halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

BAŞKAN GÜLTAK DENETİM RAPORUNA YÖNELİK ELEŞTİRİLERE TEK TEK YANIT VERDİ

Siyaset 03.04.2023 - 20:14, Güncelleme: 03.04.2023 - 20:14 1809+ kez okundu.
 

BAŞKAN GÜLTAK DENETİM RAPORUNA YÖNELİK ELEŞTİRİLERE TEK TEK YANIT VERDİ

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Meclis Denetim Raporunun” da görüşüldüğü Belediye Meclis toplantısının Nisan ayı ilk birleşiminde yöneltilen soru ve eleştirilere tek tek açıklık getirerek yanıt verdi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Meclis Denetim Raporunun” da görüşüldüğü Belediye Meclis toplantısının Nisan ayı ilk birleşiminde; ‘belediyenin borç ve gelir durumu, ihaleler, personel ve temsil-ağırlama giderleri, personel istihdamı ile hizmet araçlarının akaryakıt tüketimi konularında HDP ve CHP’li üyelerin yönelttiği eleştirilere tek tek açıklık getirerek yanıt verdi.     “Güneş balçıkla sıvanmaz” Başkan Mustafa Gültak, bu tür algı yaratma girişimlerinin kamuoyu nezdinde tutmadığını dile getirerek; “Kendinizi çok zor durumda bırakıyorsunuz… Bugün Büyükşehir Belediyesi dâhil, diğer ilçe belediyelerin doğrudan teminlerini araştırın, ne aşamada acaba? Bakın nasıl aşmışlar, ne kadar aşmışlar? Biz aşmayı bırakın, hakkımızı dahi kullanmamışız. Sonra da bizim üzerimizden kamuoyuna yönelik bir algı yaratmaya çalışıyorsunuz. Ama güneş balçıkla sıvanmaz” dedi. “Özellikle büyük ihalelerimiz e-ihale yöntemiyle yapılmaktadır” E-ihale yöntemiyle yapılan akaryakıt ihalelerine de açıklık getirdiği açıklamasında Başkan Gültak, şu ifadeleri kullandı; “E-ihale’de, ben ve müdürlerimiz dahil, ihaleye kimin girdiğini görmüyoruz. Ne zaman görüyoruz? İhale günü… Daha ne yapayım? Daha ne istiyorsunuz benden? E-ihale yapmışım, tek firmada kalınca iptal etmişim yetkimi kullanarak. Bir daha ihaleye girin demişim. Sonraki ihaleye de 4 firma girmiş. E-ihale ile tüm Türkiye’ye duyuruyorum. Tüm Türkiye’ye açık. Ben bile, ihaleyi yapan amir bile ihaleye girenleri ihale günü görüyor. Daha ne yapabilirim bilmiyorum ki. Şeffaflıktan bahsediyorsunuz. Allah ıslah etsin. ‘Tek firma girdi, şöyle oldu, böyle oldu’ diyerek manipülasyon yapmayın. Tutmaz! Gültak’ın üzerine böyle gelmeyin, vallahi, billahi tutmaz. Vatandaş da sizler de bizi tanıdınız. İhale veya para üzerinden bana gelmeyin, tutmaz. Çünkü biz bu konuda radikal tedbirler alıyoruz. Özellikle bütün büyük ihalelerimiz e-ihale yöntemiyle yapılmaktadır. Veya açık ihaledir. Yani tüm Türkiye duymaktadır.”
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Meclis Denetim Raporunun” da görüşüldüğü Belediye Meclis toplantısının Nisan ayı ilk birleşiminde yöneltilen soru ve eleştirilere tek tek açıklık getirerek yanıt verdi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Meclis Denetim Raporunun” da görüşüldüğü Belediye Meclis toplantısının Nisan ayı ilk birleşiminde; ‘belediyenin borç ve gelir durumu, ihaleler, personel ve temsil-ağırlama giderleri, personel istihdamı ile hizmet araçlarının akaryakıt tüketimi konularında HDP ve CHP’li üyelerin yönelttiği eleştirilere tek tek açıklık getirerek yanıt verdi.

 

 

“Güneş balçıkla sıvanmaz”

Başkan Mustafa Gültak, bu tür algı yaratma girişimlerinin kamuoyu nezdinde tutmadığını dile getirerek; “Kendinizi çok zor durumda bırakıyorsunuz… Bugün Büyükşehir Belediyesi dâhil, diğer ilçe belediyelerin doğrudan teminlerini araştırın, ne aşamada acaba? Bakın nasıl aşmışlar, ne kadar aşmışlar? Biz aşmayı bırakın, hakkımızı dahi kullanmamışız. Sonra da bizim üzerimizden kamuoyuna yönelik bir algı yaratmaya çalışıyorsunuz. Ama güneş balçıkla sıvanmaz” dedi.

“Özellikle büyük ihalelerimiz e-ihale yöntemiyle yapılmaktadır”

E-ihale yöntemiyle yapılan akaryakıt ihalelerine de açıklık getirdiği açıklamasında Başkan Gültak, şu ifadeleri kullandı; “E-ihale’de, ben ve müdürlerimiz dahil, ihaleye kimin girdiğini görmüyoruz. Ne zaman görüyoruz? İhale günü… Daha ne yapayım? Daha ne istiyorsunuz benden? E-ihale yapmışım, tek firmada kalınca iptal etmişim yetkimi kullanarak. Bir daha ihaleye girin demişim. Sonraki ihaleye de 4 firma girmiş. E-ihale ile tüm Türkiye’ye duyuruyorum.

Tüm Türkiye’ye açık. Ben bile, ihaleyi yapan amir bile ihaleye girenleri ihale günü görüyor. Daha ne yapabilirim bilmiyorum ki. Şeffaflıktan bahsediyorsunuz. Allah ıslah etsin. ‘Tek firma girdi, şöyle oldu, böyle oldu’ diyerek manipülasyon yapmayın. Tutmaz! Gültak’ın üzerine böyle gelmeyin, vallahi, billahi tutmaz. Vatandaş da sizler de bizi tanıdınız. İhale veya para üzerinden bana gelmeyin, tutmaz. Çünkü biz bu konuda radikal tedbirler alıyoruz. Özellikle bütün büyük ihalelerimiz e-ihale yöntemiyle yapılmaktadır. Veya açık ihaledir. Yani tüm Türkiye duymaktadır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.