halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN KURSLARIYLA OĞLUNA ÇEYİZ DİZİYOR

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 18.01.2024 - 11:55, Güncelleme: 18.01.2024 - 11:55 1106+ kez okundu.
 

AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN KURSLARIYLA OĞLUNA ÇEYİZ DİZİYOR

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sanat Evleri, 7’den 70’e herkesin evi haline gelirken, 66 yaşındaki Aliye Ceylan da ileri yaşına rağmen dikiş nakış kursundaki başarısıyla görenlerini takdirini topluyor. Öğrendikleriyle oğluna çeyiz dizmeye başlayan Ceylan, kendisini gibi yaş almış herkesi bu tür kurslara katılmaya çağırdı.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sanat İşler Müdürlüğü’ne bağlı kültür ve sanat evleri, Akdenizli kadınların en çok uğradığı mekanların başında yer alıyor. Çeşitli mahallelerde açılan giyimden okuma-yazmaya, kuaförden el sanatlarına gibi 22 kursun verildiği kültür ve sanat evlerinde, 2019 yılından beri binlerce kadın kurs ve mesleki eğitimler aldı. 7’den 70’e her yaştan kadının geldiği kültür sanat evlerine, özellikle yaş almış bazı kadınların da katılması dikkat çekiyor. Özgürlük Mahallesi Kültür ve Sanat Evinde 2 yıldır kurs gören 66 yaşındaki Aliye Ceylan da dikiş nakış kursunda gösterdiği başarıyla herkesin takdirini topluyor. Öğrendikleriyle oğluna çeyiz dizmeye başlayan Ceylan, kursun en başarılı kursiyerlerinden biri oldu. “Oğluma çeyiz yapıyorum” Kursa başlama hikayesini anlatan Aliye Ceylan, 2 yıldır her gün kursa gelip, gittiğini söyledi. Daha önce taziye evinde kursa gittiğini belirten Ceylan, “Başkanımız Mustafa Gültak geldikten sonra burası çok güzel oldu. Burada dikiş nakış kursu açılınca buraya geldik. Kurslar çok iyi gidiyor. Hocalarımız her şeyi öğretiyor. Şu anda kendime, eşime, oğluma çeyiz yapıyorum. Onların dışında namazlık, çanta, elbise yani her şey yapıyoruz. Evde boş boş oturmaktansa buraya geliyoruz ve günümüz böyle dolu dolu geçiyor” dedi. “Evde oturunca hasta oluyorum” Kursta dikiş yaparken kendini çok iyi hissettiğinden bahseden Ceylan, “Aklımda hiçbir sorun, stres kalmıyor. Kursiyer arkadaşlar, hocalarımız çok iyi. Biraz daha kendimi geliştirirsem belki ilerleyen dönemde usta öğretici olurum. Başkanımızdan Allah razı olsun. Bu imkanları bize sunduğu için teşekkür ederiz. Benim gibi yaş almış insanlara da tavsiyem mutlaka bu tür aktivitelere katılsınlar. Bir kurs olur, spor olur, farklı etkinlikler veya kurslar olur kesinlikle katılsınlar. Evde oturunca hasta oluyorum. O yüzden sürekli bir şeylerle ilgileniyorum ki aktif bir yaşam süreyim” ifadelerini kullandı.
Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sanat Evleri, 7’den 70’e herkesin evi haline gelirken, 66 yaşındaki Aliye Ceylan da ileri yaşına rağmen dikiş nakış kursundaki başarısıyla görenlerini takdirini topluyor. Öğrendikleriyle oğluna çeyiz dizmeye başlayan Ceylan, kendisini gibi yaş almış herkesi bu tür kurslara katılmaya çağırdı.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sanat İşler Müdürlüğü’ne bağlı kültür ve sanat evleri, Akdenizli kadınların en çok uğradığı mekanların başında yer alıyor. Çeşitli mahallelerde açılan giyimden okuma-yazmaya, kuaförden el sanatlarına gibi 22 kursun verildiği kültür ve sanat evlerinde, 2019 yılından beri binlerce kadın kurs ve mesleki eğitimler aldı. 7’den 70’e her yaştan kadının geldiği kültür sanat evlerine, özellikle yaş almış bazı kadınların da katılması dikkat çekiyor. Özgürlük Mahallesi Kültür ve Sanat Evinde 2 yıldır kurs gören 66 yaşındaki Aliye Ceylan da dikiş nakış kursunda gösterdiği başarıyla herkesin takdirini topluyor. Öğrendikleriyle oğluna çeyiz dizmeye başlayan Ceylan, kursun en başarılı kursiyerlerinden biri oldu.

“Oğluma çeyiz yapıyorum”

Kursa başlama hikayesini anlatan Aliye Ceylan, 2 yıldır her gün kursa gelip, gittiğini söyledi. Daha önce taziye evinde kursa gittiğini belirten Ceylan, “Başkanımız Mustafa Gültak geldikten sonra burası çok güzel oldu. Burada dikiş nakış kursu açılınca buraya geldik. Kurslar çok iyi gidiyor. Hocalarımız her şeyi öğretiyor. Şu anda kendime, eşime, oğluma çeyiz yapıyorum. Onların dışında namazlık, çanta, elbise yani her şey yapıyoruz. Evde boş boş oturmaktansa buraya geliyoruz ve günümüz böyle dolu dolu geçiyor” dedi.

“Evde oturunca hasta oluyorum”

Kursta dikiş yaparken kendini çok iyi hissettiğinden bahseden Ceylan, “Aklımda hiçbir sorun, stres kalmıyor. Kursiyer arkadaşlar, hocalarımız çok iyi. Biraz daha kendimi geliştirirsem belki ilerleyen dönemde usta öğretici olurum. Başkanımızdan Allah razı olsun. Bu imkanları bize sunduğu için teşekkür ederiz. Benim gibi yaş almış insanlara da tavsiyem mutlaka bu tür aktivitelere katılsınlar. Bir kurs olur, spor olur, farklı etkinlikler veya kurslar olur kesinlikle katılsınlar. Evde oturunca hasta oluyorum. O yüzden sürekli bir şeylerle ilgileniyorum ki aktif bir yaşam süreyim” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.