halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

HAVALİMANLARI ARTIK YERLİ VE MİLLİ “SİBER TEHDİT İSTİHBARAT YAZILIMI” İLE KORUNMAYA BAŞLANDI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 10.11.2023 - 13:00, Güncelleme: 10.11.2023 - 13:00 2355+ kez okundu.
 

HAVALİMANLARI ARTIK YERLİ VE MİLLİ “SİBER TEHDİT İSTİHBARAT YAZILIMI” İLE KORUNMAYA BAŞLANDI

DHMİ’NİN TÜRK MÜHENDİSLERİNCE YERLİ GELİŞTİRDİĞİ PROJE ‘KAMU BİLİŞİM ÖDÜLÜNE’ DE LAYIK GÖRÜLDÜ

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU: HAVA MEYDANLARIMIZ AKILLI SİBER İSTİHBARAT İLE DAHA GÜVENLİ HALE GETİRİLMİŞ VE COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİYLE TÜM HAVALİMANLARI DİJİTAL PLATFORMA TAŞINMIŞTIR TÜRK MÜHENDİSLERİMİZCE GELİŞTİRİLEN BU PROJEYLE SİBER SALDIRILAR DAHA GERÇEKLEŞMEDEN OLASI SALDIRI YÜZEYLERİ TESPİT EDİLİP, BERTARAF EDİLEBİLECEK TÜM SİSTEMLERİMİZ DEFANSİF SAVUNMADAN OFANSİF ANALİZ YÖNTEMLERİYLE İLE SALDIRILARI DAHA ÖNCEDEN KEŞFEDİLMESİ SONUCUNDA DAHA KORUNAKLI VE GÜVENLİ HALE GETİRİLMİŞ DURUMDA Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Akıllı Siber İstihbarat ve Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri kapsamında 54 havalimanı kampüsü, kampüs içerisinde yer alan elektronik cihaz istasyonları, hizmet binaları, ticari alanlar, müştemilat yapıları, Türkiye Hava Trafik Kontrol Merkezi Başmüdürlüğü kampüs ve binaları ile havalimanı sınırları dışında yer alan 108 elektronik cihaz istasyonunda kullanılmaya başlandı” dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kamu Bilişim Ödülü’ne layık görülen Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) geliştirdiği ‘Akıllı Siber İstihbarat ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Projesi’yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yüzde 100 yerli ve Türk mühendislerince geliştirilen projeye ilişkin olarak Uraloğlu, “Akıllı Siber İstihbarat Yazılımıyla, siber istihbarat düzeyindeki tehditlerin hızla analiz edilmesine ve daha hızlı önlem alınıp korunmasına olanak sağlıyor. DHMİ’ye ait 54 hava meydanımızdaki tüm sistemlerimiz, böylece defansif savunmadan Ofansif analiz yöntemleriyle ile saldırıları daha önceden keşfedilmesi sonucunda daha korunaklı ve güvenli hale getirilmiştir. Ayrıca DHMİ yönetimini ve mühendislerimizi de yerli ve milli geliştirdikleri çalışmalardan dolayı ayrıca kutluyorum” diye konuştu. Bakan Uraloğlu, Coğrafi Tabanlı Dijital Bilgi Platformunun özelliklerine ilişkin ise şu bilgileri paylaştı; “DHMİ sorumluluğundaki havalimanlarına ait iç ve dış ortam envanter verilerinin toplanması, görüntülerinin çekilmesi, sayısallaştırılması, koordinatlı olarak haritalandırılması, 3B modellenmesi, saklanması ve bunların web, mobil ve masaüstü ortamlarda sunulması, DHMİ bünyesindeki diğer ilgili sistemler ve kurum, kuruluşlar tarafından paylaşılan verilerin entegrasyonlarının sağlanması amaçlandı. DHMİ bünyesinde bulunan 54 havalimanı kampüsü, kampüs içerisinde yer alan elektronik cihaz istasyonları, hizmet binaları, ticari alanlar, müştemilat yapıları, Türkiye Hava Trafik Kontrol Merkezi Başmüdürlüğü kampüs ve binaları ile havalimanı sınırları dışında yer alan 108 elektronik cihaz istasyonu proje kapsamına alındı.”
DHMİ’NİN TÜRK MÜHENDİSLERİNCE YERLİ GELİŞTİRDİĞİ PROJE ‘KAMU BİLİŞİM ÖDÜLÜNE’ DE LAYIK GÖRÜLDÜ

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:

HAVA MEYDANLARIMIZ AKILLI SİBER İSTİHBARAT İLE DAHA GÜVENLİ HALE GETİRİLMİŞ VE COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİYLE TÜM HAVALİMANLARI DİJİTAL PLATFORMA TAŞINMIŞTIR

TÜRK MÜHENDİSLERİMİZCE GELİŞTİRİLEN BU PROJEYLE SİBER SALDIRILAR DAHA GERÇEKLEŞMEDEN OLASI SALDIRI YÜZEYLERİ TESPİT EDİLİP, BERTARAF EDİLEBİLECEK

TÜM SİSTEMLERİMİZ DEFANSİF SAVUNMADAN OFANSİF ANALİZ YÖNTEMLERİYLE İLE SALDIRILARI DAHA ÖNCEDEN KEŞFEDİLMESİ SONUCUNDA DAHA KORUNAKLI VE GÜVENLİ HALE GETİRİLMİŞ DURUMDA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Akıllı Siber İstihbarat ve Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri kapsamında 54 havalimanı kampüsü, kampüs içerisinde yer alan elektronik cihaz istasyonları, hizmet binaları, ticari alanlar, müştemilat yapıları, Türkiye Hava Trafik Kontrol Merkezi Başmüdürlüğü kampüs ve binaları ile havalimanı sınırları dışında yer alan 108 elektronik cihaz istasyonunda kullanılmaya başlandı” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kamu Bilişim Ödülü’ne layık görülen Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) geliştirdiği ‘Akıllı Siber İstihbarat ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Projesi’yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yüzde 100 yerli ve Türk mühendislerince geliştirilen projeye ilişkin olarak Uraloğlu, “Akıllı Siber İstihbarat Yazılımıyla, siber istihbarat düzeyindeki tehditlerin hızla analiz edilmesine ve daha hızlı önlem alınıp korunmasına olanak sağlıyor. DHMİ’ye ait 54 hava meydanımızdaki tüm sistemlerimiz, böylece defansif savunmadan Ofansif analiz yöntemleriyle ile saldırıları daha önceden keşfedilmesi sonucunda daha korunaklı ve güvenli hale getirilmiştir. Ayrıca DHMİ yönetimini ve mühendislerimizi de yerli ve milli geliştirdikleri çalışmalardan dolayı ayrıca kutluyorum” diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, Coğrafi Tabanlı Dijital Bilgi Platformunun özelliklerine ilişkin ise şu bilgileri paylaştı;

“DHMİ sorumluluğundaki havalimanlarına ait iç ve dış ortam envanter verilerinin toplanması, görüntülerinin çekilmesi, sayısallaştırılması, koordinatlı olarak haritalandırılması, 3B modellenmesi, saklanması ve bunların web, mobil ve masaüstü ortamlarda sunulması, DHMİ bünyesindeki diğer ilgili sistemler ve kurum, kuruluşlar tarafından paylaşılan verilerin entegrasyonlarının sağlanması amaçlandı. DHMİ bünyesinde bulunan 54 havalimanı kampüsü, kampüs içerisinde yer alan elektronik cihaz istasyonları, hizmet binaları, ticari alanlar, müştemilat yapıları, Türkiye Hava Trafik Kontrol Merkezi Başmüdürlüğü kampüs ve binaları ile havalimanı sınırları dışında yer alan 108 elektronik cihaz istasyonu proje kapsamına alındı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.