPERA VE BALESİ SAHNESİNDE

Sanat (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 31.01.2024 - 12:08, Güncelleme: 31.01.2024 - 12:08 7133+ kez okundu.
 

“MUHTEŞEM GATSBY” BALESİ MERSİN DEVLET OPERA VE BALESİ SAHNESİNDE

Mersin Devlet Opera ve Balesinin büyük beğeni toplayan ve biletleri önceki gösterimlerinde de günler öncesinden tükenen “Muhteşem Gatsby” 3 Şubat 2024 Cumartesi saat 15:00’de Opera Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

20. yüzyılın en önemli yazarlarından F. Scott Fitzgerald’ın baş yapıtı olan “Muhteşem Gatsby”de gizemli genç milyoner Jay Gatsby ile saplantılı şekilde aşık olduğu Daisy Buchanan arasında geçen olaylar, bir başka roman karakterinin gözünden (Nick Carraway) anlatılır. Romandaki aşk temasının ekseninde “Caz Devri” tasvir edilmektedir. Eser edebiyat dünyasının klasikleri arasında yer almakla kalmamış, bir çok kez beyaz perdeye ve sanatın diğer alanlarına uyarlanarak da herkes tarafından bilinen bir üne kavuşmuştur. Muhteşem Gatsby, bale uyarlaması ile Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde hayat buluyor. G. Gershwin’in harika müzikleri, jazz solistinin vokal tınıları, jazz piyanistinin virtüözite isteyen yorumları, neo-klasik jazz adımlarının stilize edildiği koreografisi ve “Jazz Devri” döneminin yansıtıldığı dekor ve kostümleriyle heyecanlı, sürükleyici bir teatral anlatıma kavuşan “Muhteşem Gatsby”, bale olarak Mersin’de sahnelenecek. Koreografisi ve librettosu ödüllü koreograflarımız A.Volkan Ersoy ile G. Armağan Davran’a ait olan “Muhteşem Gatsby” balesinin müzik düzenlemeleri eserin orkestra şefliğini de üstlenen Aytuğ Ülgen tarafından yapıldı. Dekor tasarımı Özgür Usta’ya , kostüm tasarımı Nursun Ünlü’ye ve ışık tasarımı Tarı Deniz’e ait olan eser, 3 Şubat 2024 Cumartesi saat 15:00’de Opera Sahnesi’nde gerçekleşecek “Muhteşem Gatsby” balesinin biletlerini Opera Gişesinden, https://www.biletinial.com adresinden ve Sanat cepte uygulamasından temin edilebilir.
Mersin Devlet Opera ve Balesinin büyük beğeni toplayan ve biletleri önceki gösterimlerinde de günler öncesinden tükenen “Muhteşem Gatsby” 3 Şubat 2024 Cumartesi saat 15:00’de Opera Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

20. yüzyılın en önemli yazarlarından F. Scott Fitzgerald’ın baş yapıtı olan “Muhteşem Gatsby”de gizemli genç milyoner Jay Gatsby ile saplantılı şekilde aşık olduğu Daisy Buchanan arasında geçen olaylar, bir başka roman karakterinin gözünden (Nick Carraway) anlatılır. Romandaki aşk temasının ekseninde “Caz Devri” tasvir edilmektedir. Eser edebiyat dünyasının klasikleri arasında yer almakla kalmamış, bir çok kez beyaz perdeye ve sanatın diğer alanlarına uyarlanarak da herkes tarafından bilinen bir üne kavuşmuştur.

Muhteşem Gatsby, bale uyarlaması ile Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde hayat buluyor. G. Gershwin’in harika müzikleri, jazz solistinin vokal tınıları, jazz piyanistinin virtüözite isteyen yorumları, neo-klasik jazz adımlarının stilize edildiği koreografisi ve “Jazz Devri” döneminin yansıtıldığı dekor ve kostümleriyle heyecanlı, sürükleyici bir teatral anlatıma kavuşan “Muhteşem Gatsby”, bale olarak Mersin’de sahnelenecek.

Koreografisi ve librettosu ödüllü koreograflarımız A.Volkan Ersoy ile G. Armağan Davran’a ait olan “Muhteşem Gatsby” balesinin müzik düzenlemeleri eserin orkestra şefliğini de üstlenen Aytuğ Ülgen tarafından yapıldı.

Dekor tasarımı Özgür Usta’ya , kostüm tasarımı Nursun Ünlü’ye ve ışık tasarımı Tarı Deniz’e ait olan eser, 3 Şubat 2024 Cumartesi saat 15:00’de Opera Sahnesi’nde gerçekleşecek “Muhteşem Gatsby” balesinin biletlerini Opera Gişesinden, https://www.biletinial.com adresinden ve Sanat cepte uygulamasından temin edilebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.