halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MERSİN ERDEMLİ ‘DE KİRAZ HASADI BAŞLADI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 09.05.2024 - 20:23, Güncelleme: 09.05.2024 - 20:23 683 kez okundu.
 

MERSİN ERDEMLİ ‘DE KİRAZ HASADI BAŞLADI

Mersin Erdemli ‘de 2 bin 500 dekarda kiraz üretimi yapılıyor, bu yıl 5 bin tonun üzerinde ürün rekoltesi bekleniyor. Turfanda kirazlar kalitesine göre kilosu 50 ve 70 liradan alıcı buluyor. Üreticiler hasat döneminden oldukça memnun.

Mersin Erdemli ’de turfanda kirazın ilk hasadı yapıldı. Bu yıl ilk hasadın yapıldığı yer ise Koramşalı köyü oldu. Kiraz işçileriyle birlikte Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, yılın ilk turfanda kiraz hasadını “ Ya Allah Bismillah” diyerek yaptı. Kendi köyünde bahçeleri gezen Başkan Kara, işçilere bol kazanç ve bereketli bir sezon diledi. Üretime ve üreticilere her zaman destek vereceğini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara,  ‘’Koramşalı köyümüzdeyiz, yılın ilk hasadı kiraz hasadındayız. Kiraz Koromşalımızın simge meyvelerinden bir tanesi oldu. Hem ilçe ekonomisine, hem köyümüzün ekonomisine ciddi katkıları oluyor. Hem de iş olanakları sağlıyor köylümüze. Koramşalı kirazımız kalitesiyle ünlü bir kiraz. Koramşalı kirazımız kalitesiyle ünlü bir kirazımız. Balkanlara, Rusya'ya ve Arap ülkelerine ihracatı yapılıyor. Bu şekilde de ülke ekonomimize ciddi katlılarda bulunuyor” diye konuştu. Turfanda kiraz yetiştiriciliği yaparak ekonomiye büyük katkılar sağladığını ifade eden Bedir Uzlar, “Daha önce burada nar, şeftali gibi ürünler yetişiyordu. Fakat kirazın turfanda olarak yetişmesi 15 yıla tekâmül ediyor. Ve çok güzel bir gelir oldu, çok güzel bir pazar oldu. Erdemli'nin şirin bir köyü, geliri bol, ülkeye yararlı, köye yararlı bir iş oldu bu kiraz. Yaklaşık 500 kişinin bir günde çalışabileceği ortamlar oldu. Kiraz bahçelerinde çalışabileceği ortamlar oluştu. Bir kiraz diyarı burası, bütün köyümüze, milletimize hayırlı olsun böyle güzel yer” diye konuştu. Kiraz toplamanın zahmetli olmadığını ifade eden Feride Özdemir, “ Çok zahmetli değil, çok güzel çok güzel zevkli, zevkle topluyoruz” diye konuştu. İleri yaşına rağmen gururla çalıştığını ifade eden Bir Emine Özükanlı,  “Ben çalışıyorum artık 66 yaşındayım. Çok şükür Allah’ıma sağlık, sıhhat verdi bu işlerin peşinde koşuyoruz. Vatanımız, milletimiz için bir hizmet, gururla çalışıyorum” diye konuştu. Öte yandan kiraz hasadı toplu fotoğraf çekimi sonrası sona erdi.
Mersin Erdemli ‘de 2 bin 500 dekarda kiraz üretimi yapılıyor, bu yıl 5 bin tonun üzerinde ürün rekoltesi bekleniyor. Turfanda kirazlar kalitesine göre kilosu 50 ve 70 liradan alıcı buluyor. Üreticiler hasat döneminden oldukça memnun.

Mersin Erdemli ’de turfanda kirazın ilk hasadı yapıldı. Bu yıl ilk hasadın yapıldığı yer ise Koramşalı köyü oldu.

Kiraz işçileriyle birlikte Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, yılın ilk turfanda kiraz hasadını “ Ya Allah Bismillah” diyerek yaptı. Kendi köyünde bahçeleri gezen Başkan Kara, işçilere bol kazanç ve bereketli bir sezon diledi.

Üretime ve üreticilere her zaman destek vereceğini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara,  ‘’Koramşalı köyümüzdeyiz, yılın ilk hasadı kiraz hasadındayız. Kiraz Koromşalımızın simge meyvelerinden bir tanesi oldu. Hem ilçe ekonomisine, hem köyümüzün ekonomisine ciddi katkıları oluyor. Hem de iş olanakları sağlıyor köylümüze. Koramşalı kirazımız kalitesiyle ünlü bir kiraz. Koramşalı kirazımız kalitesiyle ünlü bir kirazımız. Balkanlara, Rusya'ya ve Arap ülkelerine ihracatı yapılıyor. Bu şekilde de ülke ekonomimize ciddi katlılarda bulunuyor” diye konuştu.

Turfanda kiraz yetiştiriciliği yaparak ekonomiye büyük katkılar sağladığını ifade eden Bedir Uzlar, “Daha önce burada nar, şeftali gibi ürünler yetişiyordu. Fakat kirazın turfanda olarak yetişmesi 15 yıla tekâmül ediyor. Ve çok güzel bir gelir oldu, çok güzel bir pazar oldu. Erdemli'nin şirin bir köyü, geliri bol, ülkeye yararlı, köye yararlı bir iş oldu bu kiraz. Yaklaşık 500 kişinin bir günde çalışabileceği ortamlar oldu. Kiraz bahçelerinde çalışabileceği ortamlar oluştu. Bir kiraz diyarı burası, bütün köyümüze, milletimize hayırlı olsun böyle güzel yer” diye konuştu.

Kiraz toplamanın zahmetli olmadığını ifade eden Feride Özdemir, “ Çok zahmetli değil, çok güzel çok güzel zevkli, zevkle topluyoruz” diye konuştu.

İleri yaşına rağmen gururla çalıştığını ifade eden Bir Emine Özükanlı,  “Ben çalışıyorum artık 66 yaşındayım. Çok şükür Allah’ıma sağlık, sıhhat verdi bu işlerin peşinde koşuyoruz. Vatanımız, milletimiz için bir hizmet, gururla çalışıyorum” diye konuştu.

Öte yandan kiraz hasadı toplu fotoğraf çekimi sonrası sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.