halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

TOROSLAR BELEDİYESİ AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA ŞEHRİ KEŞFETMEYE ÇAĞIRDI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 23.09.2023 - 10:03, Güncelleme: 23.09.2023 - 10:03 1889+ kez okundu.
 

TOROSLAR BELEDİYESİ AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA ŞEHRİ KEŞFETMEYE ÇAĞIRDI

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, “Gelecek Enerjini Koru” teması ve “Şehrini Keşfet” sloganıyla Avrupa Hareketlilik Haftası’nı sportif ve çevreci etkinlikleriyle kutladı.

Doğa yürüyüşü, Sabah Sporu, Yüzme, Bisikletli Sürüş, Arabasız Gün Etkinliği ile 16-22 Eylül tarihleri arasında tüm dünyada gerçekleştirilen haftaya damga vuran Toroslar Belediyesi, tarihte önemli bir liman kenti olan Soli Pompeiopolis Antik Kent’te kazı çalışmaları faaliyetiyle de gençleri şehrini keşfetmeye çağırdı. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, öğrenciler ile birlikte kültür varlıklarının ortaya çıkarılması ve kentimizin turizmine kazandırılması amacıyla devam eden Soli Pompeiopolis Antik Kent kazı çalışmalarını inceledi.   “MERSİN, SAHİP OLDUĞU GÜZELLİKLERLE ÜLKEMİZİ EN İYİ SEVİYEYE TAŞIYACAK ŞEHİRLERDEN BİRİSİ”   Soli Pompeiopolis kazısı Bilimsel Danışmanı Doç. Dr. Deniz Kaplan, Mersin Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taşkıner Ketenci, Dr. Öğr. Üyesi Ulus Tepebaş’ın öncülüğünde antik kenti gezerek çalışmalarla ilgili bilgiler alan Başkan Yılmaz, kültür ve doğa turizmi için eşsiz değerlere sahip Mersin’i daha sağlıklı ve güçlü yarınlara taşımak için el birliğiyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya teşvik eden ve kentsel hareketlilik konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan Avrupa Hareketlilik Haftası’na dört yıldır katılım gösterdiklerini ve bununla mutluluk duyduklarını kaydeden Başkan Yılmaz; “Avrupa Hareketlilik Haftası’nı bu yıl da düzenlediğimiz pek çok renkli aktiviteyle taçlandırdık. Hep birlikte hem eğlendik, hem de sağlıklı ve hareketli bir hafta geçirdik. Etkinliklerimize katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.    
Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, “Gelecek Enerjini Koru” teması ve “Şehrini Keşfet” sloganıyla Avrupa Hareketlilik Haftası’nı sportif ve çevreci etkinlikleriyle kutladı.

Doğa yürüyüşü, Sabah Sporu, Yüzme, Bisikletli Sürüş, Arabasız Gün Etkinliği ile 16-22 Eylül tarihleri arasında tüm dünyada gerçekleştirilen haftaya damga vuran Toroslar Belediyesi, tarihte önemli bir liman kenti olan Soli Pompeiopolis Antik Kent’te kazı çalışmaları faaliyetiyle de gençleri şehrini keşfetmeye çağırdı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, öğrenciler ile birlikte kültür varlıklarının ortaya çıkarılması ve kentimizin turizmine kazandırılması amacıyla devam eden Soli Pompeiopolis Antik Kent kazı çalışmalarını inceledi.

 

“MERSİN, SAHİP OLDUĞU GÜZELLİKLERLE ÜLKEMİZİ EN İYİ SEVİYEYE TAŞIYACAK ŞEHİRLERDEN BİRİSİ”

 

Soli Pompeiopolis kazısı Bilimsel Danışmanı Doç. Dr. Deniz Kaplan, Mersin Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taşkıner Ketenci, Dr. Öğr. Üyesi Ulus Tepebaş’ın öncülüğünde antik kenti gezerek çalışmalarla ilgili bilgiler alan Başkan Yılmaz, kültür ve doğa turizmi için eşsiz değerlere sahip Mersin’i daha sağlıklı ve güçlü yarınlara taşımak için el birliğiyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya teşvik eden ve kentsel hareketlilik konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan Avrupa Hareketlilik Haftası’na dört yıldır katılım gösterdiklerini ve bununla mutluluk duyduklarını kaydeden Başkan Yılmaz; “Avrupa Hareketlilik Haftası’nı bu yıl da düzenlediğimiz pek çok renkli aktiviteyle taçlandırdık. Hep birlikte hem eğlendik, hem de sağlıklı ve hareketli bir hafta geçirdik. Etkinliklerimize katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.