halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MESKİ, 150 MİLYON EUROLUK DEV PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYOR

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 14.12.2023 - 16:13, Güncelleme: 14.12.2023 - 16:13 994+ kez okundu.
 

MESKİ, 150 MİLYON EUROLUK DEV PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYOR

MESKİ Genel Müdürlüğü, uygun faizli kredi ve hibe desteğiyle birlikte Mersin’in altyapı ihtiyacına uzun yıllar çözüm olacak projeleri hayata geçirecek. MESKİ, EBRD (European Bank for Reconstruction and Development) ve IFC (International Finance Corporation)’den alacağı 40 milyon Euro hibe ile Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin ihalesini gerçekleştirecek

MESKİ’nin yıllardır beklenen projeler için kullanacağı 150 milyon 100 bin Euro dış finansman desteği sayesinde, Mersin nüfusunun yüzde 85’inin 30 yıllık altyapı ihtiyacı çözülmüş olacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, uygun faizli kredi ve hibelerle birlikte birçok projeyi hayata geçirecek. MESKİ, 85 milyon 800 bin Euro’su kredi, 64 milyon 300 bin Euro’su ise hibe olmak üzere toplamda 150 milyon 100 bin Euro dış finansman desteği alacak. Böylelikle, il nüfusunun yüzde 85’inin 30 yıllık altyapı ihtiyacı çözülmüş olacak.   MESKİ, yıllardır beklenen altyapı projelerinin ihalesini 2024 yılı Şubat ayında gerçekleştirecek FRIT II kapsamında Avrupa Birliği ve AFD (The French Development Agency) tarafından sağlanacak finansman ile; Mezitli İçme Suyu Şebeke Projesi için 17 milyon 100 bin Euro hibe, Tömük ve Arpaçbahşiş Mahalleleri Atıksu Arıtma Tesisi, Kanalizasyon Şebekesi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi’ne 15 milyon 100 bin Euro kredi ve Toroslar-Homurlu-Kazanlı Mahalleleri Kanalizasyon Projesi’ne ise 7 milyon 200 bin Euro hibe alacak. Projelerin ihalesi şubat ayı içerisinde yapılacak. Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi ihalesi için hazırlıklar devam ediyor Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde altyapı çalışmalarına aralıksız devam eden MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin’de artan yoğun göçün yarattığı yetersiz altyapı kapasitelerini artırmak için yeni projeleri devreye almaya devam ediyor. Yaşanan kuraklık ve artan yoğun göçle birlikte Mersin’in artan içme suyu ihtiyacına çözüm olması adına Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni devreye almaya hazırlanan MESKİ,  EBRD’den 40 milyon Euro tutarında hibe sağladı. Pamukluk Barajı’nın isale hattı ihalesi DSİ tarafından yapıldı. MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi için alacağı hibe ile ihalesini gerçekleştirecek. MESKİ, 70,7 milyon Euro değerindeki projeler ile Yenice’den Bozyazı’ya kadar olan problemlere çözüm olacak EBRD ve IFC tarafından sağlanacak finansman ile; Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi ile Tarsus Atıksu Arıtma Tesisi kapasite artırımı, Yenice Atıksu Arıtma Tesisi, Yeşilovacık Atıksu Arıtma Tesisi, Atakent-Atayurt-Arkum Ortak Atıksu Arıtma Tesisi, Silifke İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarjı, Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarjı, Çeşmeli ve Kargıpınarı Atıksu Arıtma Tesisi Ortak Derin Deniz Deşarjı projeleri için toplam 70 milyon 700 bin Euro kredi kullanacak. Projelerin ihaleleri ise 2024 yılının ilk çeyreğinde tamamlanmış olacak.
MESKİ Genel Müdürlüğü, uygun faizli kredi ve hibe desteğiyle birlikte Mersin’in altyapı ihtiyacına uzun yıllar çözüm olacak projeleri hayata geçirecek. MESKİ, EBRD (European Bank for Reconstruction and Development) ve IFC (International Finance Corporation)’den alacağı 40 milyon Euro hibe ile Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin ihalesini gerçekleştirecek

MESKİ’nin yıllardır beklenen projeler için kullanacağı 150 milyon 100 bin Euro dış finansman desteği sayesinde, Mersin nüfusunun yüzde 85’inin 30 yıllık altyapı ihtiyacı çözülmüş olacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, uygun faizli kredi ve hibelerle birlikte birçok projeyi hayata geçirecek.

MESKİ, 85 milyon 800 bin Euro’su kredi, 64 milyon 300 bin Euro’su ise hibe olmak üzere toplamda 150 milyon 100 bin Euro dış finansman desteği alacak. Böylelikle, il nüfusunun yüzde 85’inin 30 yıllık altyapı ihtiyacı çözülmüş olacak.  

MESKİ, yıllardır beklenen altyapı projelerinin ihalesini 2024 yılı Şubat ayında gerçekleştirecek

FRIT II kapsamında Avrupa Birliği ve AFD (The French Development Agency) tarafından sağlanacak finansman ile; Mezitli İçme Suyu Şebeke Projesi için 17 milyon 100 bin Euro hibe, Tömük ve Arpaçbahşiş Mahalleleri Atıksu Arıtma Tesisi, Kanalizasyon Şebekesi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi’ne 15 milyon 100 bin Euro kredi ve Toroslar-Homurlu-Kazanlı Mahalleleri Kanalizasyon Projesi’ne ise 7 milyon 200 bin Euro hibe alacak. Projelerin ihalesi şubat ayı içerisinde yapılacak.

Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi ihalesi için hazırlıklar devam ediyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde altyapı çalışmalarına aralıksız devam eden MESKİ Genel Müdürlüğü, Mersin’de artan yoğun göçün yarattığı yetersiz altyapı kapasitelerini artırmak için yeni projeleri devreye almaya devam ediyor. Yaşanan kuraklık ve artan yoğun göçle birlikte Mersin’in artan içme suyu ihtiyacına çözüm olması adına Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni devreye almaya hazırlanan MESKİ,  EBRD’den 40 milyon Euro tutarında hibe sağladı. Pamukluk Barajı’nın isale hattı ihalesi DSİ tarafından yapıldı. MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi için alacağı hibe ile ihalesini gerçekleştirecek.

MESKİ, 70,7 milyon Euro değerindeki projeler ile Yenice’den Bozyazı’ya kadar olan problemlere çözüm olacak

EBRD ve IFC tarafından sağlanacak finansman ile; Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi ile Tarsus Atıksu Arıtma Tesisi kapasite artırımı, Yenice Atıksu Arıtma Tesisi, Yeşilovacık Atıksu Arıtma Tesisi, Atakent-Atayurt-Arkum Ortak Atıksu Arıtma Tesisi, Silifke İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile Bozyazı Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarjı, Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi Derin Deniz Deşarjı, Çeşmeli ve Kargıpınarı Atıksu Arıtma Tesisi Ortak Derin Deniz Deşarjı projeleri için toplam 70 milyon 700 bin Euro kredi kullanacak. Projelerin ihaleleri ise 2024 yılının ilk çeyreğinde tamamlanmış olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.