halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

AMPHORA MÜZESİNDE ETKİNLİKLER DEVAM EDİYOR

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 08.03.2024 - 14:33, Güncelleme: 08.03.2024 - 14:33 1050+ kez okundu.
 

AMPHORA MÜZESİNDE ETKİNLİKLER DEVAM EDİYOR

Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından Taşucu Arslan Eyce Amphora Müzesinde 9 Mart cumartesi günü iki etkinlik birden yapılacak.

Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı ve Pozitif Köy arasında gerçekleşen anlaşma gereği; Dr. G. Gülnaz Gültekin tarafından ikincisi gerçekleşecek olan dersin başlığı; Bilinç ve Bilinç Dışı Kendimle İletişim… Halka açık ve ücretli olan eğitim saat 14,00-16,00 saatlerinde yapılacak ve elde edilecek gelir, her zaman olduğu gibi üniversite öğrencilerine burs olarak aktarılacak. İkinci etkinlik ise aynı gün saat 17,00’da yapılacak. Son Ağaçlar & Yüksek Işıklar kısa filmi, Zülfü Gül’ün eseri. Kısa filmin ardından Zülfü Gül ile de bir söyleşi gerçekleşecek. Etkinliklere Silifkeli hemşerilerini davet eden Vakıf Başkanı Mustafa Devrim Eyce, “İlk kez kısa bir film müzemizde halkımız ile buluşacak. Ödüllü filmi izlemeye, ayrıca Gülnaz Hocamızın dersine halkımızı davet ediyoruz” diyerek, iki etkinliğinde çok yarırlı olduğunu dile getirdi. Zülfü Gül Kimdir? Fırat Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Mersin’de öğretmenlik yapmaktadır. Sinema ve fotoğrafçılık ile ilgili çeşitli eğitimler alan Gül, fotoğraf çalışmaları ile ulusal ve uluslararası alanda birçok ödül aldı. “Son Ağaç” adlı kısa animasyon filmi 2023 Cannes Film Festivali Kısa Film Köşesine seçildi. Ayrıca 11. Uluslararası Antakya Film Festivalinde en iyi kısa animasyon film seçildi. Gül’ün Yönetmenliğine yaptığı kısa filmlerden bazıları: Son Ağaç (The Last Tree) - 2023 .... Canlandırma, 00:01:50 10. EgeArt Sanat Günleri, Kısa Film Yarışması, Animasyon Dalı, İkincilik Ödülü. 2023 11. Antakya Film Festivali, Animasyon Kısa Film Yarışması, En İyi Film Ödülü. 2023 34. Ankara Film Festivali, Ulusal Kısa Film Yarışması, Finalist. 2023 8. Genç Öncüler Kısa'dan Hisse Kısa Film Yarışması, Gösterim Seçkisi. 2023 76th Cannes Film Festival, France, Short Film Corner, Official Selection. 2023 SUNCINE International Environmental Film Festival, Short Film Competition. 2023 Cut International Film Festival Official Selection. 2023 3. Bornova Kısa Film Günleri, Animasyon Filmler Bölümü, Gösterim Seçkisi. 2023 11. SETEM İpekyolu Film Ödülleri, Şafak Tavkul Ulusal Animasyon Yarışması, Finalist. 2023 44. İFSAK Kısa Film Festivali, Kısa Film ve Belgesel Yarışması, Canlandırma Dalı, Finalist. 2024 3. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali, Canlandırma Dalı, Finalist. 2024  
Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı tarafından Taşucu Arslan Eyce Amphora Müzesinde 9 Mart cumartesi günü iki etkinlik birden yapılacak.

Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı ve Pozitif Köy arasında gerçekleşen anlaşma gereği; Dr. G. Gülnaz Gültekin tarafından ikincisi gerçekleşecek olan dersin başlığı; Bilinç ve Bilinç Dışı Kendimle İletişim…

Halka açık ve ücretli olan eğitim saat 14,00-16,00 saatlerinde yapılacak ve elde edilecek gelir, her zaman olduğu gibi üniversite öğrencilerine burs olarak aktarılacak.

İkinci etkinlik ise aynı gün saat 17,00’da yapılacak.

Son Ağaçlar & Yüksek Işıklar kısa filmi, Zülfü Gül’ün eseri. Kısa filmin ardından Zülfü Gül ile de bir söyleşi gerçekleşecek.

Etkinliklere Silifkeli hemşerilerini davet eden Vakıf Başkanı Mustafa Devrim Eyce, “İlk kez kısa bir film müzemizde halkımız ile buluşacak. Ödüllü filmi izlemeye, ayrıca Gülnaz Hocamızın dersine halkımızı davet ediyoruz” diyerek, iki etkinliğinde çok yarırlı olduğunu dile getirdi.

Zülfü Gül Kimdir?

Fırat Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Mersin’de öğretmenlik yapmaktadır. Sinema ve fotoğrafçılık ile ilgili çeşitli eğitimler alan Gül, fotoğraf çalışmaları ile ulusal ve uluslararası alanda birçok ödül aldı.

“Son Ağaç” adlı kısa animasyon filmi 2023 Cannes Film Festivali Kısa Film Köşesine seçildi. Ayrıca 11. Uluslararası Antakya Film Festivalinde en iyi kısa animasyon film seçildi.

Gül’ün Yönetmenliğine yaptığı kısa filmlerden bazıları:

Son Ağaç (The Last Tree) - 2023 .... Canlandırma, 00:01:50
10. EgeArt Sanat Günleri, Kısa Film Yarışması, Animasyon Dalı, İkincilik Ödülü. 2023
11. Antakya Film Festivali, Animasyon Kısa Film Yarışması, En İyi Film Ödülü. 2023
34. Ankara Film Festivali, Ulusal Kısa Film Yarışması, Finalist. 2023
8. Genç Öncüler Kısa'dan Hisse Kısa Film Yarışması, Gösterim Seçkisi. 2023
76th Cannes Film Festival, France, Short Film Corner, Official Selection. 2023
SUNCINE International Environmental Film Festival, Short Film Competition. 2023
Cut International Film Festival Official Selection. 2023
3. Bornova Kısa Film Günleri, Animasyon Filmler Bölümü, Gösterim Seçkisi. 2023
11. SETEM İpekyolu Film Ödülleri, Şafak Tavkul Ulusal Animasyon Yarışması, Finalist. 2023
44. İFSAK Kısa Film Festivali, Kısa Film ve Belgesel Yarışması, Canlandırma Dalı, Finalist. 2024
3. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali, Canlandırma Dalı, Finalist. 2024
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.