halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

TOROSLAR BELEDİYESİNDEN, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE REKOR EĞİTİM YARDIMI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 09.09.2023 - 14:46, Güncelleme: 09.09.2023 - 14:46 1990+ kez okundu.
 

TOROSLAR BELEDİYESİNDEN, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE REKOR EĞİTİM YARDIMI

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında da üniversite öğrencilerinin eğitim sürecine verdiği desteği sürdürüyor. Belediye, eğitim yardımını bu yıl rekor düzeyde artırdı.

Toroslar Belediye Meclisi’nin, Eylül Ayı Toplantısı 2’nci birleşiminin gündeminde yer alan üniversite öğrencilerine verilecek olan eğitim yardımı oy birliğiyle kabul edildi. Toroslar Belediyesi, üniversiteyi kazanan lisans öğrencilerine 5 bin 500 TL, önlisans öğrencilerine ise 2 bin 750 TL yardım yapacak. BAŞKAN YILMAZ; “ÖĞRENCİLERİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN” Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, üniversiteyi kazanan tüm öğrencileri tebrik ederek, başarılar diledi. Başkan Yılmaz; “Bu bir bur burs değil, eğitim yardımıdır. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite kazanan dar gelirli çocuklarımıza bu yardımı yapıyoruz. 2 yıllık üniversite kazanan öğrencilerimize 2 bin 750 lira, 4 yıllık üniversite kazananlara da 5 bin 500 lira vereceğiz. Üniversiteyi kazanan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Öğrencilerimiz; okuyacaklar, öğrenecekler, yetişecekler ilçelerine, şehirlerine, ülkelerine, milletine ve devletine hizmet edecekler inşallah. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Komisyonlarından gelen rapor doğrultusunda oy birliğiyle kabul edilen eğitim yardımı, meclis üyeleri tarafından alkışlandı. ÖSYM tarafından yapılan 2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda Açık Öğretim Fakülteleri hariç olmak üzere Türkiye’de yerleşik Devlet Üniversitelerinin bölümlerini kazananlar ile Türkiye ve KKTC’de yerleşik Vakıf Üniversitelerinin bölümlerini tam burslu (Şehit ve gazi ailelerinin çocuklarının bursluluk oranına bakılmaksızın) kazananlar bu yardımdan yararlanabilecek. Ailesi (Anne ve babadan en az birisi) Toroslar’da ikamet eden ve burs başvurusu koşullarını sağlayan öğrenciler, ilk yıl için ve bir defaya mahsus olmak üzere Toroslar Belediyesinin karşılıksız eğitim yardımı için başvuruda bulunabilecek. Başvuru süreci ise, önümüzdeki günlerde belediyenin web sitesi ile sosyal medya hesaplarından duyurulacak. “MUHTARLARA VERİLEN AYNİ YARDIM 2 BİN TL’YE YÜKSELTİLDİ” Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi. 5393 sayılı Belediye Kanununun 9. maddesi hükümlerine göre, belediye sınırları içerisindeki toplam 67 mahalle muhtarlığına 2023 yılı için ayni yardım yapılmasına ilişkin alınan 02.02.2023 tarih ve 13 sayılı meclis kararının revize edilmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi. Toroslar Belediyesi tarafından muhtarlara, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren verilen aylık 900 TL ayni yardım, 2 bin TL’ye yükseltildi. Başkan Yılmaz; “Muhtarlıklarımızın elektrik, su, internet, telefon ve akaryakıt gibi benzeri giderlerinin karşılanması amacıyla Toroslar Belediyesi olarak aylık 2 bin TL ayni yardımda bulunacağız. Tüm muhtarlarımıza hayırlı olsun” dedi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen gündem maddelerinin de görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısı, dilek ve temenniler ile son buldu.
Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında da üniversite öğrencilerinin eğitim sürecine verdiği desteği sürdürüyor. Belediye, eğitim yardımını bu yıl rekor düzeyde artırdı.

Toroslar Belediye Meclisi’nin, Eylül Ayı Toplantısı 2’nci birleşiminin gündeminde yer alan üniversite öğrencilerine verilecek olan eğitim yardımı oy birliğiyle kabul edildi.

Toroslar Belediyesi, üniversiteyi kazanan lisans öğrencilerine 5 bin 500 TL, önlisans öğrencilerine ise 2 bin 750 TL yardım yapacak.

BAŞKAN YILMAZ; “ÖĞRENCİLERİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, üniversiteyi kazanan tüm öğrencileri tebrik ederek, başarılar diledi.

Başkan Yılmaz; “Bu bir bur burs değil, eğitim yardımıdır. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite kazanan dar gelirli çocuklarımıza bu yardımı yapıyoruz. 2 yıllık üniversite kazanan öğrencilerimize 2 bin 750 lira, 4 yıllık üniversite kazananlara da 5 bin 500 lira vereceğiz. Üniversiteyi kazanan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Öğrencilerimiz; okuyacaklar, öğrenecekler, yetişecekler ilçelerine, şehirlerine, ülkelerine, milletine ve devletine hizmet edecekler inşallah. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Komisyonlarından gelen rapor doğrultusunda oy birliğiyle kabul edilen eğitim yardımı, meclis üyeleri tarafından alkışlandı.

ÖSYM tarafından yapılan 2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda Açık Öğretim Fakülteleri hariç olmak üzere Türkiye’de yerleşik Devlet Üniversitelerinin bölümlerini kazananlar ile Türkiye ve KKTC’de yerleşik Vakıf Üniversitelerinin bölümlerini tam burslu (Şehit ve gazi ailelerinin çocuklarının bursluluk oranına bakılmaksızın) kazananlar bu yardımdan yararlanabilecek.

Ailesi (Anne ve babadan en az birisi) Toroslar’da ikamet eden ve burs başvurusu koşullarını sağlayan öğrenciler, ilk yıl için ve bir defaya mahsus olmak üzere Toroslar Belediyesinin karşılıksız eğitim yardımı için başvuruda bulunabilecek. Başvuru süreci ise, önümüzdeki günlerde belediyenin web sitesi ile sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

“MUHTARLARA VERİLEN AYNİ YARDIM 2 BİN TL’YE YÜKSELTİLDİ”

Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi. 5393 sayılı Belediye Kanununun 9. maddesi hükümlerine göre, belediye sınırları içerisindeki toplam 67 mahalle muhtarlığına 2023 yılı için ayni yardım yapılmasına ilişkin alınan 02.02.2023 tarih ve 13 sayılı meclis kararının revize edilmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.

Toroslar Belediyesi tarafından muhtarlara, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren verilen aylık 900 TL ayni yardım, 2 bin TL’ye yükseltildi.

Başkan Yılmaz; “Muhtarlıklarımızın elektrik, su, internet, telefon ve akaryakıt gibi benzeri giderlerinin karşılanması amacıyla Toroslar Belediyesi olarak aylık 2 bin TL ayni yardımda bulunacağız. Tüm muhtarlarımıza hayırlı olsun” dedi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen gündem maddelerinin de görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısı, dilek ve temenniler ile son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.