halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

3 OCAK MERSİN’İN KURTULUŞ KONULU ŞİİR YARIŞMASI ÖDÜLLERİ ADANA, TARSUS VE TOROSLAR’A GİTTİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 25.01.2024 - 13:17, Güncelleme: 25.01.2024 - 13:17 1114+ kez okundu.
 

3 OCAK MERSİN’İN KURTULUŞ KONULU ŞİİR YARIŞMASI ÖDÜLLERİ ADANA, TARSUS VE TOROSLAR’A GİTTİ

3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Konulu Şiir Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Mersin Yazarlar Derneği (MYD)’nin organize ettiği “3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu Konulu” Şiir yarışmasının dokuzuncusu gerçekleşti

Değişik illerden ve Mersin Merkez ilçe ile diğer ilçelerinden katılan şairlerin şiirlerini ince eleyip sık dokuyan juri üyeleri dereceye girenleri belirledi. Buna göre birinci Adana İlinden Şair Hülya Çapar, ikinciliği Tarsus ilçesinden Şair Kenan Şahbaz ve üçüncülüğü ise Toroslar İlçesinden Şair Özgür Kurt aldı. Juri özel ödülü ise her yarışmamıza katılım gösteren şair Cihan Üstün’e verildi. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan ödül töreninde birinciye plaket takdimi yapılırken katılımcılara teşekkür belgeleri verildi. Etkinliğe katılan şairler şiirlerini de seslendirdi. Ödül törenine MGC Başkanı R. Kaya Tepe, Türkiye Artvinliler Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Şerafettin Bilgili, MEYAD Kurucu Başkanı Mehmet Reşat Ata, MHP Yenişehir KAÇEP (Kadın Kolları) Başkanı Merve Sağlam ve üyeleri, Ressam Nazan Kundak, şairler, davetliler ve basın mensupları katıldı. Juri üyeleri: Rüştü Aydın, Mine Bahçeci, Şadan Köse, Habibe Aydın ve Şah İsmail Ateş’e de emeklerinden dolayı teşekkür belgeleri verildi. Birincinin ödülünü MGC Başkanı R. Kaya Tepe ve Rüştü Aydın birlikte verdiler. Ressam Nazan kundak ise çizdiği Atatürk resmini MEYAD Başkanı Rüştü Aydın’a günün anısına hediye etti. AYDIN: MERSİNLİLİK BİLİNCİ ÖNEMLİ Sunumunu Mine Bahçeci’nin yaptığı etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinliğin açılış konuşmasını Mersin Yazarlar Derneği (MYD) Başkanı Rüştü Aydın yaptı. Aydın, “Mersinli demenin önemine değindi. Aydın, Nerede doğmuş olursak olalım, Mersin’de yaşıyoruz, Mersin’de soluk alıyoruz, Mersin’de doyuyoruz… Mersinlilik bilinci ile hareket ettiğimiz sürece; Sorulduğunda “Mersinliyiz” demeliyiz. BUGÜNÜMÜZÜ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZE BORLUYUZ Bizler bugün Mersinliyiz diyebiliyorsak, ailemizle, çocuklarımızla, torunlarımızla mutlu, huzurlu ve özgürce yaşayabiliyorsak bunu kurtuluş mücadelesi veren atalarımıza borçluyuz. Onların canla başla kanla koruduğu ve bizlere emanet ettiği topraklarımızı bizlerde çocuklarımıza, gelecek neslimize aynı şekilde teslim etmeliyiz. Değerlerimize, kültürümüze sahip çıkarak yeni nesle aktarmanın bir yolu da edebiyattır. Şiirdir, makaledir, öyküdür, romandır, kısacası konuşmak ve yazmaktır. 2006 yılında kurulan Mersin Yazarlar Derneğimizin 10 yıldır başkanlığını yürütüyorum. Sosyal kültürel etkinliklerimizi yapıyoruz. En anlamlı etkinliğimiz ise Üç Ocak Mersin’in Kurtuluşu konulu yarışmalarımız oluyor. Dokuzuncu kez yapmış olmanın mutluluğunu yaşarken; Türkiye genelinde Mersin’i düşündüren, kahramanlarını anan, mısraları ile her yıl yapılmasını önemsediğimiz bu yarışmayı, tüm Mersinlilerin ve STK temsilcilerinin sahip çıkmasını arzu ediyorum. Başkan Aydın’ın konuşmasından sonra Mersin Gazeteciler Cemiyet Başkanı R.Kaya Tepe yaptığı konuşma ile 3 Ocak Mersin’in kurtuluş gününün edebiyat ile gündeme gelmesinin önemine değindi. MEYAD’ı 9. Kez yaptıkları şiir yarışmasından dolayı tebrik ederek 10.sunu Mersinliler ile birlikte yapmak için katkı vereceklerinin altını çizdi.
3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Konulu Şiir Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Mersin Yazarlar Derneği (MYD)’nin organize ettiği “3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu Konulu” Şiir yarışmasının dokuzuncusu gerçekleşti

Değişik illerden ve Mersin Merkez ilçe ile diğer ilçelerinden katılan şairlerin şiirlerini ince eleyip sık dokuyan juri üyeleri dereceye girenleri belirledi.

Buna göre birinci Adana İlinden Şair Hülya Çapar, ikinciliği Tarsus ilçesinden Şair Kenan Şahbaz ve üçüncülüğü ise Toroslar İlçesinden Şair Özgür Kurt aldı. Juri özel ödülü ise her yarışmamıza katılım gösteren şair Cihan Üstün’e verildi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan ödül töreninde birinciye plaket takdimi yapılırken katılımcılara teşekkür belgeleri verildi. Etkinliğe katılan şairler şiirlerini de seslendirdi. Ödül törenine MGC Başkanı R. Kaya Tepe, Türkiye Artvinliler Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Şerafettin Bilgili, MEYAD Kurucu Başkanı Mehmet Reşat Ata, MHP Yenişehir KAÇEP (Kadın Kolları) Başkanı Merve Sağlam ve üyeleri, Ressam Nazan Kundak, şairler, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Juri üyeleri: Rüştü Aydın, Mine Bahçeci, Şadan Köse, Habibe Aydın ve Şah İsmail Ateş’e de emeklerinden dolayı teşekkür belgeleri verildi. Birincinin ödülünü MGC Başkanı R. Kaya Tepe ve Rüştü Aydın birlikte verdiler. Ressam Nazan kundak ise çizdiği Atatürk resmini MEYAD Başkanı Rüştü Aydın’a günün anısına hediye etti.

AYDIN: MERSİNLİLİK BİLİNCİ ÖNEMLİ

Sunumunu Mine Bahçeci’nin yaptığı etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinliğin açılış konuşmasını Mersin Yazarlar Derneği (MYD) Başkanı Rüştü Aydın yaptı. Aydın, “Mersinli demenin önemine değindi. Aydın, Nerede doğmuş olursak olalım, Mersin’de yaşıyoruz, Mersin’de soluk alıyoruz, Mersin’de doyuyoruz… Mersinlilik bilinci ile hareket ettiğimiz sürece; Sorulduğunda “Mersinliyiz” demeliyiz.

BUGÜNÜMÜZÜ KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZE BORLUYUZ

Bizler bugün Mersinliyiz diyebiliyorsak, ailemizle, çocuklarımızla, torunlarımızla mutlu, huzurlu ve özgürce yaşayabiliyorsak bunu kurtuluş mücadelesi veren atalarımıza borçluyuz. Onların canla başla kanla koruduğu ve bizlere emanet ettiği topraklarımızı bizlerde çocuklarımıza, gelecek neslimize aynı şekilde teslim etmeliyiz.

Değerlerimize, kültürümüze sahip çıkarak yeni nesle aktarmanın bir yolu da edebiyattır. Şiirdir, makaledir, öyküdür, romandır, kısacası konuşmak ve yazmaktır.

2006 yılında kurulan Mersin Yazarlar Derneğimizin 10 yıldır başkanlığını yürütüyorum. Sosyal kültürel etkinliklerimizi yapıyoruz. En anlamlı etkinliğimiz ise Üç Ocak Mersin’in Kurtuluşu konulu yarışmalarımız oluyor. Dokuzuncu kez yapmış olmanın mutluluğunu yaşarken; Türkiye genelinde Mersin’i düşündüren, kahramanlarını anan, mısraları ile her yıl yapılmasını önemsediğimiz bu yarışmayı, tüm Mersinlilerin ve STK temsilcilerinin sahip çıkmasını arzu ediyorum.

Başkan Aydın’ın konuşmasından sonra Mersin Gazeteciler Cemiyet Başkanı R.Kaya Tepe yaptığı konuşma ile 3 Ocak Mersin’in kurtuluş gününün edebiyat ile gündeme gelmesinin önemine değindi. MEYAD’ı 9. Kez yaptıkları şiir yarışmasından dolayı tebrik ederek 10.sunu Mersinliler ile birlikte yapmak için katkı vereceklerinin altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.