halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

ÖZEL ENERJİ ŞİRKETLERİNİN 'HAKSIZ KAZANCI' MECLİS'E TAŞINDI

Siyaset (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 10.08.2023 - 15:23, Güncelleme: 10.08.2023 - 15:23 17386+ kez okundu.
 

ÖZEL ENERJİ ŞİRKETLERİNİN 'HAKSIZ KAZANCI' MECLİS'E TAŞINDI

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, özel enerji şirketlerinin elektrik kesintilerinde jeneratör kullanan yurttaşlardan, ölçüm sayaç akımını bahane ederek tahsil ettiği haksız kazancı Meclis gündemine taşıdı.

Milletvekili Bozan'ın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'a yanıtlaması üzerine verdiği önergede, "Özel enerji şirketleri, elektrik kesintilerinde hiçbir enerji üretmemelerine rağmen sırf ölçüm sayaçlarındaki akımdan dolayı iller bazında son 1 yılda ne kadar ücret tahsil etmişlerdir" diye sordu. Özel enerji şirketleri, elektrik kesintilerinin yaşandığı durumlarda site ve apartman sakinleri ile işyerleri sahiplerinin jeneratörle ürettikleri enerjinin ölçüm sayaçlarında işlenmesinden kaynaklı yurttaşlardan ücret tahsil etmektedir. Elektrik kesintilerinde hiçbir enerji üretmeyen bu özel şirketlere tepki gösteren yurttaşların talebini dinleyen Yeşil Sol Partisi Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'a yanıtlaması üzerine soru önergesi verdi. Önergede; "Enerji şirketlerinin, elektrik kesintilerinin yaşandığı durumlarda site ve apartman sakinleri ile işyerleri sahiplerinin jeneratörle ürettikleri enerjinin ölçüm sayaçlarında işlenmesinden kaynaklı aldıkları ücretler olmaktadır. Mersin'de özel enerji şirketi, elektrikte kesintiye uğrattığı site, apartman ve işyerlerinde jeneratörlerin ürettiği ölçüm sayaçlarından akan enerji karşılığında da ücret almaktadır. Yurttaşlar, haksız kazanç olduğu açık olan bu durumdan son derece rahatsızlık yaşamaktadırlar. Bu durumda mazota ayrı ve üretilen enerjiye ayrı olmak üzere iki ücret ödeme durumunda bırakılmaktadırlar. Bu haksız kazanca karşı birçok site yönetimi ilgili mercilere itiraz dilekçelerini sunduklarını belirtse de yaşanılan mağduriyetleri giderici hiçbir adım atılmamıştır" ifadeleri yer aldı. Milletvekili Bozan, Bakan Bayraktar'a yanıtlaması üzerine şu soruları sordu: "1- Elektrik kesintilerinde hiçbir enerji üretiminde bulunamayan enerji şirketlerinin, jeneratör kullanan site ve apartman sakinleri ile işyerleri sahiplerinden tahsil ettikleri bu ücretleri dayandırdıkları bir yasa var mıdır, varsa temel dayanağı nedir? 2- Bakanlık olarak; özel enerji şirketlerini ne sıklıkla ve ne tür denetimlerden geçirmektesiniz? 3- Özel enerji şirketleri, elektrik kesintilerinde hiçbir enerji üretmemelerine rağmen sırf ölçüm sayaçlarındaki akımdan dolayı iller bazında son 1 yılda ne kadar ücret tahsil etmişlerdir?  4- Bakanlık olarak; yurttaşları, özel enerji şirketlerinin insafına bırakmayacak ne tür çalışmalar hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz? 5- Özel enerji şirketlerine elde ettikleri bu haksız kazançlara dair bir yaptırım uygulamayı ve halkın parasının iade edilmesi için çabalamayı düşünüyor musunuz?"
Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, özel enerji şirketlerinin elektrik kesintilerinde jeneratör kullanan yurttaşlardan, ölçüm sayaç akımını bahane ederek tahsil ettiği haksız kazancı Meclis gündemine taşıdı.

Milletvekili Bozan'ın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'a yanıtlaması üzerine verdiği önergede, "Özel enerji şirketleri, elektrik kesintilerinde hiçbir enerji üretmemelerine rağmen sırf ölçüm sayaçlarındaki akımdan dolayı iller bazında son 1 yılda ne kadar ücret tahsil etmişlerdir" diye sordu.

Özel enerji şirketleri, elektrik kesintilerinin yaşandığı durumlarda site ve apartman sakinleri ile işyerleri sahiplerinin jeneratörle ürettikleri enerjinin ölçüm sayaçlarında işlenmesinden kaynaklı yurttaşlardan ücret tahsil etmektedir. Elektrik kesintilerinde hiçbir enerji üretmeyen bu özel şirketlere tepki gösteren yurttaşların talebini dinleyen Yeşil Sol Partisi Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'a yanıtlaması üzerine soru önergesi verdi.

Önergede; " Enerji şirketlerinin, elektrik kesintilerinin yaşandığı durumlarda site ve apartman sakinleri ile işyerleri sahiplerinin jeneratörle ürettikleri enerjinin ölçüm sayaçlarında işlenmesinden kaynaklı aldıkları ücretler olmaktadır. Mersin'de özel enerji şirketi, elektrikte kesintiye uğrattığı site, apartman ve işyerlerinde jeneratörlerin ürettiği ölçüm sayaçlarından akan enerji karşılığında da ücret almaktadır. Yurttaşlar, haksız kazanç olduğu açık olan bu durumdan son derece rahatsızlık yaşamaktadırlar. Bu durumda mazota ayrı ve üretilen enerjiye ayrı olmak üzere iki ücret ödeme durumunda bırakılmaktadırlar. Bu haksız kazanca karşı birçok site yönetimi ilgili mercilere itiraz dilekçelerini sunduklarını belirtse de yaşanılan mağduriyetleri giderici hiçbir adım atılmamıştır" ifadeleri yer aldı.

Milletvekili Bozan, Bakan Bayraktar'a yanıtlaması üzerine şu soruları sordu:

"1- Elektrik kesintilerinde hiçbir enerji üretiminde bulunamayan enerji şirketlerinin, jeneratör kullanan site ve apartman sakinleri ile işyerleri sahiplerinden tahsil ettikleri bu ücretleri dayandırdıkları bir yasa var mıdır, varsa temel dayanağı nedir?

2- Bakanlık olarak; özel enerji şirketlerini ne sıklıkla ve ne tür denetimlerden geçirmektesiniz?

3- Özel enerji şirketleri, elektrik kesintilerinde hiçbir enerji üretmemelerine rağmen sırf ölçüm sayaçlarındaki akımdan dolayı iller bazında son 1 yılda ne kadar ücret tahsil etmişlerdir? 

4- Bakanlık olarak; yurttaşları, özel enerji şirketlerinin insafına bırakmayacak ne tür çalışmalar hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz?

5- Özel enerji şirketlerine elde ettikleri bu haksız kazançlara dair bir yaptırım uygulamayı ve halkın parasının iade edilmesi için çabalamayı düşünüyor musunuz?"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.