halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

MEZİTLİ BELEDİYESİ VE KARDEŞ ŞEHİR İLE BAŞARI HİKAYESİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 19.12.2023 - 09:48, Güncelleme: 19.12.2023 - 09:48 996+ kez okundu.
 

MEZİTLİ BELEDİYESİ VE KARDEŞ ŞEHİR İLE BAŞARI HİKAYESİ

Uluslararası iş birliklerine büyük önem veren Mezitli Belediyesi, Berlin Tempelhof-Schöneberg Belediyesi ile sürdürdüğü kardeş şehir ilişkilerini 12 yıldır kesintisiz bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

Yeni projelerin başlangıcı ve yapılan çalışmaları yerinde incelemek amacıyla Berlin Tempelhof-Schöneberg Belediyesi’ni ziyaret eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kültürleri geliştirme ve birlikte hareket etme adına çeşitli alanlarda çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Mezitli Gönüllüleri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve müdürlerininde eşlik ettiği ziyarette; Alman heyeti tarafından geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Belediye Meclis Üyesi Hamide Oylumlu adına bir anma töreni de gerçekleştirildi. Mezitli Belediyesi ve Berlin Tempelhof-Schöneberg Belediyesi arasındaki kardeş şehir ilişkilerinin örnek gösterilecek nitelikte olduğunu ifade eden Başkan Tarhan; “3140 kilometre uzaklıktaki kardeş belediyemizle, Mezitli'deki yerel sorunlara çözüm üretmek, ihtiyaçlara yanıt bulmak ve birlikte hareket etme kültürünü geliştirmek adına çeşitli alanlarda iş birlikleri yapıyoruz. Bu iş birliklerinin bir yansıması olarak, 2019 yılında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar arasında "Mezitli’de yaşayan sakinlerin ihtiyaç analizi çalışması", “Davultepe Aktif Yaş Alma Merkezi” ve “Atatürk Mahallesi Mutlu Yaşam Merkezi”Berlin’deki “Mezitli Parkı” gibi önemli projeler bulunuyor.Son projemiz Mutlu Yaşam Merkezi; Alman Kalkınma Bakanlığı, Berlin Tempelhof-Schöneberg belediyesi ve Mezitli Belediyesi iş birliği ile yapılmıştır ve proje bütçesi 250 bin Euro’dur.Aralık ayında Mutlu Yaşam Merkezi Projesi’nin bütçe kapanış toplantısı ve iyi uygulamaların yerinde incelemelerine olanak sağlayan gençlik projeleri teknik programı ziyareti gerçekleşmiştir. Berlin’e gerçekleşen ziyaretle ilgili proje sorumluları, meclis üyeleri ve Mezitli gönüllü temsilcileri katılım sağlamıştır. Mutlu Yaşam Merkezi ve diğer projelerimiz için Alman Kalkınma Bakanlığı’ndan bugüne kadar 1 milyon Euro’nun üzerinde destek aldığımızı söyleyebiliriz. Teknik program sonunda kardeş belediyeler arasında önümüzdeki dönem için yeni Gençlik temelli projeler hazırlamak üzere mutabık kalınmış ve çalışmalara başlanmıştır.. Bu başarılı iş birlikleri, sadece sınırlar arası ilişkileri değil, aynı zamanda insan odaklı çözümleri ve ortaklığı ön planda tutarak toplumların birlikte daha güçlü olabileceğini gösteriyor. Mezitli Belediyesi'nin Berlin Tempelhof-Schöneberg Belediyesi ile yürüttüğü kardeş şehir ilişkileri örnek olacak niteliktedir. Bu birlikteliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Uluslararası iş birliklerine büyük önem veren Mezitli Belediyesi, Berlin Tempelhof-Schöneberg Belediyesi ile sürdürdüğü kardeş şehir ilişkilerini 12 yıldır kesintisiz bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.

Yeni projelerin başlangıcı ve yapılan çalışmaları yerinde incelemek amacıyla Berlin Tempelhof-Schöneberg Belediyesi’ni ziyaret eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kültürleri geliştirme ve birlikte hareket etme adına çeşitli alanlarda çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Mezitli Gönüllüleri, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve müdürlerininde eşlik ettiği ziyarette; Alman heyeti tarafından geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Belediye Meclis Üyesi Hamide Oylumlu adına bir anma töreni de gerçekleştirildi.

Mezitli Belediyesi ve Berlin Tempelhof-Schöneberg Belediyesi arasındaki kardeş şehir ilişkilerinin örnek gösterilecek nitelikte olduğunu ifade eden Başkan Tarhan; “3140 kilometre uzaklıktaki kardeş belediyemizle, Mezitli'deki yerel sorunlara çözüm üretmek, ihtiyaçlara yanıt bulmak ve birlikte hareket etme kültürünü geliştirmek adına çeşitli alanlarda iş birlikleri yapıyoruz. Bu iş birliklerinin bir yansıması olarak, 2019 yılında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar arasında "Mezitli’de yaşayan sakinlerin ihtiyaç analizi çalışması", “Davultepe Aktif Yaş Alma Merkezi” ve “Atatürk Mahallesi Mutlu Yaşam Merkezi”Berlin’deki “ Mezitli Parkı” gibi önemli projeler bulunuyor.Son projemiz Mutlu Yaşam Merkezi; Alman Kalkınma Bakanlığı, Berlin Tempelhof-Schöneberg belediyesi ve Mezitli Belediyesi iş birliği ile yapılmıştır ve proje bütçesi 250 bin Euro’dur.Aralık ayında Mutlu Yaşam Merkezi Projesi’nin bütçe kapanış toplantısı ve iyi uygulamaların yerinde incelemelerine olanak sağlayan gençlik projeleri teknik programı ziyareti gerçekleşmiştir. Berlin’e gerçekleşen ziyaretle ilgili proje sorumluları, meclis üyeleri ve Mezitli gönüllü temsilcileri katılım sağlamıştır. Mutlu Yaşam Merkezi ve diğer projelerimiz için Alman Kalkınma Bakanlığı’ndan bugüne kadar 1 milyon Euro’nun üzerinde destek aldığımızı söyleyebiliriz. Teknik program sonunda kardeş belediyeler arasında önümüzdeki dönem için yeni Gençlik temelli projeler hazırlamak üzere mutabık kalınmış ve çalışmalara başlanmıştır.. Bu başarılı iş birlikleri, sadece sınırlar arası ilişkileri değil, aynı zamanda insan odaklı çözümleri ve ortaklığı ön planda tutarak toplumların birlikte daha güçlü olabileceğini gösteriyor. Mezitli Belediyesi'nin Berlin Tempelhof-Schöneberg Belediyesi ile yürüttüğü kardeş şehir ilişkileri örnek olacak niteliktedir. Bu birlikteliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.