halkalı escort bayanlar

“KADINA ŞİDDET’E HAYIR” DEDİLER

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 30.05.2024 - 11:08, Güncelleme: 30.05.2024 - 11:08 910+ kez okundu.
 

“KADINA ŞİDDET’E HAYIR” DEDİLER

Cumhuriyet Kadınları Derneği Mezitli Şubesi darp edilen Simay Salman isimli öğretmenle dayanışma için bir basın açıklaması yaparak olayı kınadı. Şube başkanı Suzan Falcıoğlu tüm Mersinlileri 30 Mayıs Perşembe günü saat 10.00 da 20. Asliye Mahkemesinde görülecek davayı izlemeye davet etti ve davanın takipçisi olacaklarını belirtti. Suzan Falcıoğlu’nun basın açıklaması şöyle:

“Müzik öğretmeni Simay Salman yaşadığı sitede, başka bir site sakini tarafından sözlü ve fiziksel tacizlerine maruz kalarak mağdur edilmiş, son olarak da sitenin önünde kedi beslerken aynı kişi tarafından yumruklanarak yüzü tanınmaz hale gelmiştir. Şikâyet üzerine açılan davada, olay basit yaralama olarak değerlendirilmiş ve basit yargılama usulü işletilmiş, yani duruşma yapılmamış, tüm işlemler evrak üzerinden yürütülmüştür. Geçmişte iki ayrı suçtan hüküm giymiş olan sanığa iyi hal indirimi uygulanmış 5yıl ertelenen ve alt sınırda para cezası verilmiştir. Kararlara itiraz edilirken olay sosyal medya vasıtasıyla ulusal basına taşınmıştır. Bunun üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girmiş ve davanın yeniden görülmesi için bir avukat görevlendirilmiştir. Geçtiğimiz şubat ayında yapılan duruşmada taraflar dinlenmiş ama sanık suçunu inkar etmeye ve Simay öğretmenimize iftira atmaya, suçlamaya devam etmiştir. Mersin halkına sesleniyoruz! Kadınlara, çocuklara veya hayvanlara yönelik her türlü şiddete karşı çıkmak bir vatandaşlık görevidir. Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak sanık hak ettiği cezayı alana kadar davanın takipçisi olacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin adaletine güveniyoruz. Tüm Mersinlileri 30 Mayıs Perşembe günü saat 10.00 da 20. Asliye Mahkemesinde görülecek olan davada Simay öğretmene destek olmaya çağırıyoruz. Yarın saat 10.00 da Mersin Adliyesi önünde buluşalım ve kadınlara, çocuklara, hayvanlara ve tüm canlılara yapılan şiddetin karşısında duralım”
Cumhuriyet Kadınları Derneği Mezitli Şubesi darp edilen Simay Salman isimli öğretmenle dayanışma için bir basın açıklaması yaparak olayı kınadı. Şube başkanı Suzan Falcıoğlu tüm Mersinlileri 30 Mayıs Perşembe günü saat 10.00 da 20. Asliye Mahkemesinde görülecek davayı izlemeye davet etti ve davanın takipçisi olacaklarını belirtti. Suzan Falcıoğlu’nun basın açıklaması şöyle:

“Müzik öğretmeni Simay Salman yaşadığı sitede, başka bir site sakini tarafından sözlü ve fiziksel tacizlerine maruz kalarak mağdur edilmiş, son olarak da sitenin önünde kedi beslerken aynı kişi tarafından yumruklanarak yüzü tanınmaz hale gelmiştir. Şikâyet üzerine açılan davada, olay basit yaralama olarak değerlendirilmiş ve basit yargılama usulü işletilmiş, yani duruşma yapılmamış, tüm işlemler evrak üzerinden yürütülmüştür. Geçmişte iki ayrı suçtan hüküm giymiş olan sanığa iyi hal indirimi uygulanmış 5yıl ertelenen ve alt sınırda para cezası verilmiştir. Kararlara itiraz edilirken olay sosyal medya vasıtasıyla ulusal basına taşınmıştır. Bunun üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devreye girmiş ve davanın yeniden görülmesi için bir avukat görevlendirilmiştir. Geçtiğimiz şubat ayında yapılan duruşmada taraflar dinlenmiş ama sanık suçunu inkar etmeye ve Simay öğretmenimize iftira atmaya, suçlamaya devam etmiştir.

Mersin halkına sesleniyoruz! Kadınlara, çocuklara veya hayvanlara yönelik her türlü şiddete karşı çıkmak bir vatandaşlık görevidir. Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak sanık hak ettiği cezayı alana kadar davanın takipçisi olacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin adaletine güveniyoruz. Tüm Mersinlileri 30 Mayıs Perşembe günü saat 10.00 da 20. Asliye Mahkemesinde görülecek olan davada Simay öğretmene destek olmaya çağırıyoruz. Yarın saat 10.00 da Mersin Adliyesi önünde buluşalım ve kadınlara, çocuklara, hayvanlara ve tüm canlılara yapılan şiddetin karşısında duralım”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.