halkalı escort bayanlar

MERSİN POLİSİ ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ DOLANDIRICILARINA GÖZ AÇTIRMIYOR

Asayiş (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 09.07.2024 - 13:56, Güncelleme: 09.07.2024 - 14:07 6344+ kez okundu.
 

MERSİN POLİSİ ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ DOLANDIRICILARINA GÖZ AÇTIRMIYOR

Mersin merkezli 19 ilde düzenlenen dev dolandırıcılık operasyonlarında, ’sazan sarmalı’ yöntemiyle araç satışı yaptıkları ve sosyal medya platformları üzerinden ’sahte ürün’ ilanı vererek milyonlarca liralık haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 57 şüpheliden 32’si tutuklandı, 25’i adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde Mersin, Kahramanmaraş, Erzurum, Samsun, Nevşehir ve Balıkesir merkezli 19 ilde "Nitelikli Dolandırıcılık" suçuna yönelik düzenlenen "Düğüm-1" operasyonlarında bin 748 vatandaşı dolandıran 88 şüpheli yakalandı. Kahramanmaraş'ta araçlarını satmak isteyen vatandaşlara sahte dekont vererek araç devir işlemini gerçekleştirip, söz konusu araçları daha düşük fiyatlara üçüncü kişilere satıldığı belirlendi. Düğüm operasyonları kapsamında Samsun'da sahte internet siteleri üzerinden Bungalov, prefabrik ve konteyner ev ile motosiklet ilanları vererek, haksız kazanç sağladığı belirlendi.  Düğüm operasyonları kapsamında Mersin'de polisin yaptığı çalışmada 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, sazan sarmalı yöntemi, sahte ürün ilanı, cinsel içerikli görüşme sonrası şantajla para talep etmek ve para aklamak' gibi suçlara karıştıkları belirlenen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Yürütülen teknik ve fiziki takip sonrası elde edilen bilgiler doğrultusunda Mersin merkezli Hatay, Denizli, Adana, Siirt, Kayseri, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Batman'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 57 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonlarda, şüphelilerin suçtan elde ettikleri değerlendirilen yaklaşık 100 milyon lira diğerinde tapu kayıtlarına ve araçlarına el konulurken, zanlıların kendi aralarında birbirleriyle 150 milyon liralık para hareketliliği tespit edildi.  Türkiye genelinde bin 637 olaya karıştıkları belirlenen zanlıların 140 banka ve kripto hesabı ortaya çıkarılırken, 7 şirket ortaklığı tespit edildi. Şüphelilerin ev ve iş yeri adreslerinde yapılan aramalarda ise 17 tapu, 30 lüks araç, 9 tabanca, 130 cep telefonu, 10 bilgisayar, 72 banka kartı, 12 sim kart, 260 bin TL, bin 500 dolar, 44 adet gram altın, 33 tam altın, 8 burma bilezik, 6 altın kolye, çok sayıda uyuşturucu madde ve uyuşturucu hap ile 1 adet dron ele geçirilerek el konuldu. Emniyet Müdürlüğünden işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 32'si tutuklanırken, 25'i 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakıldı.   
Mersin merkezli 19 ilde düzenlenen dev dolandırıcılık operasyonlarında, ’sazan sarmalı’ yöntemiyle araç satışı yaptıkları ve sosyal medya platformları üzerinden ’sahte ürün’ ilanı vererek milyonlarca liralık haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 57 şüpheliden 32’si tutuklandı, 25’i adli kontrol kapsamında serbest bırakıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde Mersin, Kahramanmaraş, Erzurum, Samsun, Nevşehir ve Balıkesir merkezli 19 ilde "Nitelikli Dolandırıcılık" suçuna yönelik düzenlenen "Düğüm-1" operasyonlarında bin 748 vatandaşı dolandıran 88 şüpheli yakalandı. Kahramanmaraş'ta araçlarını satmak isteyen vatandaşlara sahte dekont vererek araç devir işlemini gerçekleştirip, söz konusu araçları daha düşük fiyatlara üçüncü kişilere satıldığı belirlendi. Düğüm operasyonları kapsamında Samsun'da sahte internet siteleri üzerinden Bungalov, prefabrik ve konteyner ev ile motosiklet ilanları vererek, haksız kazanç sağladığı belirlendi. 

Düğüm operasyonları kapsamında Mersin'de polisin yaptığı çalışmada ' suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık, sazan sarmalı yöntemi, sahte ürün ilanı, cinsel içerikli görüşme sonrası şantajla para talep etmek ve para aklamak' gibi suçlara karıştıkları belirlenen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Yürütülen teknik ve fiziki takip sonrası elde edilen bilgiler doğrultusunda Mersin merkezli Hatay, Denizli, Adana, Siirt, Kayseri, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Batman'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 57 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonlarda, şüphelilerin suçtan elde ettikleri değerlendirilen yaklaşık 100 milyon lira diğerinde tapu kayıtlarına ve araçlarına el konulurken, zanlıların kendi aralarında birbirleriyle 150 milyon liralık para hareketliliği tespit edildi.  Türkiye genelinde bin 637 olaya karıştıkları belirlenen zanlıların 140 banka ve kripto hesabı ortaya çıkarılırken, 7 şirket ortaklığı tespit edildi. Şüphelilerin ev ve iş yeri adreslerinde yapılan aramalarda ise 17 tapu, 30 lüks araç, 9 tabanca, 130 cep telefonu, 10 bilgisayar, 72 banka kartı, 12 sim kart, 260 bin TL, bin 500 dolar, 44 adet gram altın, 33 tam altın, 8 burma bilezik, 6 altın kolye, çok sayıda uyuşturucu madde ve uyuşturucu hap ile 1 adet dron ele geçirilerek el konuldu. Emniyet Müdürlüğünden işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 32'si tutuklanırken, 25'i 'adli kontrol' şartıyla serbest bırakıldı. 

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.