halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

KAR VE BUZLA KAPLANAN YOLLARI MERSİN BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ AÇTI

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 06.02.2025 - 22:26, Güncelleme: 06.02.2025 - 22:26 205 kez okundu.
 

KAR VE BUZLA KAPLANAN YOLLARI MERSİN BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ AÇTI

Mersin’in yüksek kesimlerinde etkili olan soğuk hava yerini kar yağışına bırakınca Büyükşehir’in karla mücadele ekipleri de harekete geçti. Ekipler, karın getireceği olumsuzlukları en aza indirebilmek adına bütün gün mesai yaparak yağışın gerçekleştiği ilçelerde küreme, yol açma ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

Mersin’in yüksek kesimlerinde etkili olan soğuk hava yerini kar yağışına bırakınca Büyükşehir’in karla mücadele ekipleri de harekete geçti. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na  bağlı karla mücadele ekipleri, karın getireceği olumsuzlukları en aza indirebilmek adına canla başla mücadele etti.   Kış dönemine hazırlık kapsamında tüm tedbirlerini önceden alan ekipler, yolları ulaşıma açık tutmak ve vatandaşların herhangi bir zorluk yaşamaması için çalışmalarını birçok araç ve iş makinesi ile gerçekleştirdi. Greyder, dozer, yükleyici, kar küreme ve tuzlama aracı ile çalışan ekipler, olabilecek olumsuzlukları önleyerek en kısa sürede yolları açarken, süren kar yağışının yolları yeniden kapamaması için dönüşümlü bir şekilde çalıştı.    Toroslar’ın tepeleri karla kaplandı Toroslar ilçesi; Arslanköy, Kızılkaya, Gözne, Ayvagediği, Alanyalı, Hangediği, Sadiye, Değnek, Tırtar’da kar küreme ve buzlanmaya karşı önlem amaçlı tuzlama çalışması yapılırken, Arslanköy-Çatak mevkiinde ise yol açma çalışması yapıldı. Mut ilçesinde de Dağpazarı, Çivi, Ballı, Güme, Elmapınarı, Kavaközü ve Demirkapı’da kar ve buzla mücadele eden ekipler, Erdemli’nin Hacıalanı mahallesinde de kar küreme çalışması yaptı. Yağışın yoğun olduğu ilçelerden biri olan Çamlıyayla’da ise Çayırekinliği ile Sığıryaylası, Çayırekinliği ile merkez ve Çayırekinliği Atdağı arası kar küreme yapan ekipler; Sebil, Kale ve Cumayakası mahallesi ile Kisecik-Körmenlik arasında tuzlama çalışması gerçekleştirdi.   Kar küreme, yol temizleme ve açma faaliyetini koordine olarak gerçekleştiren ekipler, muhtarlar ve vatandaşlardan Teksin aracılığıyla gelen talepleri de dikkate alarak anında müdahale etme noktasında hızlı bir çalışma yürüttü.  
Mersin’in yüksek kesimlerinde etkili olan soğuk hava yerini kar yağışına bırakınca Büyükşehir’in karla mücadele ekipleri de harekete geçti. Ekipler, karın getireceği olumsuzlukları en aza indirebilmek adına bütün gün mesai yaparak yağışın gerçekleştiği ilçelerde küreme, yol açma ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

Mersin’in yüksek kesimlerinde etkili olan soğuk hava yerini kar yağışına bırakınca Büyükşehir’in karla mücadele ekipleri de harekete geçti. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na  bağlı karla mücadele ekipleri, karın getireceği olumsuzlukları en aza indirebilmek adına canla başla mücadele etti.

 

Kış dönemine hazırlık kapsamında tüm tedbirlerini önceden alan ekipler, yolları ulaşıma açık tutmak ve vatandaşların herhangi bir zorluk yaşamaması için çalışmalarını birçok araç ve iş makinesi ile gerçekleştirdi. Greyder, dozer, yükleyici, kar küreme ve tuzlama aracı ile çalışan ekipler, olabilecek olumsuzlukları önleyerek en kısa sürede yolları açarken, süren kar yağışının yolları yeniden kapamaması için dönüşümlü bir şekilde çalıştı. 

 

Toroslar’ın tepeleri karla kaplandı

Toroslar ilçesi; Arslanköy, Kızılkaya, Gözne, Ayvagediği, Alanyalı, Hangediği, Sadiye, Değnek, Tırtar’da kar küreme ve buzlanmaya karşı önlem amaçlı tuzlama çalışması yapılırken, Arslanköy-Çatak mevkiinde ise yol açma çalışması yapıldı. Mut ilçesinde de Dağpazarı, Çivi, Ballı, Güme, Elmapınarı, Kavaközü ve Demirkapı’da kar ve buzla mücadele eden ekipler, Erdemli’nin Hacıalanı mahallesinde de kar küreme çalışması yaptı. Yağışın yoğun olduğu ilçelerden biri olan Çamlıyayla’da ise Çayırekinliği ile Sığıryaylası, Çayırekinliği ile merkez ve Çayırekinliği Atdağı arası kar küreme yapan ekipler; Sebil, Kale ve Cumayakası mahallesi ile Kisecik-Körmenlik arasında tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

 

Kar küreme, yol temizleme ve açma faaliyetini koordine olarak gerçekleştiren ekipler, muhtarlar ve vatandaşlardan Teksin aracılığıyla gelen talepleri de dikkate alarak anında müdahale etme noktasında hızlı bir çalışma yürüttü.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.