halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

BÜYÜKŞEHİR’İN MALİ DİSİPLİNİ FITCH TARAFINDAN TESCİLLENDİ

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 23.03.2024 - 19:47, Güncelleme: 23.03.2024 - 19:47 1026 kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR’İN MALİ DİSİPLİNİ FITCH TARAFINDAN TESCİLLENDİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu FITCH, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik ve mali yönetim performansını değerlendirerek kredi notunu “B”den “B+”ya çıkardı.

Mersin’e yapılacak yatırımlar için finansman bulunmasında kolaylık sağlayacak olan bu gelişmeyi değerlendiren Başkan Seçer, “Mutlu olduk; iyi yönetiyoruz, iyi yönetmeye devam edeceğiz. Umut ediyorum 31 Mart’ta da çok iyi bir netice alacağız. Bu hizmetlerin, bu yönetim anlayışının karşılığı sandıktan güvenoyu olarak çıkacak. Bundan hiçbir endişemiz yok Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu FITCH, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik ve mali yönetim performansını değerlendirmesinin ardından kredi notunu “B”den “B+”ya çıkardı. Kredi notunun yükselmesi Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gelecekteki projeleri için daha uygun finansman koşulları elde etmesine ve ekonomik kalkınma planlarını daha etkin bir şekilde hayata geçirmesine olanak sağlayacak. “FITCH; mali disiplinin sağlanmış olduğunu tescil etti” Mersin’e yapılacak yatırımların hız kazanmasını sağlayacak olan bu gelişmeyi değerlendiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, “Notumuz B+ oldu, bu da iyiye gidişin işareti. Biz hep söylüyoruz; ‘devraldığımız tablo başka, şu anki tablo başka’. 5 yılda Mersin’de, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çok şey değişti. Bunlardan bir tanesi de mali tablolar. FITCH de bunu tescil etmiş oluyor. Biz mali disiplini sağlamış bir belediyeyiz. Çok dengesiz bir borç yüküyle, anlamsız bir borçla devralınmış bir belediye şimdi sapasağlam bir mali tablosu olan belediye haline dönüştü” sözlerine yer verdi. “Bu yönetim anlayışının karşılığı sandıktan güvenoyu olarak çıkacak” Notun yükselmesinin önemine de değinen Başkan Seçer, “Kredi derecelendirme kuruluşunun uluslararası finans kurumlarına söylemek istediği şu; ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarına kredi verebilirsiniz, fon ayırabilirsiniz. Mali yapısı gayet iyidir. Sağlam bir belediyedir’. Bunun referansı oluyor. Mutlu olduk; iyi yönetiyoruz, iyi yönetmeye devam edeceğiz. Umut ediyorum 31 Mart’ta da çok iyi bir netice alacağız. Bu hizmetlerin, bu yönetim anlayışının karşılığı sandıktan güvenoyu olarak çıkacak. Bundan hiçbir endişemiz yok. Yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.  
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu FITCH, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik ve mali yönetim performansını değerlendirerek kredi notunu “B”den “B+”ya çıkardı.

Mersin’e yapılacak yatırımlar için finansman bulunmasında kolaylık sağlayacak olan bu gelişmeyi değerlendiren Başkan Seçer, “Mutlu olduk; iyi yönetiyoruz, iyi yönetmeye devam edeceğiz. Umut ediyorum 31 Mart’ta da çok iyi bir netice alacağız. Bu hizmetlerin, bu yönetim anlayışının karşılığı sandıktan güvenoyu olarak çıkacak. Bundan hiçbir endişemiz yok

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu FITCH, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik ve mali yönetim performansını değerlendirmesinin ardından kredi notunu “B”den “B+”ya çıkardı.

Kredi notunun yükselmesi Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gelecekteki projeleri için daha uygun finansman koşulları elde etmesine ve ekonomik kalkınma planlarını daha etkin bir şekilde hayata geçirmesine olanak sağlayacak.

FITCH; mali disiplinin sağlanmış olduğunu tescil etti”

Mersin’e yapılacak yatırımların hız kazanmasını sağlayacak olan bu gelişmeyi değerlendiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, “Notumuz B+ oldu, bu da iyiye gidişin işareti. Biz hep söylüyoruz; ‘devraldığımız tablo başka, şu anki tablo başka’. 5 yılda Mersin’de, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çok şey değişti. Bunlardan bir tanesi de mali tablolar. FITCH de bunu tescil etmiş oluyor. Biz mali disiplini sağlamış bir belediyeyiz. Çok dengesiz bir borç yüküyle, anlamsız bir borçla devralınmış bir belediye şimdi sapasağlam bir mali tablosu olan belediye haline dönüştü” sözlerine yer verdi.

“Bu yönetim anlayışının karşılığı sandıktan güvenoyu olarak çıkacak”

Notun yükselmesinin önemine de değinen Başkan Seçer, “Kredi derecelendirme kuruluşunun uluslararası finans kurumlarına söylemek istediği şu; Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarına kredi verebilirsiniz, fon ayırabilirsiniz. Mali yapısı gayet iyidir. Sağlam bir belediyedir’. Bunun referansı oluyor. Mutlu olduk; iyi yönetiyoruz, iyi yönetmeye devam edeceğiz. Umut ediyorum 31 Mart’ta da çok iyi bir netice alacağız. Bu hizmetlerin, bu yönetim anlayışının karşılığı sandıktan güvenoyu olarak çıkacak. Bundan hiçbir endişemiz yok. Yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.