halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MERSİN MİLLETVEKİLİ EKMEN, AÇILIŞI YILAN HİKAYESİNE DÖNEN ÇUKUROVA HAVALİMANINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 31.01.2024 - 16:27, Güncelleme: 31.01.2024 - 16:27 1195+ kez okundu.
 

MERSİN MİLLETVEKİLİ EKMEN, AÇILIŞI YILAN HİKAYESİNE DÖNEN ÇUKUROVA HAVALİMANINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda açılışı yılan hikayesine dönen Çukurova Havalimanının akıbetini sordu.

Türkiye’nin önemli metropollerinden olan ve tarihi, turistik potansiyelinin yanı sıra sahip olduğu limanla önemli bir destinasyona sahip olan Mersin’in havalimanı hasretini dindirmesi planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi 2011 yılından beri verilmiş birçok söze ve müjdeye rağmen hala bitmedi. Mersin Milletvekili Ekmen, seçildiği günden beri Mersin’in sorunlarını çözmek için özel çaba sarf etmiş ve söz konusu projeyi Meclis Genel Kurul’unda, Komisyon Toplantıları’nda, röportajlarda, basın açıklamalarında vb. birçok platformda defalarca kez dile getirmiştir. Ekmen, son olarak 2024 Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldüğü sırada Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na havalimanının akıbetini sormuş ve devamında kendisinden Ocak 2024’te açılacağı müjdesini yazılı olarak almıştı. Ocak ayının sonuna gelindiği halde açılış yapılmayınca Ekmen, konuyu Genel Kurul’da şu sözlerle tekrar gündeme getirdi: “Bugün 30 Ocak 2024 ve Mersinlilerin hasretle beklediği Çukurova Bölgesel Havalimanı bu ay da açılmadı. Defalarca kez söz verilmesine rağmen açılışı sürekli ertelenen havalimanı için en son Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu 18 Aralık 2023 tarihinde yani otuz beş gün önce, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise 25 Aralık 2023 tarihinde yani tam bir ay önce ocak ayı içerisinde açılacağını ilan etmişti.”     Eş zamanlı olarak kamuoyuna duyurulan ve projesine başlanan Ordu-Giresun ve Rize havalimanlarının denize dolgu yapılarak 2015 yılında, tepeleri düzeltip dereye dolgu yapılarak bitirilen İstanbul Havalimanı ise 2018 yılında açılmıştır diyen Ekmen, “Mersin’e yapılan bu ihmalkarlık hatta ayrımcılığın sebebi nedir?” diye sorarak, Mersin havalimanın ne zaman açılacağı sorusunu yineledi.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda açılışı yılan hikayesine dönen Çukurova Havalimanının akıbetini sordu.

Türkiye’nin önemli metropollerinden olan ve tarihi, turistik potansiyelinin yanı sıra sahip olduğu limanla önemli bir destinasyona sahip olan Mersin’in havalimanı hasretini dindirmesi planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi 2011 yılından beri verilmiş birçok söze ve müjdeye rağmen hala bitmedi.

Mersin Milletvekili Ekmen, seçildiği günden beri Mersin’in sorunlarını çözmek için özel çaba sarf etmiş ve söz konusu projeyi Meclis Genel Kurul’unda, Komisyon Toplantıları’nda, röportajlarda, basın açıklamalarında vb. birçok platformda defalarca kez dile getirmiştir. Ekmen, son olarak 2024 Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldüğü sırada Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na havalimanının akıbetini sormuş ve devamında kendisinden Ocak 2024’te açılacağı müjdesini yazılı olarak almıştı. Ocak ayının sonuna gelindiği halde açılış yapılmayınca Ekmen, konuyu Genel Kurul’da şu sözlerle tekrar gündeme getirdi:

“Bugün 30 Ocak 2024 ve Mersinlilerin hasretle beklediği Çukurova Bölgesel Havalimanı bu ay da açılmadı. Defalarca kez söz verilmesine rağmen açılışı sürekli ertelenen havalimanı için en son Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu 18 Aralık 2023 tarihinde yani otuz beş gün önce, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise 25 Aralık 2023 tarihinde yani tam bir ay önce ocak ayı içerisinde açılacağını ilan etmişti.”

    Eş zamanlı olarak kamuoyuna duyurulan ve projesine başlanan Ordu-Giresun ve Rize havalimanlarının denize dolgu yapılarak 2015 yılında, tepeleri düzeltip dereye dolgu yapılarak bitirilen İstanbul Havalimanı ise 2018 yılında açılmıştır diyen Ekmen, “Mersin’e yapılan bu ihmalkarlık hatta ayrımcılığın sebebi nedir?” diye sorarak, Mersin havalimanın ne zaman açılacağı sorusunu yineledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.