halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

AVUKATLARA SEÇİM VE SANDIK GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 22.03.2024 - 11:25, Güncelleme: 22.03.2024 - 11:25 926+ kez okundu.
 

AVUKATLARA SEÇİM VE SANDIK GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde, Mersin Barosu tarafından seçimde görevlendirilecek olan avukatlara ve stajyer avukatlara, ‘Seçim ve Sandık Güvenliği Eğitimi’ verildi.

Avukatların ve stajyer avukatların katılımıyla Mersin Barosu konferans salonunda düzenlenen eğitim, Mersin Barosu Türkiye Barolar Birliği (TBB) Delegeleri Av. Ayla Gündoğdu ve Av. Şenol Yücesoy ile Mersin Barosu Disiplin Kurulu Başkanı Av. Ferhat Fazıl Çetin tarafından verildi. Eğitimde; Sandık kurulunun oluşturulması, sandık kurulu üyelerinin ve müşahitlerin görev ve sorumlulukları, yemin etme süreci, seyyar sandık kurulu nasıl çalışır? Sandık çevresinde kimler bulunabilir? Şüpheli işlemlerde şikâyetlerin tutanak defterine işlenmesi, itiraz hakkının kullanılması, oy verme sırasındaki sorumluluklar, sandık kurulu üyesi ve müşahitler nasıl oy kullanacak? Hangi tip kimliklerle oy kullanılabilir? Seçmen listesinde ismi olmadığı halde kimler oy kullanabilir? Oy verdikten sonra imza işlemi, okuma-yazma bilmeyen ve engelli seçmenler nasıl oy kullanabilir? Oy sayım ve döküm süreci, oy kullanma bitiminin ilamı, oy sayım döküm cetveli, sonuçların ilanı ve sonrasındaki sorumluluklar hakkında bilgiler verildi.
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde, Mersin Barosu tarafından seçimde görevlendirilecek olan avukatlara ve stajyer avukatlara, ‘Seçim ve Sandık Güvenliği Eğitimi’ verildi.

Avukatların ve stajyer avukatların katılımıyla Mersin Barosu konferans salonunda düzenlenen eğitim, Mersin Barosu Türkiye Barolar Birliği (TBB) Delegeleri Av. Ayla Gündoğdu ve Av. Şenol Yücesoy ile Mersin Barosu Disiplin Kurulu Başkanı Av. Ferhat Fazıl Çetin tarafından verildi.

Eğitimde; Sandık kurulunun oluşturulması, sandık kurulu üyelerinin ve müşahitlerin görev ve sorumlulukları, yemin etme süreci, seyyar sandık kurulu nasıl çalışır? Sandık çevresinde kimler bulunabilir? Şüpheli işlemlerde şikâyetlerin tutanak defterine işlenmesi, itiraz hakkının kullanılması, oy verme sırasındaki sorumluluklar, sandık kurulu üyesi ve müşahitler nasıl oy kullanacak? Hangi tip kimliklerle oy kullanılabilir? Seçmen listesinde ismi olmadığı halde kimler oy kullanabilir? Oy verdikten sonra imza işlemi, okuma-yazma bilmeyen ve engelli seçmenler nasıl oy kullanabilir? Oy sayım ve döküm süreci, oy kullanma bitiminin ilamı, oy sayım döküm cetveli, sonuçların ilanı ve sonrasındaki sorumluluklar hakkında bilgiler verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.