halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MERSİN İL BAŞKANI HAMİT KARIŞ'TAN ASGARİ ÜCRETE DAİR KRİTİK UYARILAR: “YAKIN GELECEKTE DEĞERİ DÜŞECEK”

Dünya (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 28.12.2023 - 12:05, Güncelleme: 28.12.2023 - 12:05 9969+ kez okundu.
 

MERSİN İL BAŞKANI HAMİT KARIŞ'TAN ASGARİ ÜCRETE DAİR KRİTİK UYARILAR: “YAKIN GELECEKTE DEĞERİ DÜŞECEK”

Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, 2024 yılında uygulamaya konulan 17.002 TL'lik asgari ücretin yakın gelecekteki ekonomik gelişmeler ışığında değer kaybedeceğini öngördü.

 Karış, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek, yılbaşından sonra yapılacak zamların ve seçimler sonrasında beklenen ekonomik dalgalanmaların asgari ücretin alım gücünü ciddi şekilde etkileyeceğini belirtti. Hamit Karış, yaptığı açıklamada, “İktidar, iğneden ipliğe her şeye zam yapmaya hazırlanıyor ve bu zamlar yılbaşında başlayacak. Ancak asıl ekonomik kasırga seçimlerden sonra kopacak. Dolayısıyla, bu 17.002 TL, dört ay sonra bugünün 7.002 TL'sinden daha değersiz hale gelecek. Yaşanacakları hep birlikte göreceğiz.” dedi. Karış, hükümetin asgari ücret politikasını eleştirerek, “Belirlenen bu asgari ücret miktarı, gerçek enflasyon oranları ve yaşam maliyetleri düşünüldüğünde yetersiz. Hükümetin bu politikası, asgari ücretin sadece rakamsal bir değer olarak artırılmasını sağlıyor, ancak gerçek alım gücü artışı sağlamıyor.” ifadelerini kullandı. Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı, hükümetin ekonomi politikalarını gözden geçirmesi ve halkın gerçek ihtiyaçlarını dikkate alarak daha adil ve sürdürülebilir bir ekonomi politikası izlemesi gerektiğini vurguladı.
Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, 2024 yılında uygulamaya konulan 17.002 TL'lik asgari ücretin yakın gelecekteki ekonomik gelişmeler ışığında değer kaybedeceğini öngördü.

 Karış, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek, yılbaşından sonra yapılacak zamların ve seçimler sonrasında beklenen ekonomik dalgalanmaların asgari ücretin alım gücünü ciddi şekilde etkileyeceğini belirtti.

Hamit Karış, yaptığı açıklamada, “İktidar, iğneden ipliğe her şeye zam yapmaya hazırlanıyor ve bu zamlar yılbaşında başlayacak. Ancak asıl ekonomik kasırga seçimlerden sonra kopacak. Dolayısıyla, bu 17.002 TL, dört ay sonra bugünün 7.002 TL'sinden daha değersiz hale gelecek. Yaşanacakları hep birlikte göreceğiz.” dedi.

Karış, hükümetin asgari ücret politikasını eleştirerek, “Belirlenen bu asgari ücret miktarı, gerçek enflasyon oranları ve yaşam maliyetleri düşünüldüğünde yetersiz. Hükümetin bu politikası, asgari ücretin sadece rakamsal bir değer olarak artırılmasını sağlıyor, ancak gerçek alım gücü artışı sağlamıyor.” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı, hükümetin ekonomi politikalarını gözden geçirmesi ve halkın gerçek ihtiyaçlarını dikkate alarak daha adil ve sürdürülebilir bir ekonomi politikası izlemesi gerektiğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.