halkalı escort bayanlar

MESİAD BAŞKANI GÜNDOĞDU: ‘AKDENİZ’DE TERSANE İHTİYACI VAR’

Ekonomi (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 23.09.2024 - 14:04, Güncelleme: 23.09.2024 - 14:04 239 kez okundu.
 

MESİAD BAŞKANI GÜNDOĞDU: ‘AKDENİZ’DE TERSANE İHTİYACI VAR’

Akdeniz havzasının son yıllarda yaşadığı gelişime dikkat çeken MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, “Özellikle çevreyle barışık, karbon ayak izinin olmadığı bir tersanenin kurulması ile bölgenin denizcilik faaliyetlerinde yeni bir safhaya geçilecektir” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda ihale edilen Taşucu Seka Limanı’nın CEY Grup tarafından CEYPORT Taşucu Limanı olarak hizmete alınmasının ardından bölgede ticari hareketliliğin artmaya başladığını belirten MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, bu alanda tersane kurulması ile bölgenin yaşayacağı ekonomik değişime dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Ağustos'ta Piri Reis araştırma gemisinin denize indirilmesi töreninde söylediği 'Mersin'e tersane kazandıracağız' sözüyle gündeme gelen tersane fikrinin 1999’da yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında bu husus resmen kayıt altına alındığını belirten MESİAD Başkanı Gündoğdu, “Akdeniz Bölgesi, Mavi Vatan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin çıkarlarını korumak açısından kritik önemde sahiptir. Özellikle de askeri üretim yapacak ve ülkenin savunmasına katkı sunacak yatırımlara destek olmaya hazırız. Ülkemizin savunma sanayi ihracatına katkı sunacak tersane projesinin kentimize yapılacak olması bizleri mutlu etmiştir” dedi. BÖLGENİN DENİZCİLİK FAALİYETLERİNDE YENİ BİR SAFHAYA GEÇİLECEKTİR Mevcut tersanelerin deprem kuşağında yer aldığını ve Mersin’in diğer yerlere oranla daha az riskli olduğunu belirten Gündoğdu, “Akdeniz bölgesinin stratejik ve ekonomik değerinin daha da artması için tersane ihtiyacı vardır. Akdeniz’de gemilerin bakım ve onarımını yapacak hiçbir tersane yok, bu da Akdeniz’e bir tersane gerekliliğini ortaya koyuyor. Marmara ve Aliağa’da var ama onlar da buradaki ihtiyacı karşılamıyor. Özellikle çevreyle barışık, karbon ayak izinin olmadığı bir tersanenin kurulması ile bölgenin denizcilik faaliyetlerinde yeni bir safhaya geçilecektir. Tersanenin hizmete alınması ile birçok sektörde ticari hareketlilik ve bölgenin istihdamında artış yaşanacaktır” dedi.
Akdeniz havzasının son yıllarda yaşadığı gelişime dikkat çeken MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, “Özellikle çevreyle barışık, karbon ayak izinin olmadığı bir tersanenin kurulması ile bölgenin denizcilik faaliyetlerinde yeni bir safhaya geçilecektir” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda ihale edilen Taşucu Seka Limanı’nın CEY Grup tarafından CEYPORT Taşucu Limanı olarak hizmete alınmasının ardından bölgede ticari hareketliliğin artmaya başladığını belirten MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, bu alanda tersane kurulması ile bölgenin yaşayacağı ekonomik değişime dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Ağustos'ta Piri Reis araştırma gemisinin denize indirilmesi töreninde söylediği 'Mersin'e tersane kazandıracağız' sözüyle gündeme gelen tersane fikrinin 1999’da yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında bu husus resmen kayıt altına alındığını belirten MESİAD Başkanı Gündoğdu, “ Akdeniz Bölgesi, Mavi Vatan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin çıkarlarını korumak açısından kritik önemde sahiptir. Özellikle de askeri üretim yapacak ve ülkenin savunmasına katkı sunacak yatırımlara destek olmaya hazırız. Ülkemizin savunma sanayi ihracatına katkı sunacak tersane projesinin kentimize yapılacak olması bizleri mutlu etmiştir” dedi.

BÖLGENİN DENİZCİLİK FAALİYETLERİNDE YENİ BİR SAFHAYA GEÇİLECEKTİR
Mevcut tersanelerin deprem kuşağında yer aldığını ve Mersin’in diğer yerlere oranla daha az riskli olduğunu belirten Gündoğdu, “ Akdeniz bölgesinin stratejik ve ekonomik değerinin daha da artması için tersane ihtiyacı vardır. Akdeniz’de gemilerin bakım ve onarımını yapacak hiçbir tersane yok, bu da Akdeniz’e bir tersane gerekliliğini ortaya koyuyor. Marmara ve Aliağa’da var ama onlar da buradaki ihtiyacı karşılamıyor. Özellikle çevreyle barışık, karbon ayak izinin olmadığı bir tersanenin kurulması ile bölgenin denizcilik faaliyetlerinde yeni bir safhaya geçilecektir. Tersanenin hizmete alınması ile birçok sektörde ticari hareketlilik ve bölgenin istihdamında artış yaşanacaktır” dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.