halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MİLLETVEKİLİ BOZAN’DAN 10 EKİM’E İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ.

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 10.10.2023 - 16:48, Güncelleme: 10.10.2023 - 16:48 3168+ kez okundu.
 

MİLLETVEKİLİ BOZAN’DAN 10 EKİM’E İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ.

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, 10 Ekim Ankara Garı Katliamı’nın “Anma ve Yas Günü” ilan edilmesi için kanun teklifi verdi.

 Ankara Katliamı’nın barışa, kardeşliğe inanan insanlara yönelik gerçekleştirildiğini söyleyen Milletvekili Bozan, bu katliamın unutulmaması ve yüzleşilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini savundu. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, DAİŞ çeteleri tarafından 104 barış insanının katledildiği 10 Ekim 2015 tarihiyle yüzleşilmesi ve 10 Ekim’in “Anma ve Yas Günü” ilan edilmesi için Meclis’e kanun teklifi verdi. Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, kanun teklifinin gerekçesinde; “Tarihimizin yaşadığı en büyük ve en kanlı katliamlardan biri olan bu saldırı, ülkenin tüm renklerini içinde bulunduran insanlık yelpazesine, barışa, kardeşliğe ve demokrasiye inanan ve bu uğurda mücadele eden insanlara yönelik gerçekleştirilmiştir. Toplumsal barışın kalıcı olarak sağlanması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve böyle olası katliamların yaşanmaması için hatırlanıp yüzleşilmesi şarttır. Böyle bir anma ve yas günü ilan edilerek; olası provokasyonlar karşı toplum içerisinde çıkabilecek her türlü linç ve katliam girişiminin önüne geçerek, faşizmle mücadele edilebilmesi için gerekli toplumsal farkındalığın yaratılması ve bir kardeşlik bilincinin aşılanması amaçlanmaktadır. Bu kanun teklifi ile; 10 Ekim 2015’te Ankara Barış mitinginde gerçekleşen katliamda hayatlarını kaybedenlere yönelik duyarlılık ve farkındalık yaratmak amaçlanmış ve 10 Ekim gününün 10 Ekim Ankara Gar Katliamında Hayatını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü olarak ilan edilmesi öngörülmüştür” ifadelerine yer verdi.
Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, 10 Ekim Ankara Garı Katliamı’nın “Anma ve Yas Günü” ilan edilmesi için kanun teklifi verdi.

 Ankara Katliamı’nın barışa, kardeşliğe inanan insanlara yönelik gerçekleştirildiğini söyleyen Milletvekili Bozan, bu katliamın unutulmaması ve yüzleşilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini savundu.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, DAİŞ çeteleri tarafından 104 barış insanının katledildiği 10 Ekim 2015 tarihiyle yüzleşilmesi ve 10 Ekim’in “Anma ve Yas Günü” ilan edilmesi için Meclis’e kanun teklifi verdi.

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, kanun teklifinin gerekçesinde; “Tarihimizin yaşadığı en büyük ve en kanlı katliamlardan biri olan bu saldırı, ülkenin tüm renklerini içinde bulunduran insanlık yelpazesine, barışa, kardeşliğe ve demokrasiye inanan ve bu uğurda mücadele eden insanlara yönelik gerçekleştirilmiştir. Toplumsal barışın kalıcı olarak sağlanması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve böyle olası katliamların yaşanmaması için hatırlanıp yüzleşilmesi şarttır. Böyle bir anma ve yas günü ilan edilerek; olası provokasyonlar karşı toplum içerisinde çıkabilecek her türlü linç ve katliam girişiminin önüne geçerek, faşizmle mücadele edilebilmesi için gerekli toplumsal farkındalığın yaratılması ve bir kardeşlik bilincinin aşılanması amaçlanmaktadır. Bu kanun teklifi ile; 10 Ekim 2015’te Ankara Barış mitinginde gerçekleşen katliamda hayatlarını kaybedenlere yönelik duyarlılık ve farkındalık yaratmak amaçlanmış ve 10 Ekim gününün 10 Ekim Ankara Gar Katliamında Hayatını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü olarak ilan edilmesi öngörülmüştür” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.