halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ “CUMHURİYETE DOĞRU TİYATRO OYUNU” TEMSİLİ

Sanat (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 15.03.2024 - 11:24, Güncelleme: 15.03.2024 - 11:24 4764+ kez okundu.
 

MERSİN İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ “CUMHURİYETE DOĞRU TİYATRO OYUNU” TEMSİLİ

Milli Eğitim Bakanlığınca Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında hazırlanan "Cumhuriyet'e Doğru" adlı tiyatro oyunu 17 Mart 2024 tarihinde Mersin Devlet Opera ve Bale binasında sergilenecektir.

Millî Mücadele'yi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecini anlatan tiyatro eseri, Vakıfbank sponsorluğunda 110 kişilik dev bir sanatçı kadrosuyla hazırlanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletini arkalarına alıp Millî Mücadele'yi başlatarak sonucunda Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl kurduklarını anlatan bu tiyatro eseri, Bora Severcan tarafından yazıldı ve yönetildi. Koreografide Özgür Adam İnanç ve Serhat Güdül'ün imzaları bulunan tiyatro oyununun orijinal müzikleri ise Selim Atakan tarafından bestelendi. Oyunun orijinal müzikleri olarak Mehmet Akif Ersoy'un "Birlik" şiiri ve sözleri İbrahim Sarıtaş'a ait olan Cumhuriyet Marşı, özgün bestelerle yine Selim Atakan tarafından bu proje için özel olarak hazırlandı. Proje yapımcılığını Volkan Severcan üstlenirken, proje danışmanlığını ise Doç. Dr. İbrahim Sarıtaş yaptı. Oyunun yazımı aşamasında tarihsel gerçekliklerin doğru yansıtılması için Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan 15 kişilik bir arşiv araştırması ekibi çalıştı. Oyun bir öğretmenin şehitliği ziyaret ederek 10 yaşındaki öğrencisi Ali'ye, cumhuriyetimizin ilan ediliş sürecini anlatmasıyla başlıyor. Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının Ankara'da Büyük Millet Meclisini kurması ile devam eden süreçte, Millî Mücadele kahramanlarının ve Türk halkının tek yumruk oluşu ve kanlarının son damlasına kadar savaşarak Millî Mücadele'yi nasıl kazandığı konu ediliyor. Tiyatro oyunu, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni ilan edişi ile tamamlanıyor.
Milli Eğitim Bakanlığınca Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında hazırlanan "Cumhuriyet'e Doğru" adlı tiyatro oyunu 17 Mart 2024 tarihinde Mersin Devlet Opera ve Bale binasında sergilenecektir.

Millî Mücadele'yi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecini anlatan tiyatro eseri, Vakıfbank sponsorluğunda 110 kişilik dev bir sanatçı kadrosuyla hazırlanmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletini arkalarına alıp Millî Mücadele'yi başlatarak sonucunda Türkiye Cumhuriyeti'ni nasıl kurduklarını anlatan bu tiyatro eseri, Bora Severcan tarafından yazıldı ve yönetildi. Koreografide Özgür Adam İnanç ve Serhat Güdül'ün imzaları bulunan tiyatro oyununun orijinal müzikleri ise Selim Atakan tarafından bestelendi. Oyunun orijinal müzikleri olarak Mehmet Akif Ersoy'un "Birlik" şiiri ve sözleri İbrahim Sarıtaş'a ait olan Cumhuriyet Marşı, özgün bestelerle yine Selim Atakan tarafından bu proje için özel olarak hazırlandı. Proje yapımcılığını Volkan Severcan üstlenirken, proje danışmanlığını ise Doç. Dr. İbrahim Sarıtaş yaptı. Oyunun yazımı aşamasında tarihsel gerçekliklerin doğru yansıtılması için Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan 15 kişilik bir arşiv araştırması ekibi çalıştı.

Oyun bir öğretmenin şehitliği ziyaret ederek 10 yaşındaki öğrencisi Ali'ye, cumhuriyetimizin ilan ediliş sürecini anlatmasıyla başlıyor. Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının Ankara'da Büyük Millet Meclisini kurması ile devam eden süreçte, Millî Mücadele kahramanlarının ve Türk halkının tek yumruk oluşu ve kanlarının son damlasına kadar savaşarak Millî Mücadele'yi nasıl kazandığı konu ediliyor. Tiyatro oyunu, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni ilan edişi ile tamamlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.