halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

TOROSLAR BELEDİYESİNDEN, CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA ÖZEL 100 BİN BİTKİ ÜRETİMİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 14.12.2023 - 16:24, Güncelleme: 14.12.2023 - 16:24 987+ kez okundu.
 

TOROSLAR BELEDİYESİNDEN, CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA ÖZEL 100 BİN BİTKİ ÜRETİMİ

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, belediye serasında Cumhuriyetimizin 100. yılına özel çelikleme yöntemi ile 100 bin adet bitki üretti.

İlçe genelindeki park ve yeşil alanlarda kullanılan çiçek ve bitkileri, tohum ve çelikleme yöntemi ile kendi serasında yetiştiren belediye, üretim tesisi ile belediye bütçesine de katkı sağlıyor. Budanan bitki ve ağaçlardan çelik ve tohumlar alınıp yeniden değerlendirilerek çevre dostu üretim yapılırken, alınan çeliklerin fide haline gelmesiyle bu çiçek ve bitkiler, kenti süslüyor. Belediye ekipleri, serada tohumlama ve çelikleme işlemlerini ise büyük bir titizlikle gerçekleştiriyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde bulunan bin metrekarelik üretim serasında; 100 bin adet çelikleme, 15 bin adet tohumlama yapıldı, 30 bin adet bitki yetiştirildi.   BAŞKAN YILMAZ; “ÜRETEN BİR BELEDİYEYİZ” Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, yeşil alan oranı en yüksek ilçelerden biri olduklarına dikkat çekerek; “Bitki ve çiçek üretimini kendi bünyesinde üreten ender belediyelerinden bir tanesiyiz. Amacımız, çocuklarımıza daha yeşil bir Toroslar bırakmak” dedi. “Bitkiler budanıyor, seramızda çelik alma ile üretim yapılıyor” diyen Başkan Yılmaz, üreten belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini söyleyerek; “Cumhuriyetimizin 100. yılına özel seramızdaki 100 bin adet bitkiyi çelikleme yöntemi ile yetiştiriyoruz. Böylelikle önemli bir tasarruf sağlamış oluyoruz. Türkiye Yüzyılı, “üretimin yüzyılı” anlayışıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İlçemizin her noktasının daha yeşil, daha güzel bir görüntüye ulaşmasını hedefliyoruz” diye konuştu.
Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, belediye serasında Cumhuriyetimizin 100. yılına özel çelikleme yöntemi ile 100 bin adet bitki üretti.

İlçe genelindeki park ve yeşil alanlarda kullanılan çiçek ve bitkileri, tohum ve çelikleme yöntemi ile kendi serasında yetiştiren belediye, üretim tesisi ile belediye bütçesine de katkı sağlıyor.

Budanan bitki ve ağaçlardan çelik ve tohumlar alınıp yeniden değerlendirilerek çevre dostu üretim yapılırken, alınan çeliklerin fide haline gelmesiyle bu çiçek ve bitkiler, kenti süslüyor. Belediye ekipleri, serada tohumlama ve çelikleme işlemlerini ise büyük bir titizlikle gerçekleştiriyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde bulunan bin metrekarelik üretim serasında; 100 bin adet çelikleme, 15 bin adet tohumlama yapıldı, 30 bin adet bitki yetiştirildi.

 

BAŞKAN YILMAZ; “ÜRETEN BİR BELEDİYEYİZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, yeşil alan oranı en yüksek ilçelerden biri olduklarına dikkat çekerek; “Bitki ve çiçek üretimini kendi bünyesinde üreten ender belediyelerinden bir tanesiyiz. Amacımız, çocuklarımıza daha yeşil bir Toroslar bırakmak” dedi.

“Bitkiler budanıyor, seramızda çelik alma ile üretim yapılıyor” diyen Başkan Yılmaz, üreten belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini söyleyerek; “Cumhuriyetimizin 100. yılına özel seramızdaki 100 bin adet bitkiyi çelikleme yöntemi ile yetiştiriyoruz. Böylelikle önemli bir tasarruf sağlamış oluyoruz. Türkiye Yüzyılı, “üretimin yüzyılı” anlayışıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İlçemizin her noktasının daha yeşil, daha güzel bir görüntüye ulaşmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.