ÇOCUK SERASINDA MİNİK ELLER ÜRETİYOR

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 20.04.2025 - 10:02, Güncelleme: 20.04.2025 - 10:02 232 kez okundu.
 

ÇOCUK SERASINDA MİNİK ELLER ÜRETİYOR

Mersin Erdemli’de minik öğrenciler Çocuk Serası’nda hem üretmeyi öğrendi hem de doğa bilinci kazanarak ektikleri sebzelerin hasadını gerçekleştirdi.

Mersin Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilen “Çocuk Serası” projesi kapsamında Şehit Musa Özalkan Kreşi’nde eğitim gören minik öğrenciler ektikleri sebzelerin hasadını gerçekleştirdi. Öğrenciler bu projede, tohumların ekilmesinden hasat edilmesine kadar her aşamasında, alanında uzman ekipler ve öğretmenleri ile birlikte yer alıyor. Yapılan proje ile çocuklara doğa bilincini kazandırdıklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, “Bugün Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün çocuk serasındayız.  Şehit Musa Özalkan kreşimizde eğitim gören yavrularımızla birlikte, ektikleri tohumları bugün birlikte hasat ediyoruz. Tabi bu süreçte uzman ekiplerimizle birlikte bu meyve ve sebzeleri yetişme süreçlerine şahitlik ediyoruz yavrularımız. Eğlenerek te öğrenmiş oluyorlar. Tabi onların yüzündeki gülümseme bizim için her şeye bedel" diye konuştu. Alanında uzman eğitmenler ve öğretmenlerle  projeye katılan minik doğa müfettişleri ise durumdan oldukça memnun. Tohum ekimini öğrendiğini ifade eden Eliz Ela Dönertaş, “Nasıl tohum ekilir, nasıl büyüyecek onları öğrendim. Çok güzel bir yer” diye konuştu. Sebzeleri kendilerinin ektiğini ifade eden Çınar İpci,”Bu tohumları biz ektik. Büyüttük. Annemize götüreceğiz” diye konuştu. Ekiminden hasadına kadar sebzeler hakkında bilgi edindiklerini ifade eden Mustafa Emir Kasap” Biz diktik, biz büyüttük, biz topladık. Çok şey öğrendik” diye konuştu. Öte yandan öğrencilerin çocuk serasında düzenli olarak eğitimleri devam ediyor
Mersin Erdemli’de minik öğrenciler Çocuk Serası’nda hem üretmeyi öğrendi hem de doğa bilinci kazanarak ektikleri sebzelerin hasadını gerçekleştirdi.

Mersin Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından faaliyete geçirilen “Çocuk Serası” projesi kapsamında Şehit Musa Özalkan Kreşi’nde eğitim gören minik öğrenciler ektikleri sebzelerin hasadını gerçekleştirdi.

Öğrenciler bu projede, tohumların ekilmesinden hasat edilmesine kadar her aşamasında, alanında uzman ekipler ve öğretmenleri ile birlikte yer alıyor.

Yapılan proje ile çocuklara doğa bilincini kazandırdıklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, “Bugün Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün çocuk serasındayız.  Şehit Musa Özalkan kreşimizde eğitim gören yavrularımızla birlikte, ektikleri tohumları bugün birlikte hasat ediyoruz. Tabi bu süreçte uzman ekiplerimizle birlikte bu meyve ve sebzeleri yetişme süreçlerine şahitlik ediyoruz yavrularımız. Eğlenerek te öğrenmiş oluyorlar. Tabi onların yüzündeki gülümseme bizim için her şeye bedel" diye konuştu.

Alanında uzman eğitmenler ve öğretmenlerle  projeye katılan minik doğa müfettişleri ise durumdan oldukça memnun.

Tohum ekimini öğrendiğini ifade eden Eliz Ela Dönertaş, “Nasıl tohum ekilir, nasıl büyüyecek onları öğrendim. Çok güzel bir yer” diye konuştu.

Sebzeleri kendilerinin ektiğini ifade eden Çınar İpci,”Bu tohumları biz ektik. Büyüttük. Annemize götüreceğiz” diye konuştu.

Ekiminden hasadına kadar sebzeler hakkında bilgi edindiklerini ifade eden Mustafa Emir Kasap” Biz diktik, biz büyüttük, biz topladık. Çok şey öğrendik” diye konuştu.

Öte yandan öğrencilerin çocuk serasında düzenli olarak eğitimleri devam ediyor

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.