TAŞUCU EĞİTİM VE DOĞAL HAYATI KORUMA VAKFI, KILIKIA ARKEOLOJİ SEMPOZYUMU’NDA YERİNİ ALIYOR

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 11.04.2025 - 19:22, Güncelleme: 11.04.2025 - 19:22 kez okundu.
 

TAŞUCU EĞİTİM VE DOĞAL HAYATI KORUMA VAKFI, KILIKIA ARKEOLOJİ SEMPOZYUMU’NDA YERİNİ ALIYOR

Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı, 11-14 Nisan 2025 tarihleri arasında Silifke’de düzenlenecek olan Uluslararası Kılıkıa (İçel) Arkeoloji Sempozyumu - 1’e katılım sağlayacağını duyurdu. Silifke Müzesi’nin öncülüğünde organize edilen sempozyum, Doğan Cüceloğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Bölgenin zengin arkeolojik mirasının uluslararası düzeyde ele alınacağı sempozyumda, sekiz ayrı oturumda çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve uzman bir araya gelecek. Kılıkıa’nın tarihsel ve kültürel derinliği, bilimsel sunumlar ve tartışmalar eşliğinde masaya yatırılacak. Sempozyumun dikkat çeken etkinliklerinden biri de, Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Özel Arslan Eyce Amphora Müzesi’nin 14 Nisan tarihindeki program kapsamında ziyaret edilecek olması. Katılımcılar, bu gezi ile bölgenin benzersiz tarihi zenginliklerinden birini yerinde görme ve deneyimleme fırsatı bulacak. Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı’ndan yapılan açıklamada, “Kılıkıa’nın kültürel mirasına ışık tutacak bu önemli bilimsel etkinlikte yer almaktan gurur duyuyoruz. Arkeolojiye ilgi duyan herkesi sempozyumu takip etmeye ve müzemizi ziyaret etmeye davet ediyoruz,” ifadelerine yer verildi.
Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı, 11-14 Nisan 2025 tarihleri arasında Silifke’de düzenlenecek olan Uluslararası Kılıkıa (İçel) Arkeoloji Sempozyumu - 1’e katılım sağlayacağını duyurdu. Silifke Müzesi’nin öncülüğünde organize edilen sempozyum, Doğan Cüceloğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Bölgenin zengin arkeolojik mirasının uluslararası düzeyde ele alınacağı sempozyumda, sekiz ayrı oturumda çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve uzman bir araya gelecek. Kılıkıa’nın tarihsel ve kültürel derinliği, bilimsel sunumlar ve tartışmalar eşliğinde masaya yatırılacak.

Sempozyumun dikkat çeken etkinliklerinden biri de, Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Özel Arslan Eyce Amphora Müzesi’nin 14 Nisan tarihindeki program kapsamında ziyaret edilecek olması. Katılımcılar, bu gezi ile bölgenin benzersiz tarihi zenginliklerinden birini yerinde görme ve deneyimleme fırsatı bulacak.

Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı’ndan yapılan açıklamada, “Kılıkıa’nın kültürel mirasına ışık tutacak bu önemli bilimsel etkinlikte yer almaktan gurur duyuyoruz. Arkeolojiye ilgi duyan herkesi sempozyumu takip etmeye ve müzemizi ziyaret etmeye davet ediyoruz,” ifadelerine yer verildi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.