halkalı escort bayanlar
SİTESOL1
SİTESAĞ1

BÜYÜKŞEHİR, TAZİYE EVİ İLE VATANDAŞIN ACILI GÜNÜNDE DE YANINDA

Gündem (mersindesonhaber) - mersindesonhaber | 12.02.2024 - 11:10, Güncelleme: 12.02.2024 - 11:10 1016+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR, TAZİYE EVİ İLE VATANDAŞIN ACILI GÜNÜNDE DE YANINDA

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kayıplarının acısını yaşayan vatandaşlara, kentin 4 noktasına açtığı taziye evleri ile destek olmaya devam ediyor. Doğumdan ölüme kadar her anında vatandaşları yalnız bırakmayan Büyükşehir, kentin 4 noktasına açılan taziye evlerinde, yakınlarını kaybeden vatandaşlara taziyeye gelenleri ağırlıyor.

Vatandaşların doğumundan ölümüne kadar her anında yanında olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, kayıplarının acısını yaşayan vatandaşlara, kentin 4 noktasına açtığı taziye evleri ile destek olmaya devam ediyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Halk Kent Sosyal Yaşam Merkezi, Hal Sosyal Yaşam Merkezi ile Turunçlu ve Mevlana Mahallesi’nde bulunan ‘Taziye Evi’ sayesinde; yakınlarını kaybeden vatandaşlar acılarını yaşarken, taziyeye gelen yakınlarını da ağırlıyor. Dönmezler: “Taziye Evleri’nde, gerekli olan her türlü imkan sağlanmaktadır” Mersin’in birçok noktasında bulunan Taziye Evleri’nin, kayıp yaşayan vatandaşların misafirlerini ağırlamak amacıyla hizmete başladığını kaydeden Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Suzan Dönmezler, “Taziye Evi’miz kadın ve erkek olmak üzere 2 bölüme ayrılmıştır. Bu bölümlerde salon, mescit, mutfak bulunmaktadır. Cenaze sahibi vatandaşlarımızın, gelen misafirlerini ağırlamaları için gerekli her türlü imkan sağlanmaktadır. Taziye evlerimiz hafta içi ve hafta sonu sabah 9, akşam 22 saatleri arasında hizmet vermektedir” diye konuştu. Vefat eden kişilerin yakınlarına ve taziyeye gelenlere Büyükşehir tarafından yemek hizmeti de sunulduğunu vurgulayan Dönmezler, “Definden sonra vefat eden kişilerin ailelerine ve yakınlarına yemek hizmeti sunulmaktadır. Cenazesi olan herkesi tek tek arayıp onay aldıktan sonra, yemek hizmetini sunmaktayız” dedi. Dönmezler son olarak, “Vatandaşlarımızın doğumdan ölümüne kadar her anlarında yanındayız” sözlerine yer verdi. Yeter: “Acıların paylaşılması, toplumun ruh sağlığını da olumlu etkiler” Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli Çağdaş Yeter ise,  insanların birlik içerisinde olduğu zamanlardan bir tanesinin de cenazeler olduğunu belirterek, “Ölüm acısının paylaşılması ve dayanışmanın yaşanması, toplumun ruh sağlığını da olumlu yönde etkiler. Bu amaçla kurulmuş taziye evlerimizde, ‘Cenaze yakınlarının acısını paylaşıyor ve biriz, beraberiz’ diyoruz” ifadelerini kullandı. Vatandaşların ‘Taziye Evi’ni kullanabilmeleri için, Teksin uygulaması üzerinden başvuru yapabileceklerini söyleyen Yeter, “Vatandaşlarımız bizlere cenaze ile ilgili ölüm belgesini ulaştırdığında, Taziye Evi’nde onlara 3 gün hizmet sunuyoruz. Sabah 9 ile akşam 22 arası hizmet veriyoruz.  Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın iyi gününde de kötü gününde de yanında oluyoruz” diye konuştu.  
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kayıplarının acısını yaşayan vatandaşlara, kentin 4 noktasına açtığı taziye evleri ile destek olmaya devam ediyor. Doğumdan ölüme kadar her anında vatandaşları yalnız bırakmayan Büyükşehir, kentin 4 noktasına açılan taziye evlerinde, yakınlarını kaybeden vatandaşlara taziyeye gelenleri ağırlıyor.

Vatandaşların doğumundan ölümüne kadar her anında yanında olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, kayıplarının acısını yaşayan vatandaşlara, kentin 4 noktasına açtığı taziye evleri ile destek olmaya devam ediyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Halk Kent Sosyal Yaşam Merkezi, Hal Sosyal Yaşam Merkezi ile Turunçlu ve Mevlana Mahallesi’nde bulunan ‘Taziye Evi’ sayesinde; yakınlarını kaybeden vatandaşlar acılarını yaşarken, taziyeye gelen yakınlarını da ağırlıyor.

Dönmezler: “Taziye Evleri’nde, gerekli olan her türlü imkan sağlanmaktadır”

Mersin’in birçok noktasında bulunan Taziye Evleri’nin, kayıp yaşayan vatandaşların misafirlerini ağırlamak amacıyla hizmete başladığını kaydeden Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Suzan Dönmezler, “Taziye Evi’miz kadın ve erkek olmak üzere 2 bölüme ayrılmıştır. Bu bölümlerde salon, mescit, mutfak bulunmaktadır. Cenaze sahibi vatandaşlarımızın, gelen misafirlerini ağırlamaları için gerekli her türlü imkan sağlanmaktadır. Taziye evlerimiz hafta içi ve hafta sonu sabah 9, akşam 22 saatleri arasında hizmet vermektedir” diye konuştu.

Vefat eden kişilerin yakınlarına ve taziyeye gelenlere Büyükşehir tarafından yemek hizmeti de sunulduğunu vurgulayan Dönmezler, “Definden sonra vefat eden kişilerin ailelerine ve yakınlarına yemek hizmeti sunulmaktadır. Cenazesi olan herkesi tek tek arayıp onay aldıktan sonra, yemek hizmetini sunmaktayız” dedi. Dönmezler son olarak, “Vatandaşlarımızın doğumdan ölümüne kadar her anlarında yanındayız” sözlerine yer verdi.

Yeter: “Acıların paylaşılması, toplumun ruh sağlığını da olumlu etkiler”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli Çağdaş Yeter ise,  insanların birlik içerisinde olduğu zamanlardan bir tanesinin de cenazeler olduğunu belirterek, “Ölüm acısının paylaşılması ve dayanışmanın yaşanması, toplumun ruh sağlığını da olumlu yönde etkiler. Bu amaçla kurulmuş taziye evlerimizde, ‘Cenaze yakınlarının acısını paylaşıyor ve biriz, beraberiz’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların ‘Taziye Evi’ni kullanabilmeleri için, Teksin uygulaması üzerinden başvuru yapabileceklerini söyleyen Yeter, “Vatandaşlarımız bizlere cenaze ile ilgili ölüm belgesini ulaştırdığında, Taziye Evi’nde onlara 3 gün hizmet sunuyoruz. Sabah 9 ile akşam 22 arası hizmet veriyoruz.   Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın iyi gününde de kötü gününde de yanında oluyoruz” diye konuştu.

 
Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mersindesonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.